"Bugün yapayım bir hafta yiyeyim" diyenler için bayatlamayan poğaça tarifleri
Poğaça mutfaklarımızda en sık yapılan hamur işlerinden biri. Kahvaltılarda ve çay saatlerinde zevkle tüketilen bu lezzetin en büyük dezavantajı ise kısa sürede tüketilmediği durumlarda çabuk bayatlaması. Ancak bu sorunun önüne geçmek mümkün. Hamura ekleyeceğiniz birkaç malzeme ile poğaçanın dayanıklılığını artırıp ve bayatlamasını geciktirebilirsiniz. İşte yumuşak ve uzun ömürlü poğaça tarifleri…
Poğaçayı çok seviyoruz ama kısa sürede bayatlayan poğaçalar nedeniyle sık sık hayal kırıklıkları yaşıyoruz. Bu hayal kırıklığını yaşamayın diye sizin için enfes bir poğaça tarifi hazırladık. İçindeki malzemeler sayesinde hem pofuduk pofuduk oluyor, hem de geç bayatlıyor. Şimdiden afiyet olsun!
Mahlep Türk mutfağında özellikle hamur işlerinde çok sık kullanılan hoş kokulu bir bitki. Hani pastaneye girdiğinizde burnunuza derinden tatlı tatlı bir koku gelir ya, işte o kokuya kaynaklık eden bitkiden ve baharattan bahsediyoruz. Bu tarifimizde biz de mahleple poğaça yaptık, üstelik bayatlamayan poğaça. O kadar lezzetli ki içine bir şey koymanıza bile gerek yok..
İçine dilediğiniz malzemeleri ekleyerek hazırlayabileceğiniz nefis bir poğaça tarifimiz var. İçindeki soda sayesinde puf puf kabaran ve geç bayatlayan bu poğaçalar kahvaltılarda da çay saatlerinde de favorileriniz arasına girecek. Tarifi hemen aşağıda...
Fransızların meşhur yumuşak ekmeği brioche, bizim mutfak literatürümüze ponçik ekmek diye bir girdi pir girdi. Bu sevimli ekmekler geç bayatlamasıyla da özellikle pratik kahvaltılık arayanların favorisi. Sizin için önce ponçik yaptık, sonra da içini yarıp peynirle tat kattık. Nefis olduklarını garanti edebiliriz.
Evde yapılan poğaçanın lezzetine doyum olmaz ama pastane poğaçası da bir başka olur. Biz de dedik ki pastane poğaçasını evde yapalım, bu iki güzelliği tek bir tarifte toplayalım. Herkesin bayılacağı, zor bayatlayan bu poğaçaların tarifi hemen aşağıda...
Patates poğaça ve böreklerde iç harcı olarak en sık kullanılan malzemelerden biri. Peki patatesi poğaçanın hamuruna koyarsanız ne olur? Ortaya yumuşacık ve nefis bir poğaça çıkar. Uzun süre tazeliğini koruyan bu poğaçaların görüntüsü de en az lezzeti kadar güzel.
Bu sosisli poğaçaları hem hazırlaması çok kolay hem de yemesi çok keyifli. Hamuru mayalı olduğu için hazırlaması biraz zaman alacak ama emin olun kabarmasını beklediğinize sonuna kadar değecek... Üstelik uzun süre bayatlamadığı için günlerce keyfini sürebileceksiniz. Tabii lezzetine dayanamayıp kısa sürede tüketmezseniz...