Kronik obstrüktif akciğer hastalığı yani halk arasında bilinen ismiyle KOAH; akciğer dokusunu oluşturan hava keseciklerinin yapısının bozularak hava yollarının daralmasına neden olan, zamanla ilerleyerek nefes alış-verişimizi zorlayan ve yaşam kalitemizi bozan bir hastalık. 20 Kasım Dünya KOAH Günü vesilesiyle uzmanlar bu hastalıkla ilgili bilmemiz gerekenleri anlattı.
#Melis YılmazKanser araştırmaları, tedavi yöntemlerini geliştirmek ve hastaların yaşam kalitesini artırmak amacıyla sürekli olarak yenilikler ortaya koyuyor. Yeni yapılan bir araştırma ise baş ve boyun kanserleriyle ilgili şaşırtıcı ve umut verici bulgular sundu. Özellikle ağızda bulunan ve diş eti hastalıklarıyla ilişkilendirilen bir bakterinin, kanser hücrelerini yüzde 99 oranında yok ettiği bulundu. Peki bu bakteri bunu nasıl yapıyor? Diğer kanser türlerinde de aynı etkiyi yapabilir mi? Prof. Dr. Meral Günaldı ile mercek altına aldık.
#SağlıkBursa ve İzmir'de toplam 10 ayrı adrese yapılan eş zamanlı baskında, 13 milyon TL değerinde kaçak tütün ve tütün mamulleri ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerden 3'ü tutuklandı, 1'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
#Bursaİtalyan edebiyatının yaşamı ve yapıtlarıyla nevi şahsına münhasır ustalarından Umberto Saba, ‘Kestirmeler ve Kısa Hikâyeler’ boyunca adeta bir insan, dil, kültür ve ülke inşa ediyor kısadan. Her okur kendi ilgi dünyasına göre söz ve düşünce mücevherlerine rastlayacak...
#Umberto Saba1943'de çekilen eski bir fotoğraf, kısa sürede sosyal medyada viral hale geldi. Fotoğraftaki gizemli adamın kim olduğuna dair tartışmalar kullanıcıları ikiye böldü. İşte sosyal medyada yüzlerce yorum alan ve dış basında da kendine yer bulan o fotoğraf...
#Sosyal MedyaKOAH hastalığının belirtileri merak ediliyor. Kronik Hava Yolu Hastalıkları arasında sayılan KOAH, tüm dünyada önemli bir halk sağlığı sorunudur. Açılımı, Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığıdır. Peki, KOAH hastalığı nedir, belirtileri nelerdir?
#Koah HastalığıKahve falı oldukça fazla karşılaşılmakta olan fal türlerinden birisi olarak ifade edilebilir. Fal da görülen sembollerden birisi de pipo görmek olarak bilinmektedir. Bu yüzden falda görülen pipo sembolünün anlamı öğrenilmek istenmektedir. Falda pipo görmek ne demek? Kahve falında pipo çıkması anlamı nedir detayları ile derledik.
#Falda Pipo Görmek‘Budalalığın Keşfi’ 20 yıl önce can bulmuş bir deneme eseri ve Sakine Korkmaz’ın eliyle yeni bir yapıya kavuşmuş durumda. Hem deneme hem de Hilmi Yavuz okurları için, yeni, yeniden bir imkân. Hilmi Yavuz’un deyişiyle ‘yazarın entelektüel otoportresi’.
#Budalalığın KeşfiTürkiye rezervinin yüzde 85’i Eskişehir'de bulunan ve yerin yaklaşık 100 metre altından çıkarılan lüle taşı, usta ellerde işlenip pipo, tespih, biblo gibi süs eşyaları haline getirilerek, Çin ve Amerika başta olmak üzere birçok ülkeye ihraç ediliyor. Yıllık 5 milyon dolara ulaşan ihracat, sektör temsilcilerini sevindirirken, kuyulara girecek işçi bulunamadığı için sıkıntı yaşandığı belirtildi.
#Lüle TaşıYeni nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi gibi belgelerde gerekli görülen biyometrik fotoğraf nasıl olmalı merak edilen konular arasında yer alıyor. Belli standartlara uygun olması gereken biyometrik fotoğraf nedir, nasıl olmalı? İşte biyometrik fotoğraf özellikleri...
#Biyometrik FotoğrafBilimsel adı Calluna Vulgaris olan süpürge otu, halk arasında funda otu ve erika ismiyle de bilinir. Tohumsuz olan çeşitleri süpürge yapımında kullanıldığı için bu ismi alan bitkiler, hem tek hem de çok yıllık olduğu için dünyanın birçok yerinde yetiştirilmektedir. Gıda ve hayvan yeminde de kullanılan süpürge otu, birçok hastalığa iyi geldiği için hekimler ve beslenme uzmanları tarafından tavsiye ediliyor. Süpürge otu nedir, ne işe yarar ve nasıl kullanılır? Süpürge otunun faydaları nelerdir ve neye iyi gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Süpürge OtuEskişehir tarihi ve kültürel güzellikleri ile ülkemizin en önemli turistik şehirlerinin başında geliyor. Porsuk çayının içinden geçtiği adeta bir Avrupa şehrini andıran güzelliği ile büyüleyen şehir, "Eskişehir taşı" ile ün kazanmıştır. Eskişehir taşı, Eskişehir'in beyaz altını olarak nitelendirilmektedir. Deniz köpüğünü andıran Eskişehir taşı, Eskişehir'de çıkartılan ve bu şehre özgü bir taş olarak merak uyandırmaktadır. Eskişehir taşına dair Eskişehir taşı nedir ve ne işe yarar? Eskişehir taşı nasıl anlaşılır ve kullanılır? Eskişehir taşı faydaları ve özellikleri konu başlıklarını detaylarıyla derledik.
#Eskişehir Taşı Nedir Ve Ne İşe Yarar?Denizsalyangozları İstanbul Boğazı ve Karadeniz’i mesken tuttu. Ekonomik değerleri çok yüksek, toplamak da serbest olunca her gün onlarca tekne denizsalyangozu avı için İstanbul Boğazı’na açılıyor. Raf ömrü derin dondurucuda 540 gün olan salyangozların alıcısı da hazır.
#GazetehaberleriİZMİR Medicana International Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ufuk Yılmaz, ‘Küresel Yetişkin Tütün Araştırması’ sonuçlarına göre, tütün kullanımının dünyada yüzde 2'ler seviyesindeyken, Türkiye'de yüzde 31,6 düzeyinde olduğunu söyledi.
#Prof. Dr. Ufuk YılmazÇağımızın en önemli sağlık sorunu olan kanser tüm dünya artmaya devam ediyor. Kansere karşı bilinçlenerek kansere neden olan risk faktörlerinden kaçınmak, erken tanı ve erken dönemde tedavi ile kanserden korunmak mümkün. Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Neşe Güney, kanserle ilgili güncel veriler paylaştı ve kanserden korunma yöntemleri ile ilgili bilgi verdi.
#Kanser Nedenleri