YÜKSEK sezonun da başlamasıyla Bodrum eğlence hayatı iyice renklendi. Hem Bodrum’da yaşayanlar, hem de tatile gelenler için o kadar çok alternatif var ki! Uzun yıllardır sektörün içinde olmamıza rağmen, açılan mekanların hızına yetişebilmek adına, her akşam başka bir yerdeyiz desek abartmış olmayız. İki haftada bir yayımlanan Hürriyet Gazetesi Bodrum ekinde 7 hafta boyunca siz değerli okurlarımıza bizzat deneyimleyip memnun kaldığımız yerleri dolu dolu 2 tam sayfa halinde ve özgün içeriklerimizle aktarabilmekten çok büyük keyif aldığımızı belirtmek isteriz. Bu sayıda da size serpme kahvaltıcıdan esnaf lokantasına, mezecisinden etçisine, balıkçısına, eğlence mekanlarından beach’ine, SPA’sına kendi hayatımızda severek gittiğimiz mekanlardan bazılarını kaleme aldık. Eğlence ve etkinlikler konusunda, “Bodrum’da Neler Oluyor?” başlığı altında geçtiğimiz hafta yine bizzat katıldığımız konser ve açılışları listelediğimiz bir bölüm başlattık. Yakın dönemdeki en yeni ve en kaliteli etkinlikleri de instagram’da @bodrumdaneleroluyor hesabımızdan kolayca takip edebilirsiniz.
#1Kariyer çizgisi 1990’da Biber Bar’la başlıyor. Havana, Park Şamdan, Blackk, Jack Russel, Bobou gibi onlarca kafe, bar, restoran, kulüp, beach’le devam ediyor. Yeme-içme dünyasının ve gece hayatının son 30 yılının karakutusu gibi. Pandemi bir yana, son 30 yılda gece hayatı iyiye mi, kötüye mi gitti? Ortamı kim hareketlendirir: Ajda mı Sezen mi? Yılın hangi mevsiminde dışarı çıkarsak flört ihtimali daha fazla? Şans mı lazım strateji mi? Duayen işletmeci Emre Ergani’den gece hayatının klasik ve yeni kodlarını aldım.
#PandemiKariyer çizgisi 1990’da Biber Bar’la başlıyor. Havana, Park Şamdan, Blackk, Jack Russel, Bobou gibi onlarca kafe, bar, restoran, kulüp, beach’le devam ediyor. Yeme-içme dünyasının ve gece hayatının son 30 yılının karakutusu gibi. Pandemi bir yana, son 30 yılda gece hayatı iyiye mi, kötüye mi gitti? Ortamı kim hareketlendirir: Ajda mı Sezen mi? Yılın hangi mevsiminde dışarı çıkarsak flört ihtimali daha fazla? Şans mı lazım strateji mi? Duayen işletmeci Emre Ergani’den gece hayatının klasik ve yeni kodlarını aldım.
#Kelebekİngiltere’de, University of Surrey’de otel, yiyecek-içecek eğitimi aldıktan sonra Bodrum’da kendi otellerinin işletmeciliği ile iş yaşamına atılan, ardından 1994 yılında Gümüşlük’te Karaf adlı ilk restoranını açan Kaya Demirer, 26 yıl sonra yeni projesiyle tekrar Bodrum’da.
#İngiltere1981’den beri hizmet veren Park Şamdan’ın Boğaz’daki lüks otel Les Ottomans içindeki mekânını ziyaret ettiğimde beklentim yüksekti. Yüksekti çünkü burası benim için belli bir kalite ve tutarlılıkla özdeşleşmiş. Maalesef sonuç az buz değil, ciddi hayal kırıklığı oldu.
#Park ŞamdanNişantaşı’nın ara sokağında açılan bir restoran, nasıl oldu da tabağına, ambiyansına ‘kuş kondurmadan’, her şeyi olması gerektiği kadar basit tutup 2000’lerde Beyaz Türklüğün mühim bir etiketine dönüştü? 29 Nisan’da kapılarını kapatacak 18 yıllık Kantin’in İstanbul sahnesindeki izini sürüyoruz.
#Kantin