Pirinç kepeği yağı, kozmetik ürünlerde sıkça kullanılıyor. Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu birçok vitamin ve mineral içeren pirinç kepeği yağının uzun vadeli kullanımda fark edebileceğiniz pek çok faydası bulunuyor.
#Pirinç Kepeği Yağı FaydalarıYemek yemek, insanoğlunun yaşamını devam ettirebilmesi için ihtiyaç duyduğu en önemli olgudur. Yemek ile ilgili alışkanlıklar toplumdan topluma farklılıklar göstermektedir. Bu tür alışkanlıklar o toplumun kültürel bir parçasıdır. Toplumun yaşam şekli, o toplumun beslenme kültürünü yansıtmaktadır. Yaşam şeklinin değişmesi, beslenme alışkanlıklarının ve kültürünün değişmesinde önemli bir etkendir. Türk Mutfak kültürü denildiğinde, Türkiye toprakları üzerinde yaşayan insanların tüketmiş olduğu yiyecek ve içecekler ile bunların hazırlanmasında, pişirilmesinde ve saklanmasında kullanılan araç gereç ve teknikler anlaşılmalıdır. Türk Mutfak kültürü, dünyanın en önemli mutfakları arasında yer almaktadır.
#MutfakUlaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, savaş nedeniyle bekletildikleri Rusya limanlarından kalkış izninin ardından hareket eden ayçiçeği yağı yüklü gemilerden 2’ncisinin de yarın İstanbul Boğazını geçeceğini belirtti. Karaismailoğlu, Diğer 4 ayçiçeği yağı taşıyan gemi ise Karadenizde seyir halinde olup, 17 Marta kadar ülkemiz limanlarına yanaşmaları planlanıyor" dedi.
#Bakan KaraismailoğluMüslümanlar için mübarek olan ve oruç ibadetinin idrak edildiği Ramazan ayı tüm yurtta karşılandı. Ramazan ayı ile beraber, vatandaşlar da sahur ve iftar sofralarında tüketilmesi gereken gıdalarla ilgili araştırma yapmaya başladı. Sahurda tüketilen sağlıksız besinlerle mide yorularak, sindirim sorunlarına neden olabiliyor. Peki, sahurda tok tutan yiyecekler nelerdir? İşte, o konu hakkında merak edilenler.
#RamazanFarklı ülkelerde, farklı merkezlerde yapılan pek çok bilimsel araştırma bize net ve açık olarak şunu gösterdi: Besin tüketimimiz azalıp aç kalma süremiz uzadıkça sağlığımız iyileşiyor. Özellikle 50’li yaşları takiben daha az ve öz yemek, günde 2 öğüne geçmek sadece hayat kalitemizi yükseltmekle kalmıyor, hastalıkları önlüyor, ömrü uzatıyor.
#YazarRamazan ayı başlıyor. Oruç tutanların yeme ritmi bundan böyle 1 ay süreyle “sahur-iftar” şeklinde olacak. Yani daha sağlıklı bir beslenme ritmine geçmiş olacaklar. Daha önce de yazdım, insan bedeni yapısal olarak “günde iki öğün beslenmeye” ayarlanmış. Bütün mesele sağlıklı bir sahur ve iftar yapabilmekte.
#Osman Müftüoğlu‘Muz ve ekmek bir arada olur mu hiç!’ demeyin. Kuru malzemelerin ayrı, yaş malzemelerin ayrı hazırlanıp, birbirlerine yedirilme felsefesine dayanan bu ekmeğimsi kek, yiyenleri kendine hayran bırakıyor. Muz ve cevizin bir ekmekte buluşması, ortaya enfes bir tarif çıkardı. İşte muzlu cevizli ekmek tarifi…
#Mucize LezzetlerManevi duyguları geliştirip çoğaltmanın, daha da özeti manevi iyileşmenin “iyi hayat”a katkıları tartışılmaz. Bu nedenle söz konusu sağlık olduğunda ramazan ayı bir “iç doktor”, bir “doğal iyileştirici”, bir çeşit “şifacı” gibidir. Bu güzel ay her şeyden önce bir ruhsal temizlik, bir bedensel arınma fırsatı olarak değerlendirilmelidir. Daha keyifli, huzurlu, sağlıklı bir ramazan geçirebilmenize destek olabilecek bazı tavsiyeler yayınlayacağım. Hepimize huzurlu, sağlıklı ve güzel bir ramazan diliyorum.
#Osman MüftüoğluKalp-damar hastalıklarının ülkemiz açısından en önemli sağlık sorunu olduğunu yazınca tam bir e-posta yağmuru altında kaldık. Gönderdiğiniz elektronik mektupların neredeyse tamamı kolesterol sorununa ilişkindi. Bu yazımızda kolesterolle ilgili beş önemli soruya yanıt vermeye çalıştık. İşte o sorular, cevapları ve kolesterole ilişkin temel bazı bilgi notları.