Papaz koyu nerede, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım alanı bakımından da önem taşıyan koylar arasındadır. Bu bakımdan Papaz koyu nerede öğrenebilir ve kolaylıkla gidebilirsiniz. Papaz koyu nerede? Nereye bağlı? Papaz koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır tüm detaylarıyla derledik.
#Papaz KoyuYönetmenliğini ve senaristliğini Sermiyan Midyat'ın yapıp başrolünde oynadığı 2010 yapımı "Ay Lav Yu" adlı film, zaman zaman TV ekranlarında yayınlanacak. Ay Lav Yu konusu ve oyuncu kadrosunun yanı sıra nerede çekildiği de sorgulanıyor. Peki, Ay Lav Yu filmi nerede çekildi? İşte Ay Lav Yu
#Ay Lav Yuİspanya'nın en büyük tren istasyonlarından birinde terk edilen üç küçük çocuk ve 1983'ten bu yana aydınlatılamamış bir kayboluş. Birazdan okuyacaklarınız size kurgu gibi ya da bir film senaryosu gibi gelebilir ama değil...
#İspanyaHatay’a 2008, 2010 yıllarında gittiğimde Suriye’ye geçmek moda idi. Hatta Hatay merkezden bineceğiniz bir taksi ile Cilvegözü kapısına ulaşıp Halep’e geçmek, eski otantik atmosferini koruyan Halep çarşısını gezmek büyük keyifti. Günübirlik bu ziyaret için taksici ile anlaşıyor, öğleden sonra belli bir saatte tekrar buluşup Hatay’a dönüyordunuz. Hatay gezilerimizin en büyük heyecanı Halep’e geçmekti ve Samandağ bölgesine hiç vakit ayıramamıştık. Son iki yıldır tekrar Hatay’a sık sık gitmeye ve bu kez Samandağ bölgesinin de hakkını vermeye başladık.
#Uğur ÇELİKKOLYönetmenliğini ve senaristliğini Sermiyan Midyat'ın yapıp başrolünde oynadığı 2010 yapımı "Ay Lav Yu" adlı filmin konusu, oyuncu kadrosu ve nerede çekildi merak konusu oluyor. Peki, Ay Lav Yu nerede çekildi? Ay Lav Yu'nun konusu ne?
#Ay Lav YuBursa’nın Mudanya İlçesi’ne bağlı Trilye bugünlerde zeytin hasadının en hareketli dönemini yaşıyor. Beşi modern teknolojiyle donatılmış, ikisi geleneksel usul, toplam yedi yağhane hafta sonunda bile harıl harıl çalışıyor. Sokaklar yine sıkılan zeytinlerin kokusuyla doldu. İsmi zeytinle özdeşleşen, ürünleri Osmanlı döneminde ABD’ye kadar ulaşan kasabada bu yıl verim düşük. Çünkü ağaçlar soğuk geçen kışın ardından, mayıstaki çiçeklenme döneminde sağnak yağmurlarla örselendi. Yine de hasat coşkusu eksilmedi. Gazeteci Celal Başlangıç “Zeytin Ağacıyla Yaşayanlar”ın öykülerini anlattığı yeni kitabında, Trilye’ye de geniş yerverdi. Bu bayram tatilinde yolunuz Trilye’ye düşerse sokaklarında geçmişin dünyasına yolculuk yapabilir, zeytin coşkusuna ortak olabilir, Başlangıç’ın kitabında anlattığı zeytin tutkunlarıyla tanışabilirsiniz.
Surların içindeki hazine Diyarbakır, taşın konuştuğu kent Mardin, son telkari ustalarının sanatlarını sergilediği Midyat, suyun tehdit ettiği Hasankeyf, İncil’de bile bahsi geçen Dicle, Türkiye’nin görkemli projesi GAP, Tanrı heykellerinin süslediği Nemrut Dağı, binbir rengin şehri Şanlıurfa, Hz. İbrahim’in yaşadığı Harran, kelaynak kuşlarıyla ünlü Birecik, baraj suları altında kalan Halfeti, Zeugma’nın olağanüstü mozaikleri, çarşıları ve yemekleriyle meşhur Gaziantep, dinler mozaiği Antakya, birbirini görmeyen pencereli evler, köşkler, hanlar, manastırlar...
Filetosu, antrikotu derken, bir dana, adını ilk kez duyduğumuz, ama şu ya da bu şekilde tadını aldığımız onlarca parçadan oluşuyor. Kurban bayramı münasebetiyle bu parçalar dananın neresinde, adı ne, gramajı kaç, hangi yemekte kullanılıyor gibi soruların cevabını aradık.