Vegan yaşam felsefesini benimseyen kişiler için belki de en zoru Türk mutfağının çok sevilen iki lezzeti lahmacun ve pidenin bitki temelli versiyonunu bulabilmek. Jürimize kimi harcına mercimek katarak kimi sebze ya da soya kıyması kullanarak en iyisini yapan adresleri sorduk.
#Gizem Dinçbaş1 Kasım Dünya Vegan Günü farkındalık yaratmayı amaçlayan etkinliklerle tüm dünyada kutlanıyor. Hayvan hakları, iklim krizi ya da sürdürülebilirlik... Sebebi ne olursa olsun bitki temelli beslenenlerin sayısının artmasıyla birlikte vegan mekânlar da hızla çoğalıyor. Jürimize vegan tabaklarıyla lezzetten ödün vermeyen adresleri sorduk.
#GastronomiÇeşit çeşit şarküteri, peynir, yeşillik, sebze ya da sos... Elimizin altında hangi malzeme varsa iki dilim ekmek arasında pratik bir öğüne dönüştürdüğümüz sandviçler yegâne kurtarıcımız. Dün Dünya Sandviç günüydü, biz de d.ream restoranlarının marka şefi Pınar İshakoğlu’ndan özel tarifler aldık.
#GastronomiSerpme kahvaltı konseptini sevmiyor veya arada klasik tatların dışına çıkarak yeni lezzetler denemek istiyorsanız bu liste sizin için... İsli yoğurtlu çılbırdan eggs benedict’e, kruvasandan smoothie kâsesine kahvaltı için farklı alternatifler sunan en iyi adresleri jürimize sorduk.
#KahvaltıZaman kısıtlaması olmadan sofraya kurulmak, usul usul, tadını çıkara çıkara yemek tatilde olmanın en güzel yanlarından biri... Jürimiz geçen hafta en sevdikleri yol üstü lezzet duraklarını anlatmıştı, bu hafta sıra Ege ve Akdeniz’deki kahvaltı mekânlarında... Ev yapımı ekmeklerden kuru domatesli-biberiyeli tereyağına, otlu tepsi böreğinden poşe yumurtaya tadanı mutlu etmesi garanti önerilerimiz var.
#Kahvaltıİstanbul’un her köşesi görenleri bir başka büyülüyor. Tarihi eserleri, caddeleri, sokakları... Ve elbette günbatımları... Yedi tepeli şehirde güneşi batırmak, bu büyüleyici anları hafızamıza kazımak için adres çok... Gün yavaş yavaş son bulurken gökyüzü anlatılması zor bir turuncuya bürününce ister Boğaz’ı seyredin, ister Haliç’i... Jürimize şehirde günbatımını izleyebileceğimiz en iyi adresleri sorduk.
#İstanbulEkmek arasında leziz bir sosis, en sevilen sokak lezzetlerinden biri... Almanların meşhur ‘frankfurter’inin tadıysa bir başka, üstelik ülkemizde bu sosis çeşidini servis eden adreslerin sayısı da her geçen gün artıyor. Jürimiz Alman sosisini en iyi yapan yerleri seçti.
#SosisFransız pastacılığının en incelik gerektiren, en narin ürünlerinden biri sufle. Biz yanında çırpılmış krema ve pudra şekeriyle birlikte gelen klasik halini genelde balıkçılarla özdeşleştirsek de lezzetlisini yapan mekân sayısı çok. Jürimize çikolatalı suflesi en iyi adresleri sorduk.
#SufleYeni bir yılı umutla karşılamak; sevdiklerimizle bir araya gelmek, güzel lezzetler tatmak kadar rengârenk hediye paketlerini görmek için de sabırsızlanıyoruz elbette... Yüzleri gülümsetecek, gurmelerin kalbini tam 12’den vuracak o hediyeleri bulmak koşturmalı geçen aralık ayında zorlayıcı olabiliyor. Yeme-içme meraklılarına alınabilecek en iyi hediye önerilerini jürimize sorduk.
#Mutfak ÜrünleriNohut, tahin ve kimyonun muhteşem uyumu humus, dünyanın dört bir yanında tanınan, kendine sofralarda sık sık yer bulan bir lezzet. Genellikle zeytinyağıyla yapılıp soğuk servis ediliyor. Ama üzerine cızır cızır pul biberli tereyağı gezdirilmiş sıcak versiyonunun seveni de çok... Sadece humus yapan salaş dükkânlarımız bol olsa da modern sunumuyla restoranlarda da karşımıza çıkıyor. Humusun kaliteli malzemeyle ve usulüne uygun yapılmış en iyilerini jürimiz seçti.
#HumusYemeklerini severek yediğimiz tanınmış şeflerin profesyonel mutfak kariyerinden önceki ilk kılavuzları anneleri. Pek çok çocuk gibi yemek pişirmeyi onlardan izleyip öğrenirken akıllarında kalan tatları kimi zaman restoran menülerine de taşıdılar. Şeflerimize annelerinin elinden tatmaya doyamadıkları tariflerin hikâyesini ve püf noktalarını sorduk.
#ÇerkestavuğuKanal D’de gerçek şeflerin arenası olan yeni yarışma programı Chefs’ Arena ilk bölümü ile cumartesi akşamı saat 20.00'de ekrana geliyor. Chefs' Arena'da yemeklerini misafirlerine beğendiren bir takım 10 bin liranın sahibi olacak.. İşte Chefs' Arena ilk bölüm tanıtımı ve detaylar
#Chefs' ArenaKanal D ekranlarında izleyici karşısına çıkmaya hazırlanan Chefs' Arena'nın tanıtım fragmanı ile beraber yayın tarihi belli oldu. Birbirinden farklı yarışmacıların kendilerini yemek konusunda göstereceği Chefs' Arena'da, jüri üyeleri yarışmacıları yönlendirecek. Peki, Chefs' Arena'nın jüri üyesi Pınar İshakoğlu kimdir? İşte, Pınar İshakoğlu'nun biyografisi ve merak edilen hayatı.
#Pınar İshakoğlu Kimdir?Batuhan Piatti'nin yer aldığı Chefs' Arena, Kanal D ekranlarında izleyici karşısına çıkmak için geri sayıma başladı. 'Gerçek mutfak, gerçek restoran ve gerçek müşteriler' sloganı ile tanıtımları gerçekleşen Chefs' Arena'da yarışmacılar şeflerin karşısında kazanmak için çok ter dökecek. Peki, Kanal D'nin yeni yarışması Chefs' Arena ne zaman başlıyor? Chefs' Arena jüri üyeleri kimler? İşte, merak edilenler.
#Chefs' Arena Ne Zaman Başlıyor?Yüzlerce yıllık birikim, devasa bir külliyat, kuşaktan kuşağa aktarılan pratikler... Türkiye’nin lezzet hazinesi, kimilerine göre yeryüzünün en zengin birkaç mutfağından biri, pek çoğumuza göre de en güzeli. Peki bütün bu güzeller içinde en güzel 100 hangileri? Artık tereddüde gerek yok: Gastronomi düzeyi tartışılmayacak büyük bir heyet bunları sizin için belirledi.
#Türkiye'nin En Lezzetli 100 Yemeği