12 Kasım tarihinde doğan kişilerin en belirgin özelliklerinden birisi de tam bir savaşçı ruha sahip olmalarıdır. Her zaman her şey için savaşmaya hazırdırlar. Bu özellikleri sayesinde de hep güçlü olan taraf onlar olur. Azimli kişilikleri, onları daha planlı ve çalışkan olmaya teşvik eder. 12 Kasım hangi burç ve burcu ne? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Akrep BurcuESA, Türkçe açılımı ile Avrupa Uzay Ajansı anlamını taşımaktadır. 1975 yılında, uzayın keşfini amaçlayan, hükümetlerarası bir organizasyon olarak kurulmuştur. Şu an 22 üyesi olan örgütün merkezi Fransa'nın başkenti Paris'tedir. 2006 yılı sayılarıyla 3.000.000.000 Avro'luk bütçeye ve (ulusal uzay ajansları hariç) yaklaşık 1900 çalışana sahiptir. İşte, ESA nedir ve ne demek sorusunun cevabı
#EsaBu gezegen üzerinde yaklaşık 200.000 yıldır yürüyen homo sapiens sapiens türü, gezegenin atmosferini aştı, başka bir gök cismi üzerinde yürüdü bile. Gönderdiği uzay araçları ile ziyaret edilmedik gezegen bırakmadı. Diğer gezegenlerin uydularına, asteroidlere, cüce gezegenlere ve kuyrukluyıldıza araçlar gönderdi. Hatta evinden 20 milyar km öteye giderek Güneş Sistemi'nin dışına bile çıktı. İnsanoğlu uzayda yayılmaya devam ediyor. Bu yazıda evreni tanımamıza çok katkısı olan harika uzay görevlerinden bir derleme bulacaksınız.
#UzayBugün Ay’a gidilmediğini düşünen belki de milyonlarca insan var. Bu şekilde düşünen insanlar için bu yazıda açıklamalar mevcut, ancak bu yazının cevaplayacağı asıl soru şu: Neden 40 yılı aşkın bir süredir Ay’a bir daha ayak basılmadı? Bu konuda birçok varsayım söz konusu. Gelin asıl nedenlerine bir göz gezdirelim.
#AyAvrupa Uzay Ajansı'nın (ESA) bir kuyruklu yıldızayolladığı Rosetta uzay aracının modülü Philae'nin, kuyruklu yıldızayaklaştığı anın videosu yayınlandı.BBC'ninhaberine göre, bir dakika süren videoda, geçen yıl 12 Kasım'da 67Pkuyruklu yıldızına inen Philae'nın, cisme adım adım yaklaştığıgörülüyor. Philae'nın üzerindeki Rolis kamerasının iniş sırasında 10saniye aralıkla çektiği yedi fotoğrafın birleştirilmesiyle oluşturulanvideo, modülünkuyruklu yıldızın yüzeyine doğru ilerleyişinin neyebenzediği konusunda fikir veriyor. Videoda, Philae'nın 67 metreyükseklikten 9 metreye kadarki iniş anı izleniyor.ESA'ya aitgüneş enerjisiyle çalışan modül, 12 Kasım 2014'te "67PChuryumov-Gerasimenko" adlı kuyruklu yıldıza inmişti. Bir kuyrukluyıldıza ulaşan ilk uzay modülü özelliği taşıyan Philae'nin 67P'ninyüzeyine inişi 7 saati bulmuş, modül pili bitmeden önce 60 saatçalışabilmişti.Rosetta ve Philae adına açılan resmi sosyalpaylaşım sitesi hesaplarından ise yolculuğa dair tüm ayrıntılar,fotoğraflar ve gelişmeler anlık paylaşılmıştı. Philae'nin 67P'ninyüzeyine başarılı şekilde inişi, Twitter hesabından 17 dilde "Benvardım. Yeni adresim 67P" mesajıyla duyurulmuştu.67P kuyrukluyıldızını yakalamak için 11 yıl önce fırlatılan Rosetta, Jüpiter'inyörüngesine en yakın uçan uzay aracı oldu. Ana enerji kaynağı olaraksadece güneş panellerini kullanan Rosetta ile fırlatıldıktan sonraenerji tasarrufu için 31 ay boyunca hiç iletişim kurulmadı. Pillerinintükenmesinin ardından 15 Kasım 2014'te girdiği uyku modundan haziranayında çıkan Philae, kuyruklu yıldızın yüzeyinden organik moleküllertoplamış ve Dünya'ya bilgiler göndermeyi başarmıştı.
#PhilaeAvrupa Uzay Ajansı'nın (ESA), 67P Churyumov-Gerasimenko kuyruklu yıldızına yolladığı uzay modülü Philae'nin pilinin tükenmesinin ardından uyku moduna geçmesinin yankıları sürerken, kamuoyunda tartışma yaratan bir başka konu da ESA'da görevli İngiliz fizikçi Matt Taylor'ın gömleğiydi.
#Avrupa Uzay AjansıAvrupa Uzay Ajansı'nın (ESA), 67P Churyumov-Gerasimenko kuyruklu yıldızına yolladığı uzay modülü Philae'nin pilinin tükenmesinin ardından uyku moduna geçmesinin yankıları sürerken, kamuoyunda tartışma yaratan bir başka konu da ESA'da görevli İngiliz fizikçi Matt Taylor'ın gömleğiydi. Taylor, Philae'nin Çarşamba günü uzay aracı Rosetta'dan ayrılarak, Dünya'ya yaklaşık 510 milyon kilometre uzaklıktaki kuyrukluyıldıza başarıyla inmesinin ardından kameralarına karşısına geçip, bacaklarına yaptırdığı Rosetta dövmelerini göstermiş ve "Tarih yazıyoruz" diyerek sevincini dile getirmişti. Ancak Taylor'ın bu sözlerinden ve dövmelerinden çok, giydiği gömlek dikkat çekmişti. Çıplak kadın resimlerinin olduğu gömlek sosyal medyada çok sayıda kişi tarafından cinsiyetçi ve kadınları aşağılayıcı olarak nitelendirildi. Gelen tepkiler üzerine özür dileyen Taylor ise, "Büyük bir hata yaptım ve birçok insanı incittim. Bu yüzden çok üzgünüm" derken gözyaşlarını tutamadı.
#Avrupa Uzay AjansıDünyadan 510 milyon kilometre uzaktaki 67P/Çuryumov-Gerasimenko adlı kuyrukluyıldıza Rosetta uydusundan çarşamba günü inmeyi başaran ancak pili giderek azalan uzay modülü Philae'den kötü haber geldi. Son enerjisini de topladığı bulguları Dünya'ya geçmek için kullanan Philae, uyku moduna geçti.
#UzayAvrupa Uzay Ajansı'nın (ESA), 67P Churyumov-Gerasimenko kuyruklu yıldızına yolladığı uzay aracı modülü Philae'nin, birkaç saatlik enerjisi kaldı. Kuyruklu yıldız üzerinde sondaja başlayan Philae'nin elde ettiği bulguları göndermek için enerjisinin yetip yetmeyeceği belli değil.
#Kuyruklu YıldızAvrupa Uzay Ajansı'nın (ESA) kuyruklu yıldıza yolladığı uzay aracı modülü Philae'den bir iyi bir de kötü haber geldi. İyi haber, modülden ilk fotoğrafların gelmeye başlaması oldu. Kötü haber ise uzay aracının güneş panellerinin gölgede kaldığı ve bu durumun çalışmaları olumsuz etkilemesi.
#Kuyruklu YıldızDünyanın en popüler arama motoru Google, Philae’nın devrim sayılan inişini es geçmedi ve doodle’laştırdı. Dünyanın sırrını arayan Rossetta adlı uzay aracı, 10 yıllık serüveninden sonra 67P Churyumov-Gerasimenko Kuyruklu Yıldızı'nın üzerine 'Philae' isimli modülü indirmeyi başardı. Philae'nin alacağı örnekler, bir teoriye göre dünyada yaşamı başlatan Kuyruklu yıldızlar hakkında önemli ipuçları barındırıyor. ESA’nın internete verdiği ses kaydı ise dünyanın gündemine oturdu...
#Google