GeriSeyahat Papaz koyu nerede, nereye bağlı? Papaz koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Papaz koyu nerede, nereye bağlı? Papaz koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Papaz koyu nerede, nereye bağlı? Papaz koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Papaz koyu nerede, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım alanı bakımından da önem taşıyan koylar arasındadır. Bu bakımdan Papaz koyu nerede öğrenebilir ve kolaylıkla gidebilirsiniz. Papaz koyu nerede? Nereye bağlı? Papaz koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır tüm detaylarıyla derledik.

Papaz koyu Antalya'nın Kumluca ilçesinde bulunan bir koydur. Kumluca ilçesinin Mavikent mahallesi sınırları içinde yer alır.

 Papaz Koyu Hakkında Genel Bilgiler

 Papaz koyu Antalya'da bulunan bir koydur. Antalya'nın Kumluca ilçesinde ve Mavikent mahallesinin Karaöz mevkiinde bulunur. Orman işletmeleri ve Kumluca Belediyesi tarafından Papaz Koyu piknik alanı olarak düzenlenmiştir. Ormandan sahile kadar giden büyük bir alandadır. Plajı bulunan bir koy olmasından dolayı özellikle tatilciler tarafından yaz aylarında sıklıkla tercih edilmektedir. Papaz koyu Adrasan'a 12 km, Mavikent'e 8 km, Finike'ye 26 km ve Kumluca'ya da 19 km uzaklıktadır. Papaz koyu ayrıca dünyanın en iyi 10 yürüyüş yollarından biri olan Likya yolunun da güzergahı üzerinde yer almaktadır.

 Papaz Koyu Nerede?

 Papaz Koyu Antalya Kumluca ilçesinin Mavikent mahallesinde yer almaktadır. Mavikent mahallesinin Karaöz mevkiinde bulunmaktadır.

 Papaz Koyu Ücretli Mi?

 Papaz koyunu ücretli olup olmadığı merak edilen konulardan biridir. Papaz koyuna girişlerde herhangi bir ücret talep edilmez. Ücretsiz bir şekilde Papaz koyuna girmek mümkündür.

 Papaz Koyuna Nasıl Gidilir?

 Papaz koyuna Kumluca otobüsleri ile ulaşım sağlamak mümkündür. Şahsi araç ile de Papaz koyuna gitmek mümkündür. Bunun için tabelaları takip ederek kolay bir şekilde Papaz koyuna gidilebilir. Ayrıca Adrasan koyundan da kolay bir şekilde ulaşım sağlanır. Kumluca'ya giderek Kumluca'dan servislerle de Papaz koyuna gidilir.

 Papaz Koyunda Neler Yapılır?

 Papaz koyuna gitmek isteyen kişilerin burada neler yapıldığını merak ederek araştırdıkları bilinmektedir. Papaz koyu Likya yolu yürüyüş rotası üzerinde olduğundan doğa yürüyüşü yapmak mümkündür. Ayrıca burada piknik yapmak ya da denize girmek ve kamp yapmak da mümkündür. Piknik masalarının yanlarında mangallar vardır ve bu alanda mangal yapılmasına da izin verilmektedir. Ormandan sahile kadar inen alanlarda oturma yerleri ve masalar devam etmektedir. Belediye tarafından temizlenen bir koy olduğundan plajı sürekli olarak tercih edilmektedir. Tuvalet ve plajda büfe de mevcuttur. Duş alanlarını da ücretsiz olarak kullanmak mümkündür.

 Papaz Koyunda Kamp Yapılır mı?

 Papaz koyu aynı zamanda kamp alanı olarak bilinmektedir. Papaz koyuna giderek denize girmek, piknik yapmak, doğa yürüyüşü yapmak ya da kamp yaparak konaklamak mümkündür. Papaz koyuna çadır kurarak kamp yapmak ve burada konaklamak mümkündür. Papaz koyuna kamp yapmak için giden kişilerden herhangi bir ücret talep edilmez. Kamp yapan kişiler plajın tuvaletlerini ya da duş alanlarını kullanabilir. Ayrıca plajın büfesi de vardır ve bu büfeden ihtiyaç duyulan malzemelerin ve yiyecek içeceklerin de alınması mümkündür.

 

False