Rusya ile yaşanan uçak krizi sonrası gelişmelere her gün bir yenisi ekleniyor. Bu sürecin en yakından takip edilen konusu ise kuşkusuz doğalgaz... Habertürk gazetisinden bugün yer alan bir haberde, Rusya'dan gaz akışı beklenirken, kesintinin İran'dan geldiği belirtildi. Gazetenin haberine göre İran'dan gaz akışı yarı yarıya kesildi. Ancak enerji kaynaklarından konu ile ilgili bir 'son dakika' açıklaması geldi. Reuters'ın enerji yetkililerine dayandırdığı habere göre; İran'dan teknik nedenlerle gaz akışı dün kısa bir süre azaldı
#Mavi AkımTürkiye enerji sektörünün önemli şirketlerinden BİS Enerji faaliyetlerini durdurdu. Gerekçe olarak ise, sektördeki dalgalanma ve ekonomide yaşanan sıkıntılar gösterildi. Aynı zamanda Metro City’nin de sahibi Ağım Ailesi’ne ait şirket, Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer alıyordu.
#Sanayi DeviElektrik piyasasını yeniden düzenleyen yasa tasarısı, TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Yetkililer, tasarıdaki en önemli unsurun kurulması planlanan Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi (EPİAŞ) olduğunu belirterek, “Enerji borsasının altyapısını yapmak için EPİAŞ’ın kurulması gerekiyor” dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının yeni hazırladığı Elektrik Piyasası Kanun Tasarısı Taslağına göre, Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi (EPİAŞ) adıyla yeni bir şirket kurularak Türkiye Elektrik İletim AŞ'nin (TEİAŞ) piyasa işletim yetkilerini alacak.
Son dönemlerde enerji borsasına yönelik taleplerle ilgili değerlendirmede bulunan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş, “Türkiye’de tam anlamıyla işleyen bir elektrik borsası oluşturulduğunda, bugün Piyasa Mali Uzlaştırma Merkezi’nde (PMUM) işlem gören 10 milyar liralık hacim birkaç kat artar” dedi.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun (EPDK), yarın yapacağı haftalık kurul toplantısında, Türkiye Elektrik Ticaret A.Ş'nin (TETAŞ) toptan elektriğe zam talebini ele alması bekleniyor.Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun (EPDK), yarın yapacağı haftalık kurul toplantısında, Türkiye Elektrik Ticaret A.Ş'nin (TETAŞ) toptan elektriğe zam talebini ele alması bekleniyor.
Ekim ayından itibaren geçerli olacak yüzde 9’luk elektrik zammının, TEDAŞ’a bağlı 20 elektrik dağıtım şirketinin maliyetlerinin 5.7 milyar YTL artmasından kaynaklandığı öğrenildi. Hürriyet’in edindiği bilgilere göre, elektrik zammının ekonomik gerekçeleri şöyle oluştu:
Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin (TEDAŞ) yeniden yapılanması sonucu oluşan 20 elektrik dağıtım şirketi, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna (EPDK) başvurarak, maliyetlerindeki artış çerçevesinde perakende satış tarifelerinin revize edilmesini talep ettiler.
Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin (TEDAŞ) yeniden yapılanması sonucu oluşan 20 elektrik dağıtım şirketi, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna (EPDK) başvurarak, maliyetlerindeki artış ?er?evesinde perakende satış tarifelerinin revize edilmesini talep ettiler.
Aralarında Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ), Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ), Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt A.Ş. (TETAŞ), elektrik dağıtım şirketleri ve BOTAŞ'ın da yer aldığı enerji KİT'leri, bugünden itibaren “Maliyet Bazlı Fiyatlandırma Mekanizması”na resmen geçti.