Poğaça mutfaklarımızda en sık yapılan hamur işlerinden biri. Kahvaltılarda ve çay saatlerinde zevkle tüketilen bu lezzetin en büyük dezavantajı ise kısa sürede tüketilmediği durumlarda çabuk bayatlaması. Ancak bu sorunun önüne geçmek mümkün. Hamura ekleyeceğiniz birkaç malzeme ile poğaçanın dayanıklılığını artırıp ve bayatlamasını geciktirebilirsiniz. İşte yumuşak ve uzun ömürlü poğaça tarifleri…
#Poğaça TarifleriChef Rüzgar SÜNBÜL ile yaz biterken kış hazırlıklarına tüm hızıyla devam edenleri hemen böyle alalım, birlikte domateslerimizi, patlıcanlarımızı kurutalım, salçalarımızı yapalım diyoruz? Yazın tezgahlarda görmeye alışık olduğumuz mevsim sebzelerinin kışa taşımanızı sağlayacak mis gibi salçalar, soslar, reçeller de var listemizde, bugüne dek belki de evde yapmayı hiç düşünmediğiniz farklı tatlar da. Turşular, pestiller, erişteler, tarhanalar derseniz, onların da en alasını evde, ellerinizle hazırlamanın detaylarını bir bir vereceğiz tabii ki. Hadi o zaman, sizi hiç bekletmeyelim, kış gelmeden tüm hazırlıklarımızı tamamlayıp kışı hem LEZİZZ hem de şifa dolu bir şekilde geçirelim. Buyursunlar...
#Domates SosuBayram demek kimi için tatil kimi için de baklavalar, dolmalar, sarmalar, el açması börekler, aynı masa etrafında buluşulan bir bayram sofrası demek. Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği de bir açıklama yapmış ve demiş ki: “Bu bayram 6 bin ton baklava tüketilmesi bekleniyor.” E, saydıklarımı da ekleyin. Bu bayram yine fena halde kilo alacağız. “Oysa Türkiye’de obezite pandemisi var” diyor Türk Obezite Cerrahisi Vakfı Başkanı Prof. Dr. Oktay Banlı ve ekliyor: “Bir kilo daha alacak yerimiz yok!” Türkiye son 10 yıldır Dünya Sağlık Örgütü listesinde Avrupa’nın en şişman ülkesi olarak 1’inci sırada. Gelin hem obezite meselesi hem de bayram beslenmesinin altın kurallarına bakalım..
#Bayram SofrasıAslen Arap mutfağına ait olan içli köftenin tarifi Türkiye’nin farklı yörelerine göre farklılık gösteriyor. Kimileri kızartmayı tercih ederken; kimileri suda haşlayıp, sarımsaklı yoğurt ile servis ediyor. Haşlama içli köfte kızartmaya kıyasla daha hafif bir lezzet. Peki, haşlama içli köfte nasıl yapılır? İşte haşlama içli köfte tarifi...
#Haşlama İçli KöfteAirfyer ile günün her saatinde kolay ve pratik tarifler yapılabiliyor. Bunlardan biri de dereotlu poğaça tarifi. Özellikle aniden gelen misafirler için en güzel ikramlık alternatiflerinden biri. Üstelik kısa sürede de hazır oluyor. Peki Airfryer'da dereotlu poğaça nasıl yapılır, kaç dakika?
#Dereotlu Poğaça TarifiSosis hayatımıza nispeten geç girmiş ancak kendisini çok sevdirmiş bir şarküteri ürünü. Kahvaltı sofralarından sandviçlere, makarnadan hamur işine birçok farklı tarifte kolayca kendisine yer bulabilen sosisin yapımında kızartmadan haşlamaya değişik teknikler kullanabilirsiniz. İşte “Sosis yapılır?” sorusuna yanıt olabilecek birkaç ipucu…
#Sosis TarifleriTerbiyeli karnabahar çorbası, karnabahar sevmeyenlerin bile sevebileceği türden bir çorba tarifi. İnsan bir çorbadan daha ne ister. Hem çok faydalı şifa deposu hem de yapımı kolay… Yiyen herkesten tam not alıyor, karnabahar sevmeyenlere bile karnabahar sevdiriyor.Bu sebze çorbasını denemeden geçmemelisiniz.
#İftar Menüsü321 poğaça, peynirli veya patatesli hazırlayabileceğiniz nefis bir tarif. Malzemelerinin miktarından dolayı 321 adını almış. Kahvaltı sofralarınızı renklendirecek 321 poğaça uzun süre de taze kalıyor. Denemek isteyenler için tarifi hemen aşağıda. 321 poğaça nasıl yapılır? İşte yapılışı...
#321 PoğaçaPastane ürünlerini çok seviyorsanız size bir sürprizim var. O çok sevdiğiniz pastane ya da fırın lezzetlerini aslında evinizde de aynı tadı yakalayarak yapmanız mümkün. Bu hafta sizle hepinizin çok sevdiğini düşündüğüm, sadece kahvaltıların değil her saatin gözdesi olan açma tarifini paylaşacağım.
#PoğaçaNiyokki ya da İtalyanca telaffuzu ile Gnocchi, ana vatanı İtalya olan yemek türüdür. Ana malzemeleri içerisinde patates, yumurta ve peynir bulunan Niyokki, irmik, buğday ve galeta unu eklenerek de yapılabiliyor. Niyokki yapımı için en önemli ve temel malzemeler bunlar olurken diğer malzemeler ise isteğe göre değişebiliyor. Peki, Niyokki tarifi için malzemeler nelerdir? İşte, o detaylar
#NiyokkiKonduğu her yemeği daha lezzetli hale getiren dereotunu sevenler ve sevmeyenler sürekli yarışırlar. Kimisi dereotunun yerine başka bir lezzet koyamazken, kimileri de bir sürü ot çeşidi içinden dereotunun öne çıkmasını kendine yediremez. Özellikle Egeliler için otlar yemeklerin vazgeçilmezidir. Hatta pişirmek şöyle dursun, bizim çiğ diye düşündüğümüz otların hepsini onlar gün içinde büyük bir mutlulukla tüketiyorlar. Bense, fırının önünden geçerken dereotlu poğaçanın kokusuna kimsenin karşı koyamadığını düşünüyorum. Çiğ haliyle salataları, pişmişken dolmaları, diğer zamanlardaysa hamuru süsleyerek enfes bir tada imzasını atarak, sevmeyenleri bile cezbediyor dereotu...
#Yıldız Öz SamahaRamazan Bayramı’nda 1 ay boyunca süren oruç döneminin ardından rutin beslenme düzenine geçiliyor ve porsiyonlarda biraz aşırıya kaçılabiliyor. Oysa Ramazan ayı sonrasının, sağlıklı beslenmek ve kiloları kontrol altında tutmak için çok önemli bir dönem olarak görülmesi gerekiyor. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Ceyda Nur Çakın, Ramazan Bayramı’nda beslenme düzeninde dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi ve sağlıklı ikram önerileri paylaştı.
#Bayram İçin ÖnerilerYeme de yanında yat dedikleri bu olsa gerek… Lor peynirli sağlıklı poğaça, inanılmaz lezzetli bir tarif kesinlikle yapmanızı tavsiye ederim. İster ara öğünde ister kahvaltıda hem de çok sağlıklı. Çocuklar için de müthiş bir seçenek. Yapımı çok kolay yemesi harika.
#Dereotlu Poğaça