Pekmez haberleri sayfasında Pekmez hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3226 Pekmez haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Çok uzun yıllardır insanlar pekmezleri uzun uzun kaynatarak hazırlıyor. Son dönemlerde soğuk sıkım alternatifler çoğalsa da geleneksel yöntemlerde hazırlanan pekmezler hala devam ediyor. Peki saatlerce yüksek ısıda kaynatılan pekmezler başta olmak üzere konserve ürünler sağlıklı mı? Yeni araştırmalar özellikle uzun saatler kaynatılarak hazırlanan pekmezlerin kansere davetiye çıkardığını ortaya koyuyor.
#PekmezPekmez, enerji verici, tok tutucu, kan yapıcı özellikleri nedeniyle doğal olması nedeniyle yıllardan beri mutfaklarımızın vazgeçilmezlerinden biri. Şifa kaynağı olarak tükettiğimiz pekmez sizce sanıldığı kadar sağlıklı mı? Yeni araştırmalar özellikle uzun saatler kaynatılarak hazırlanan pekmezlerin kansere davetiye çıkardığını ortaya koyuyor.
#PekmezTatlıyı, şekerli şeyleri çoğumuz seviyoruz ama fazla tüketimi hem kilo almaya hem de şeker hastalığı, karaciğer yağlanması gibi bir dizi sağlık sorunlarına neden olduğu için pek çok insan rafine şeker yerine doğal tatlandırıcıları tercih ediyor. Mutfağımızda en çok yer bal, akçaağaç şurubu, pekmez gibi doğal tatlandırıcılar bulunuyor. Peki, bu tatlandırıcıları gözümüz kapalı tüketebilir miyiz? Tamamen doğal ve sağlıklı diyebilir miyiz? Hem bu konuda yapılan araştırmaları inceledik hem de Diyetisyen Nur Ecem Baydı Ozman ile konuştuk
#BalPek çok insan daha sağlıklı olduğunu düşündüğü için rafine şekere yerine alternatif olarak bal, pekmez, akçaağaç, agave şurubu gibi doğal tatlandırıcıları tüketiyor. Ancak doğal diye tükettiğimiz bu lezzetler gerçekten sandığımız kadar sağlıklı mı? Hem bu konuda yapılan araştırmaları inceledik hem de Diyetisyen Nur Ecem Baydı Ozman ile konuştuk.
#Doğal TatlandırıcıÖzellikle mevsimsel geçiş dönemlerinde bağışıklığı zayıf olanlar sık sık hastalıklara yakalanıyor. Hava sıcaklıklarının düşmeye başlamasıyla beraber bağışıklık sistemini güçlendirecek alternatif yöntemler ise sofralarda uygulanıyor. Pekmez içinde bağışıklık sistemini güçlendiren kalsiyum, çinko, manganez gibi mineraller barındırıyor. Ayrıca B ve C vitamini açısından oldukça zengin olan pekmez tüketimi hem çocuklarda hem de yetişkinlerde vücut fonksiyonlarına katkıda bulunuyor. Uzmanlar farklı çeşitleri bulunan pekmezin mutlaka sofralarda olmasını tavsiye ediyor. İşte, Pekmezin bağışıklık sistemi üzerinde etkisi…
#PekmezPekmez, özellikle kış aylarının faydalı enerji kaynaklarından biri. Mevsiminde tazecik üzümlerle hazırlanan pekmez, kışın şifa oluyor. Hazır olarak almak yerine evde de üzüm pekmezi hazırlayabilirsiniz. Peki üzüm pekmezi nasıl yapılır? İşte evde topraklı üzüm pekmezi tarifi, malzemeleri ve yapımı
#Üzüm Pekmezi Nasıl YapılırGünümüzde sağlıklı beslenme oldukça önemlidir. Sağlıklı bir şekilde beslenmek için doğru gıdaların seçilmesi çok önem taşır. Sağlıklı gıdalar arasında yer alan pekmezin de birbirinden önemli yararı bulunmaktadır. Pekmez kilo aldırır mı? Gece yatmadan tahin pekmez ve sütlü pekmez içmek kilo yapar mı tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Sağlıklı YaşamGenelde tahin, pekmez ile birlikte karıştırılır ve tüketilir. Aynı zamanda en sağlıklı Besin kaynakları içerisinde yer alır. Peki, bebeğe tahin verilir mi ve ne zaman verilir? Bebeğe tahin yedirmek yararlı mı yoksa zararlı mıdır detayları ile derledik.
#BebekBoyuna ve yaşına göre olması gerekenden çok daha zayıf olan bebekler, her zaman ebeveynlerinin endişelenmesine neden olur. Bu gibi bir durumda ise, ilk olarak bebeğin kendi doktoruna danışmak gerekir. Bebeğe kilo aldıran yiyecekler ve besinler nelerdir sizler için derledik.
#BebekHalk arasında harnup adı İle de bilinen keçiboynuzu pekmezi, çok iyi bir mineral ve vitamin kaynağıdır. Başta astım ve akciğer rahatsızlıkları başta olmak üzere pek çok hastalıktan korunmanıza önemli ölçüde yardımcı olur. Çocuklarda, bebeklerde ve yetişkinlerde keçi boynuzu pekmezi yemek kilo aldırır mı sizler için derledik.
#Sağlıklı YaşamPekmez, yoğun kıvamlı ve lezzetli bir tada sahip olan bir yiyecektir. Pekmez, mutfak kültürümüzde önemli yere sahiptir. Pekmez, üzüm, dut, keçiboynuzu, andız gibi meyvelerin ezilerek ısı ile koyulaştırılması sonucunda elde edilir. Uygun koşullarda saklandığı zaman uzun süre bozulmadan lezzetini muhafaza eder. Pekmez bozulur mu tüm detayları ile derledik.
#PekmezHafta başında Lezzetli Hayat Instagram hesabımızdan yılbaşı sofranızda tercihiniz kabak tatlısı mı kütük pasta mı diye sorduk. Ankete oy verenlerin yüzde 57’si kabak tatlısını seçti. Kütük pasta diyenler de yüzde 43 gibi azımsanmayacak bir oranda çıkınca size seçenekli bir yeni yıl tatlıları dosyası açmak istedim. Zencefilli kurabiyeler de var, el yapımı, hediyelik olarak hazırlayabileceğiniz çikolatalı trüfler de...
#Gülay Barbaros AltanÇocukluğumuzda büyüklerimiz biz meyve yerken ‘Soyma kabuğunu çocuğum, vitamini kabuğunda…’ derdi de çoğumuz onları dinlemezdik. Portakalı soyduğumuzda etrafında kalan beyaz tabakayı ince ince soyar, mandalinanın arasındaki beyaz lifleri titizlikle ayıklardık. Meğer büyüklerimizin bir bildiği varmış. Meyvenin sadece kendisinin değil, kabuklarının da şifa deposu olduğunu bilim dünyası kanıtladı desek yanlış olmaz.
#SağlıkNar ekşisi birçok tarife ayrı lezzet katıyor. Salatadan kısıra türlü türlü tarifte kendine yer bulan nar ekşisini hazır almak yerine evde de hazırlayabilirsiniz. 15 kilogram kabuklu nardan 1 litre nar ekşisi elde ediliyor. Eğer denemek isterseniz nar ekşisi yapımı ve püf noktaları hemen aşağıda...
#Nar EkşisiHazır yufkayla genelde börek yapsak da aslında yufkayı ana yemekten tatlıya birçok şekilde değerlendirebiliriz. 2 yufkayla yapacağınız kebap, geleneksel bademli perde pilavı ve helvalı rulo tariflerimi deneyin. Bu basit malzemenin lezzete olan katkısına inanamayacaksınız.
#YufkaREÇEL, bal, pekmez, çikolata, salam, sosis, sucuk, fındık ezmesi, fıstık ezmesi, noodle, gazlı içecek, helva, ketçap, meyve suyu, meyve aromalı maden suyu, meyveli yoğurt, baklava, kurabiye, mayonez, nar ekşisi, hamburger ekmeği, lavaş, etsiz çiğ köfte, cips, akide şekeri vb. gibi ürünlerin yüzde 99’unda;
#Sahte Gıdalarİzmir'in Konak ilçesinde bir apartmandaki haşere ilaçlamasının ardından zehirlenerek hayatını kaybeden 1 yaşındaki bebeğin babası Recep Kınalı, olayın sorumlularının hesap vermesi için mücadele edeceğini söyledi. Baba Kınalı, "Önceki 3 oğlum anne karnında vefat etti, kucağımıza almak nasip olmadı. Sonra Rabbim, Altay Toprak'ı nasip etti. Bu kötü dünyada oğlumu koruyamadım. Herkes kazanç peşinde, kimse kimseyi düşünmüyor. Oğlumun hak ve adaletini sonuna kadar savunacağım" ifadelerini kullandı.
#İzmirİzmir'in Konak ilçesinde bir apartmandaki haşere ilaçlamasının ardından zehirlenerek hayatını kaybeden 1 yaşındaki bebeğin babası Recep Kınalı, olayın sorumlularının hesap vermesi için mücadele edeceğini söyledi. Baba Kınalı, "Önceki 3 oğlum anne karnında vefat etti, kucağımıza almak nasip olmadı. Sonra Rabbim, Altay Toprak'ı nasip etti. Bu kötü dünyada oğlumu koruyamadım. Herkes kazanç peşinde, kimse kimseyi düşünmüyor. Oğlumun hak ve adaletini sonuna kadar savunacağım" ifadelerini kullandı.
#İzmirMehir çorbası tarifi, geleneksel lezzetlerimizden biri. Mehir çorbası, Anadolu'nun farklı yörelerinde farklı şekillerde hazırlanıyor. Temel olarak iki malzeme ile hazırlanan bu tarif bazı yörelerde nohutla da yapılıyor. Dilerseniz nane ile de servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...
#Mehir ÇorbasıÖrdek pastilla Masterchef ile birlikte günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Ördek pastilla nerenin, hangi ülkeye ait merak edilirken, tarifi denemek isteyenler tarafından da araştırılıyor. Peki, evde ördek pastilla nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte orijinal ördek pastilla tarifi ve püf noktaları...
#Ördek PastillaTahin, protein, vitamin ve antioksidanlar yönünden oldukça zengin bir besin. Özellikle kış aylarında hastalıklara karşı koruyucu ve bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi nedeniyle uzmanlar tarafından bol bol tüketmemiz tavsiye ediliyor. Peki sağlık için tükettiğimiz bu tahinlerdeki hileyi nasıl anlayacağız? Renginden ve kokusundan gerçek olduğu ayırt edilir mi? Yerli susam ile Çin susamının farkı nedir? Tahin alırken hangi kriterlere dikkat edelim? %100 susamdan üretilen tahin nasıl olmalı ve fiyatı ortalama ne olmalı?
#TahinSaf tahin sadece susamdan üretilir ve içinde susamdan başka hiçbir şeyin olmaması gerekir ancak piyasada içine susam haricinde ne ararsan katılmış tahinler satılıyor. Öğütülmüş bulgur, tavuk yemi, soya ve soya yağı, yer fıstığı ve ayçiçek yağı… Hepsi var ama tahinin hammaddesi susam yok. Bazıları da gözümüzün önünde değirmende çekilerek sıcak sıcak satılıyor ama içinde yerli susam mı var, Çin susamı mı, hatta içinde susam var mı bilmiyoruz. Peki tahinin hileli olup olmadığını nasıl anlayacağız?
#TahinSağlıklı bir yaşamın sırrı mutlu bağırsaklarda gizli. Çünkü bağırsaklarımız vücudumuzun ikinci beyni! Bağırsak iyiliğimiz için sağlıklı bakterileri arttıracak ve çeşitliliği destekleyecek 6 adımlık bir yol haritası hazırladım. Yerken damağınızı hoş tutacak ve sindiriminize iyi gelecek üç de tarif ekledim.
#BağırsakKültür ve Turizm Bakanlığı’nın Türkiye’nin marka değerine katkıda bulunmak amacıyla bu yıl 16 şehirde hayata geçirdiği Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin 10’uncu durağı Gaziantep oldu. Gastronomi haritamızın bu güzide şehrinde yapılan festivale ben de katıldım.
#Sayım ÇınarBadem sütü, veganlar ve laktoza duyarlılığı olanlar tarafından tercih edilen içeceklerden biri. Fındık veya Hindistan cevizi gibi farklı bitkilerin sütü hazırlanabiliyor. Ancak badem sütü en sık tüketilen seçenekler arasında yer alıyor. Kıvamı, tadı ve rengiyle de farklı tariflere de lezzet katıyor. Bu sütü hazır olarak alabileceğiniz gibi evde, kendi mutfağınızda da hazırlayabilirsiniz. Peki evde çiğ badem sütü nasıl yapılır, kaç gün dayanır? Tüm yapılış aşamalarını sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Badem SütüMersin'in Mut ilçesinde pekmez yapan aile ile oradan 'patpat' ile geçen Tahir Kaya arasında yol verme meselesi nedeniyle kavga çıkmış ve pekmez yapan aileden 3 kişi Tahir Kaya tarafından av tüfeğiyle öldürülmüştü. Öldürülen baba ile oğlu ve gelininin cenazeleri defnedildi.
#MersinÇekirdekleri ve kabukları çoğu zaman çöpe atılan karpuzun her yerinin sağlık açısından faydası var. Kıymetini, içindeki vitamin ve minerallerden alıyor. Örneğin sağlığımız için pek çok katkısı olan çekirdekten kahvaltılık bar da yapabilirsiniz, vitamin dolu smoothie de...
#KarpuzMersin'in Mut ilçesinde Tahir Kaya, kaynattıkları pekmeze toz karışacağını söyleyip tarım aracıyla yoldan geçmesine izin vermeyen komşusu Kemal Veli Akyaka (65) ile oğlu Durmuş Akyaka (35) ve gelini Ruhan Akyaka'yı (35) av tüfeğiyle vurarak öldürdü.
#Mersin