Martin Heidegger’in ‘Physis: Kavramı ve Özü Üzerine’ adlı çalışması Aristoteles’in ‘Fizik’ adlı yapıtının ikinci kitabının ‘1’ numaralı kısmı hakkında bir kitap. Sıkı bir kavram ve ayrım dedektifi olan Heidegger’in ‘Physis’i muhteşem bir Aristoteles okuması...
#Martin HeideggerDünyada birçok doğa olayı meydana gelmektedir. Güneşin doğup batması bile bir doğa olayıdır. İnsanlar çevresinde olup biten şeyleri hep merak etmiştir. Bu meraklarından dolayı da araştırma yapma isteği ortaya çıkmıştır. Yapılan çalışmalara göre fizik, kimya, biyoloji, tarih, sosyoloji gibi çeşitli dallar ortaya çıkmıştır. Peki fiziğin uygulama alanları nelerdir tüm detayları ile derledik.
#Eğitim‘Dönüşümler I-XV’, her ne kadar şair Publius Ovidius Naso’nun (MÖ 43-MS 17/18) ‘son okumasını’ içermeyen yapıt olarak kayıtlara geçmiş olsa da onun çok önemli bir eseridir. Yapıt göndermeleri ve mitolojik niteliği bakımından Heseidos ile Homeros’u çağrıştırır.
#Publius Ovidius NasoAydın Doğan Vakfı’nın nitelikli medya çalışanı ve yöneticisi yetişmesine katkı sağlamak amacıyla üniversitelerin İletişim Fakültelerinde öğrenim gören lisans öğrencilerine yönelik düzenlediği 27. Genç İletişimciler Yarışması’nda dereceye girenlere, düzenlenen törenle ödülleri dağıtıldı. Ödül törenindeki konuşmasında öğrencilere tavsiyelerde bulunan Aydın Doğan Vakfı ve Doğan Online Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, "Attığınız her tweette, yaptığınız her haberde, sunduğunuz her programda, hazırladığınız her reklam kampanyasında samimi olun, adil olun, gerçek olun" dedi.
#Aydın Doğanİlaç önerilen herkesin doktoruna ısrarla şu soruyu sormasını tavsiye ediyorum: İlaçsız olmaz mı? Aslında bu bile yeterli değil. Hekiminiz size bir ilaç önerdiğinde ona çekinmeden sormanız gereken bazı sorular var. Bu sorular üzerine net ve açık yanıtlar istemeli ve iyice ikna olduktan sonra “evet” demelisiniz.
#YazarKaç yıl yaşamak isterdiniz? 70 mi, 80 mi, 90 mı? Yoksa siz de, "Hocam ömrün uzunluğu önemli değil, huzurlu ve sağlıklı bir hayatım, biraz da param olsun yeter" mi diyorsunuz? Bu sorulara "Evet" yanıtı verseniz bile bir kez daha düşünün! Çünkü çoğumuz huzur, sağlık, varlık ve özellikle uzun bir ömrün hep ’biraz daha fazlası’nı istiyoruz. Yani ömrümüzü sürekli uzatmayı istemeyenimiz pek az!