İstanbul’un lezzet haritasında herkesin bildiği çok sayıda köklü mekân vardır. Bunun yanı sıra sık sık yeni restoranlar da dışarıda yemek yemeyi sevenlere merhaba der. 2017 yılının son aylarında da çok sayıda kışlık açıldı. Bunlardan mutlaka denemeniz gereken 5 tanesini sizler için derledik…
#İstanbulAvrupa’nın sayılı dans müzik festivallerinden Electronica Festival İstanbul 2006 için geri sayım başladı: Dünyanın en popüler DJ’leri John Degweed ve Sasha bu akşam birlikte sahne alacak. Bugüne kadar sadece birkaç şanslı ülkenin dinleyicilerinin izleyebildiği bu buluşmaya, her elektronik müzikseverin hayatında en az bir kez şahit olması gerektiği söyleniyor. Clubbing tarihinin en unutulmaz anları bu akşam, saat 21.00.00’de, Kilyos Burc Beach’te.
Biri yaz aylarında veya spor sırasında terle kaybettiğimiz minerallerin yerine konması için oldukça faydalı, diğeri doygunluk hissimizi arttırıyor. Karpuzlu, ananaslı, zencefilli, şeftalili, vanilyalı... Maden suyu ve sodayla yapabileceğiniz, leziz içecek tariflerime buyurun.
#Maden SuyuKuru fasulyenin can dostu, damaklarımızı şenlendiren bir lezzet bombası o... Lahana, kornişon gibi klasiklerin yanı sıra pırasa, ıspanak kökü, elma ve armuttan yapılanı da enfes oluyor. Tarifler ve püf noktaları aldığımız ‘Turşu’ kitabının yazarı Sema Temizkan “Leziz bir turşu için sarımsak, limon dilimleri, defne yaprağı ve kişniş tohumu kullanın” diyor.
#TurşuHamileyken asla fazla kilo almayacak, loğusayken bakımsız gezmeyecek, bebeğini ağlar ağlamaz kucaklamayacaktı. Zinhar ayağında sallamayacak, organik gıdadan şaşmayacak, bu arada da evliliğini ihmal etmeyecekti. Olmadı. ‘Yapmam’ dediği ne varsa yaptı. Üstüne “Sütün geliyor mu? Dişi çıkmadı mı daha? Üstü çok ince, üşür bu çocuk” diyen ‘dış kapının mandalları’ eklendi. Bir gün ‘gözü döndü’ ve bir Instagram hesabı açtı. Bir süredir orada anneliğin ‘o kadar da tozpembe’ olmayabileceğini ama bunun hiç de kötü bir şey olmadığını birbirinden komik fotoğraflar ve ironi yüklü metinlerle anlatıyor. Hande Birsay’la bu hesaptan yola çıkarak hazırladığı kitabı ‘Emiyor mu?’yu konuştuk.
#HihievedEn son gastronomi kültürünün yükselen değeri Bilbao’da Michelin yıldızının hikâyesinin peşine düşmüştüm. Şimdi de İspanya’nın meşhur Bask bölgesi Biskay Körfezi’nde, ‘Getaria’dayım. 2500 nüfuslu bu balıkçı kasabasında öyle bir Michelin yıldızlı lokanta ve txakoli (çakoli) şarabı var ki sevgili dostlar, hastasıyım...
#Michelin Yıldızlı ŞefTürklerin pasaportsuz gidip aynı dili konuştuğu tek tatil cenneti olan KKTC, muhteşem denizine, zengin tarihine, Akdeniz’in en güzel otellerine, lezzetli yemeklerine ve uygun fiyatına rağmen nedense hep göz ardı edilmiştir. Ben son gezimi, Akdeniz’in incisi, uygarlıkların paylaşamadığı Kıbrıs’ın kuzeyine yaptım. Kentlerinde tarihe doğru yürüdüm, koylarında Akdeniz’le kucaklaştım, lokantalarında lezzetli yemeklerin tadına baktım...