Paranoid bozukluk beyinde ortaya çıkarak kişiler, iyi sonuçları kendi yetenekleri olarak değerlendirirken, kötü sonuçları şans faktörlerine bağlar. Paranoid kişilik bozukluğu, diğer insanların hareketlerini küçültücü ve tehdit edici olarak algılayan aşırı duyarlılıktır. Paranoid şizofrenide ise bu hastalığı yaşayanlar dengeli gibi görünseler de duygusal sorunlar, konuşmayla ilgili problemler ve katatonik belirtiler neredeyse hiç göstermezler. İşte, paranoid ile ilgili detaylar.
#ParanoidParanoid hastaların sıklıkla hayatlarının seyrini başka güçlerin etkilediğine inandıklarını göstermiştir. Paranoid bozukluk hastalığı yaşayan kişiler, iyi sonuçları kendi yetenekleri olarak değerlendirirken, kötü sonuçları şans faktörlerine bağlar. İşte, paranoid bozukluk hastalığıyla ilgili detaylı bilgiler
#Paranoid BozuklukÜç kadını sırayla öldüren adam gerçekten ağır bir ruh hastası mı yoksa bir cani mi bilmiyorum. Ama ister hasta ister cani olsun, bunları daha büyük suçlar işlemeden, masum insanların canını yakmadan durdurabilmenin yollarını aramalıyız. Sadece hasta olanlar değil, canice katliamlar yapan herkes topluma iade edilmeden önce belli kurullar tarafından iyice incelenmelidir.
#Ruh Hastasıİnsanları etkileyen çok sayıda hastalık çeşidi vardır. Bu hastalıklardan bazıları kişinin tüm yapısını bozmakla birlikte davranış bozukluklarına yol açmaktadır. Sizler için psikoz nedir ve belirtileri nelerdir? Psikoz çeşitleri ve nedenleri nelerdir? Tüm detayları derledik.
#Psikoz Nedir Ve Belirtileri Nelerdir?Kıskançlık kimileri için ilişkinin olmazsa olmazı kimiler içinse bir güvensizlik meselesi. Ancak belli ölçülerde kaldığında normal karşılanabilir bir duygudur. Ölçüsü kaçtığında, ve saplantılı bir hal aldığında ise artık hastalık olarak değerlendirilir. Nörolog Mehmet Yavuz, patolojik kıskançlık olarak da bilinen Othello Sendromu'nu anlatıyor.
#Othello SendromuAdana’da aralarında öğretmenler, polis, asker ve işadamlarının bulunduğu 25 kişinin tecavüz ettiği iddia edilen 11 yaşındaki erkek çocuğu G.S.’nin veláyeti babası M.S.’ye verildi ve her türlü masrafı devlet tarafından karşılanmak üzere tedavisinin yapılması kararlaştırıldı.
Arılar, ultraviyole ışınlarını algılar, davranışlarını da ona göre geliştirir. Ama bizler bu ışınları göremeyiz. Yani ultraviyole ışınları arıya göre var, bize göre yoktur. Bizler davranışlarımızı ultraviyole ışınlarına göre ayarlayamayız. Gerçek hangisi? Arıların gördüğü mü, bizim göremediğimiz mi?
Biz onlara genel olarak "kişiliği bozuk" diyoruz. Ancak hangi durumda, neden, ne yaptıklarında diyoruz bu çok açık değil. Kimi şüpheci, kimi agresif, kimi çekingen oluyor ama hemen hepsinin normalin dışında davrandıkları bir gerçek. Bir davranışın kişilik özeliliği mi, yoksa bozukluğu mu olduğunu anlamak için Prof. Dr Arif Verimli ile konuştuk...