Portakallı iç pilav tarifi

Özel ve geniş sofraların kurtarıcı lezzetlerinden herkesin onayından geçen, iştah açan görüntüsüyle tüm dikkatleri üzerinde toplayan iç pilavlı önce portakal suyunun ferahlığında marine ediliyor. suyuyla ağır ağır pişerek lezzetine doyum olmayan bir efsaneye dönüşüyor. Geniş aileler için lezzetli ve doyurucu bir yemek ve arzu ettiğiniz garnitürleri ekleyerek pişirip çeşitlendirebileceğiniz bütün kuzukarabella, unutulmaz zamanların en keyifli anlarından biri olarak aklınıza kazınacak!

Haberin Devamı

MALZEMELER

3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı

1/4 (Çeyrek) Su Bardağı Çam Fıstığı

1 Su Bardağı Yasemin Pirinci

1 Tatlı Kaşığı Tuz

2 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü

1 Tatlı Kaşığı Toz Tarçın

1 Çay Kaşığı Toz Yenibahar

1 Çay Kaşığı Toz Karabiber

Bir Parmak Kadar Sıcak Soğuk Su

PİŞERKEN

5 Adet Bebek Havuç

5 Adet Doğranmış Taze Patates

1 Kase Arpacık Soğan

Portakallı iç pilav tarifi

YAPILIŞI

Yağı tencereye alın ve fıstıkları ekleyip 1 dakika kavurun.3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1/4 (Çeyrek) su bardağı çam fıstığı ve pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Kalan malzemeleri ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin. Pilavın bir tık diri kalmasını istiyoruz. Havuç, patates ve soğanı etrafına, marine malzeme ve kalan suyunu üzerine yayıp tuz serpin. Üzerini açıp 10 dakika pişirin. 

 

Yazarın Tüm Yazıları