Hazırlık ve kutlamalarla geçen yılbaşı akşamının ardından yılın ilk sabahını dışarıda, dört dörtlük bir kahvaltı sofrasında başlatmak çoğumuzun favorisi. Akşamdan kalan tatlı yorgunluğun üzerine keyif yapmak isteyenler için jürimize lezzetleriyle olduğu kadar ortamının güzelliğiyle de öne çıkan adresleri sorduk.
#Yılbaşı AkşamıHayatının büyük bir bölümü asker olarak geçti. Askeri okullarda okudu, cephelerde savaştı. Çok okudu, çok araştırdı, hep çok şık giyindi. Ama sofraya oturduğunda mütevazı biriydi. Sebze yemeklerini, ona çocukluğunu hatırlatan böreği çok sevdi. Misafirlerini ağırladığı sofralar çok meşhur ama bu masalarda menüden çok fikirler güçlüydü.
#Mustafa Kemal AtatürkRamazan ayının gelmesiyle birlikte sahurda tok tutacak yiyecekler, oruç tutacak olan vatandaşların gündeminde yer almaya başladı. Doğru beslenmenin önemli olduğu oruç ibadetini gerçekleştirirken, ne yiyip nelerden kaçınmamız gerektiği merak konusu. Peki sahurda ne yemeli? İşte sizin için hazırladığımız sahurda tok tutacak tarifler…
#Sahurda Tok Tutan TariflerGirit. En uzun yaşayan insanların, lezzetli yemekle kültürü ve tarihi, hüzün ve eğlenceyi, dostluğu ve aşkı zarif bir şekilde harmanladığı güzel ada. Zaten yıllardır, lezzet ve sağlığı bir araya getirdiği ve araştırmalara en çok konu olduğu için mutfağıyla ünlü olan Girit, artık yemeklerini turizmde daha bilinçli olarak kullanmak istiyor. Akdeniz Mutfakları Konservatuvarı’nın üyesi olan Yunan Lezzet Akademisi, bu nedenle iki yıldır bir proje yürütüyor.