Ülkeme gelince meyhane ve kebapçılara, Adana Ocakbaşı ve Balat Sahil Restoran hariç, gidemiyorum. Gidemiyorum çünkü yasa delinip kolektif biçimde sigara içiliyor. Burnum kırılıyor, dumandan gözüm yaşarıyor, yemeğin kokusunu ve tadını alamıyorum. Bizde yasa var ama uygulanmıyor…
#Vedat MilorReşitpaşa’da 6 ay önce açılan Âdâb Eski Usul Meyhane, sakin ve samimi bir atmosferde vakit geçirmek isteyenlerin seveceği bir restoran. Menüsünde klasik mezelerin yanı sıra güveçte istiridye mantarlı kokoreç ve Girit ezme dolgulu hamsikuşu gibi özel lezzetler de var.
#GİZEM DİNÇBAŞAYNEN bundan 20 yıl evvel sadece bir çöl halindeyken şu anda dünyanın turizm ve cazibe merkezine evrilen Dubai örneğinde olduğu gibi Yalıkavak da bundan 20 sene önce Bodrum’un az nüfuslu ve kendi halinde bir beldesiyken özellikle Yalıkavak Marina’nın da kurulmasıyla yükselen bir değer haline dönüştü. Şimdi ise global arenanın en ünlü markalarının mağaza ve restoranlarına ev sahipliği yapan, dünyanın en görkemli mega yatlarının demir attığı, Batı’dan ve Doğu’dan bölgeye akın eden varlıklı misafirleriyle Bodrum’un tam bir cazibe merkezi haline geldi. En lüks gayrimenkul projeleri, Michelin’e göz kırpan restoranlar, istanbul’da bile olmayan markaların hepsi burada. Bu yazımızda biz de Yalıkavak dosyasını açtık ve farklı lezzet arayışlarına yönelik alternatif mekanları sizler için kaleme aldık.
#1Göçen Ailesi’ne ait Göçtur Turizm’in Pine Bay hotels & resorts’tan sonra Kuşadası’na kazandırdığı ikinci yatırım olan DoubleTree by Hilton Kuşadası’nın en üst katında yer alan Gió Rooftop & Restaurant, her tabakta ve her lokmada konuklarına en yüksek gastronomik deneyimi yaşatıyor.
#1Yemek yemek oldukça keyifli aynı zamanda insan yaşamının devam edebilmesi için bir ihtiyaçtır. Ancak yemekler bazı ek ürünler ile daha lezzetli ve hoş hale getirilebilir. Yemek sofraları şenlik katan mezeler, aperatif atıştırmalıklardır. Meze isimleri nelerdir? En çok sevilen meze çeşitleri ve türleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
Kuşkusuz tüm dünyada, “Türk mutfağı” denince akla gelen ilk lezzet kebap... Kendi içinde birçok çeşidi olan kebap, şehirden şehire farklılık gösteren birçok tarif ve kültürü de içinde barındırıyor. Arapçadan dilimize geçen ‘kebap’ kelimesi, ‘kavurmak, közlemek’ anlamını taşıyor.
#1Salgından dolayı en yoğun iki kışını geçiren Bodrum, yaza hiç olmadığı kadar sıkı hazırlanıyor. Beldeye bu yaz yolu düşecekler için bilmeleri gereken hap bilgileri derledik, nokta atışı tavsiyeler aldık, yeni ne var, belde belde gelişmeleri taradık. Yılların değişmez eğlence ve tatil merkezi bu sene hiç olmadığı kadar İstanbullu ve fena halde uykucu.
#GazetehaberleriMasalarını belirsiz bir süre için kaldıran restoranların çoğu paket veya al-götür servise geçti. Sevdiklerimizle buluşup sohbet ettiğimiz, müdavimi olduğumuz mekânların lezzetlerini artık evimizde deneyimleyebiliyoruz. Özlediğimiz restoranların mezeleriyle bir çilingir sofrası kurabilir, hatta kokteyllerini bile sipariş verebiliriz...
#GazetehaberleriMasterChef'in 23 Temmuz tarihli bölümünde üçlü düeollalar başladı. 2020 MasterChef sezonunda 16 yarışmacıdan biri olmak isteyenler, kıyasıya bir mücadele gösterdi. MasterChef'te yarışmacı adayları ilk turda yarışmacılar pastırmalı humus, ikinci turda asma yaprağında barbun, üçüncü eleme turunda ise en iyi sufleyi yaparak yarıştı. Peki, MasterChef'te yarışmacıları belli oldu mu, kimler üst tura çıktı? İşte MasterChef Türkiye üçlü düellolarda elenen isimler
#Masterchef Üçlü DüelloBoğaz'ın büyüleyici atmosferinde; sevilen insanlarla eski günleri anlamak, gelecek günlerden umutla bahsetmek için en güzel mekânı biliyoruz. Nihavend Terrace, İstanbul akşamlarınızı eşsiz kılacak bir menüyle sizleri misafir etmekten mutluluk duyacak. <br><br>Bu bir ilandır.
#Nihavend TerraceSamatya Develi, en güzel çocukluk ve gençlik anılarımın depreştiği yerlerden. Ayrıca eşime de Türkiye’yi sevdiren bir lokanta. Belki bu yüzden nesnel analiz kolay değil. Ama referans noktası olabilecek çiğköftesi, iyi ve çok iyi diye özetleyebileceğim ara sıcakları ve kebaplarıyla bence ilgiyi hak ediyor.
#Vedat MilorHumus, nohut ve tahin ikilisine kimyon, sarımsak, limon ve zeytinyağı gibi çeşitli malzemelerin eklenmesiyle ortaya çıkmış enfes bir meze. Peki humus nasıl yapılır? Humus yapmanın püf noktaları nelerdir? Bu soruların cevapları ve kolayca hazırlayabileceğiniz humus tarifimiz hemen aşağıda…
#HumusPastırma Orta Asya’da yaşayan atalarımızın at üzerinde geçirdikleri uzun süreler boyunca yanlarında taşıdıkları etlerin bozulmasını önlemek için yaptıkları koruma işlemleri sonucu ortaya çıkmış bir lezzet. Hatta pastırma kelimesinin kökü olan ‘bastırma’nın etlerin atların eyerleri altında bastırılarak saklanmasıyla ilgili olduğu da söyleniyor. Peki bu has öz Türk yiyeceğini, evinizde yapmayı hiç düşünmüş müydünüz? İşte tuzuyla çemeniyle tadına doyum olmayan bir pastırma tarifi ve pastırma yapımının püf noktaları…
#PastırmaYıl boyunca eksik olmayan güneşi, Akdeniz sıcaklığının her yere yayılan havası, sahil boyunca uzanan birbirinden güzel parkları, geniş bulvarları, koyları ve nefis doğası ile anlatılacak öyle çok şeyi var ki… Ama benim bu kez konum, biraz tarih biraz damak tadı. Farklı uygarlıklardan kalan izlerle geçmişe gidip, yerel lezzetlerin izini sürerek bugüne döneceğimiz bir Mersin keşfine ne dersiniz?
#Mersin Gezi RehberiAnadolu’nun tam ortasında, Nevşehir ve Kayseri’de lezzetli yemeklerin peşinde koşturdum durdum geçen hafta. Nevşehir, dünyanın en ilginç coğrafyası Kapadokya’yla bütün dünyada bilinir. Peri bacaları, yeraltı şehirleri, kayalara oyulmuş kiliseleri, sabahın erken saatlerinde gökyüzünde süzülen rengârenk balonları, büyülü otelleri, leziz şarapları ile ünlü.Işık önemini orada belli eder. Peri bacalarını sabah başka bir renge, akşam başka bir renge boyar. Yani Kapadokya’nın sihrine sihir katar...
#Peri Bacası