“Hazırlanması kolay olsun, ama tadından da yenmesin” diyorsanız tam olarak zeytinyağlı pırasadan bahsediyorsunuz. Birçok kişinin önce burun kıvırdığı daha sonra vazgeçemediği bu lezzeti yapmak bu ipuçlarını kullanarak çok daha kolay. İçindeki yüksek lif oranı sebebiyle hem doyurucu hem de kalorisi düşük olan bu yemeği akşama denemek isterseniz, “Zeytinyağlı pırasa nasıl pişirilir? Zeytinyağlı pırasa yapmanın püf noktaları nelerdir? Zeytinyağlı pırasa yapımında nelere dikkat edilmeli?” gibi tüm sorularınızın cevapları bütün detaylarıyla burada…
#Zeytinyağlı Pırasa TarifiHavalar güzelleşti, sofralar da tabiat gibi yeşillendi... Taze otlar, çıtır çıtır taze soğan ve taze sarımsak yaptığım tüm yemeklerde kendine yer buluyor. Çeşit çeşit saksılara ellerimle ektiğim ve tabaklara tat katan yeşilliklerin kendi küçükse de marifeti çok büyük.
#Adaçayı‘Kulüp’ dizisinin gördüğü ilgiyle birlikte, Türkiye’ye İspanya’dan göç eden Sefaradların sürdürdüğü gelenekler, sofralarından eksik olmayan yemekler de gündemde. Çalışmalarıyla 500 yıllık bu tarihin izini süren gazeteci-yazar Deniz Alphan’la Sefarad mutfağını konuşup tariflerini aldık. ‘Köklere Dönüş’ adlı YouTube video serisiyle, kaybolmaya yüz tutmuş birçok reçeteyi geleceğe aktarmayı hedefleyen Lian Penso Benbasat’tansa aile mutfağında öğrendiği lezzetleri dinledik.
#Sefarad Mutfağıİlk yazı zordur. Herhangi bir yayına yazı yazmaya başlarken ne yazacağına karar vermek bir yazar için gerçekten zordur. “Nereden başlasam?” “okurlar ne ister?” gibi sorulara cevap aranır. Benim için de bu ilk yazıya giriş yapmak, kafamda uçuşan başlıklardan seçim yapmak hiç kolay olmadı.
#Gülhan KaraMutfak kültürü araştırmacısı Gökçen Adar, yaklaşık 35 yılını verdiği çalışmalarında yepyeni bir durağa geldi. Sahada insanlarla yüz yüze konuşarak oluşturduğu 4 bine yakın tarif arasından bu başlığa uygun 200’ünü bir araya getirdi ve ‘Anadolu Sosları’nı yazdı. “Bizde sos var mı” diye başladık, gastronominin durumuna kadar uzandık.
#YEMETayfun Bayazıt sık sık seyahate çıktığı için değişik yerlerde değişik yemekler tatma imkanı da bulabiliyor. Yemeği hobi olarak gören iş adamı “İnsan normal işinde ne kadar yoğun olsa da, ne kadar vakitsiz kalsa da, ne kadar yorulsa da, zevk aldığı şeylere de olsa vakit ayırması lazım. Gezilere gittiğimizde yeni restoranlar, yeni lezzetler keşfetmek o geziyi daha da keyifli hale getiriyor” diyor ve yemek yapmayı banka yönetmekle kıyaslıyor