Güncelleme Tarihi:
Sağlıklı ve rahat bir ramazan geçirmek isteyenler misiniz? Ayurveda ve Aile Hekimliği Uzmanı ve Beslenme Danışmanı Uzmanı Ender Saraç’ın 4 günlük örnek iftar menüleri ile sağlıklı ramazanlar.
1. Gün
İftar
1 hurma
1 bardak ılık ballı limonlu su
1 kase mercimek çorbası
3- 4 Dakika Ara
2 yumurta beyazı ve bir sarısından, maydanozlu, taze kaşarlı omlet
Bol yeşil salata
Ara Öğün
Tarçınlı fırın sütlaç
Üstüne 10 adet rendelenmiş fındık
1 elma
Sahur
Ispanaklı, sıvı yağla yapılmış 1 porsiyon kol böreği
1 bardak taze portakal suyu
2. Gün
İftar
1 zeytin
1 bardak ılık az ballı-limonlu su
Bolca buğulama balık
1 porsiyon karides veya kalamar
1 porsiyon zeytinyağlı ıspanak
1 dilim ekmek
3- 4 Dakika Ara
1 porsiyon cevizli güllaç
1 kivi
1 portakal
1 avuç tuzsuz kabak çekirdeği
1 avuç az tuzlu çerez
Sahur
Çeyrek pideden bol taze kaşarlı, domatesli ve yeşillikli tost
1 adet kabuklarıyla beraber yeşil elma
3. Gün
İftar
1 zeytin
1 bardak ılık ballı limonlu su
1 kase sebze çorbası
3-4 dakika ara
Çeyrek pide
1 yumurtadan taze kaşarlı , çok az sıvıyağlı omlet
8-9 adet yeşil siyah zeytin
2 tatlı kaşığı doğal kuşburnu marmelatı
Bol taze biber, roka , taze maydanoz , marul, üstüne rende taze kaşar .
Ara Öğün
1 porsiyon cevizli, narlı güllaç
1 elma.
Sahur
Pırasalı börek ( sıvıyağla yapılmış , biraz karabiberli ve zencefilli)
1 bardak sulu ayran
Aralarda ılık su
Bitki çayı ve maden suyu