Paylaş
Lor Peynirli Sağlıklı Poğaça Malzemeleri;
İç Malzemesi;
Yapılışı;
Yumurtalardan birinin sarısını ayrı bir kaseye alın, sonrasında poğaçaların üzerine sürülecek. Bir tam yumurta, bir yumurta beyazı, yoğurt ve zeytinyağını bir güzel çırpın. Ayrı bir kapta tam buğday ununun 1 bardaklık kısmını tuz ve kabartma tozu ile harmanlayın.
Sonrasında ise yumurta ve zeytinyağı karışımını un karışımına ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Kalan 2 bardak unu azar azar ekleyin ve ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar yoğurmaya devam edin. En son kıyılmış dereotunu da ekleyin ve tekrar yoğurun.
Hamuru 18-20 adet parçalara ayırın. Hepsini tek tek güzelce yuvarlayın. Bir kasenin içinde lor peyniri ufalayıp dereotuyla karıştırın.
Yuvarladığınız hamurları elinizle açıp ortasına birer çay kaşığı peynirli karışımdan koyun ve güzelce kapatın.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye hepsini dizin ve yumurta sarısını sürün.
Dilerseniz çörekotu serpin, daha lezzet katar.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin ve üzeri kızarana kadar pişirmeye devam edin.
Ohh, yazarken bile mis kokusu burnuma geldi. Şimdiden afiyet olsun :)
Beslenme ve Diyet Uzm. Dyt. Ceysi KAZADO
Paylaş