Ender Saraç'tan örnek ramazan menüleri

Güncelleme Tarihi:

Ender Saraçtan örnek ramazan menüleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2015 00:00

Sağlıklı bir ramazan geçirmek ister misiniz?

Haberin Devamı

Sağlıklı ve rahat bir ramazan geçirmek isteyenler misiniz? Ayurveda ve Aile Hekimliği Uzmanı ve Beslenme Danışmanı Uzmanı Ender Saraç’ın 4 günlük örnek iftar menüleri ile sağlıklı ramazanlar.

1. Gün

İftar

1 hurma
1 bardak ılık ballı limonlu su
1 kase mercimek çorbası

3- 4 Dakika Ara

2 yumurta beyazı ve bir sarısından, maydanozlu, taze kaşarlı omlet
Bol yeşil salata

Ara Öğün

Tarçınlı fırın sütlaç
Üstüne 10 adet rendelenmiş fındık
1 elma

Sahur

Ispanaklı, sıvı yağla yapılmış 1 porsiyon kol böreği
1 bardak taze portakal suyu

2. Gün

İftar

1 zeytin
1 bardak ılık az ballı-limonlu su
Bolca buğulama balık
1 porsiyon karides veya kalamar
1 porsiyon zeytinyağlı ıspanak
1 dilim ekmek

3- 4 Dakika Ara

Haberin Devamı

1 porsiyon cevizli güllaç
1 kivi
1 portakal
1 avuç tuzsuz kabak çekirdeği
1 avuç az tuzlu çerez

Sahur

Çeyrek pideden bol taze kaşarlı, domatesli ve yeşillikli tost
1 adet kabuklarıyla beraber yeşil elma

3. Gün

İftar

1 zeytin
1 bardak ılık ballı limonlu su
1 kase sebze çorbası
3-4 dakika ara
Çeyrek pide
1 yumurtadan taze kaşarlı , çok az sıvıyağlı omlet
8-9 adet yeşil siyah zeytin
2 tatlı kaşığı doğal kuşburnu marmelatı
Bol taze biber, roka , taze maydanoz , marul, üstüne rende taze kaşar .

Ara Öğün

1 porsiyon cevizli, narlı güllaç
1 elma.

Sahur

Pırasalı börek ( sıvıyağla yapılmış , biraz karabiberli ve zencefilli)
1 bardak sulu ayran
Aralarda ılık su
Bitki çayı ve maden suyu

KİLONUZU KORUYACAK İFTAR VE SAHUR MENÜLERİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!