Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün vücuda ilk olarak ağız ve iletilen bulaştığı bilinmektedir. Virüsün yayılma hızı ve hasar verme oranını azaltmak için ağız hijyeni ve sağlığına geri dönüş, sonuç için girişini sürmek için bir bariyer gerektirir. Diş Hekimi Ömer Kadıoğlu pandemi döneminde ağız ve diş sağlığının korunması hakkında bilgiler verdi.
#Diş SağlığıSağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "yenidoğan çetesi"ne ilişkin "Bizim için bu operasyonun adı, 'çürük elma operasyonu'; çetenin adı da 'insanlıktan nasibini almamışlar çetesi'dir. Çocuklarımızın sağlığı ve güvenliği konusunda duyduğumuz endişe her şeyin ötesindedir." ifadelerini kullandı.
#Sağlık BakanlığıSağlık Bakanlığı’nın 2023 yılı verilerine göre Türkiye’de yılda 300 bin kişi kalp krizi geçiriyor. Kalbimiz gücüyle bilinen kaslardan oluşuyor. Ancak bazen genetik bazen de yaşam koşulları kardiyovasküler rahatsızlıklara sebep olabiliyor. 29 Eylül Dünya Kalp Günü vesilesiyle uzmanlara sağlıklı bir kalp için neler yapmamız gerektiğini sorduk. Reçete basit: Sağlıklı ve dengeli bir yaşam tarzı.
#Necla BayraktarANADOLU Cerrahi,bünyesinde kattığı TÜRSABA Sınıfı Turizm Acentası belgesine sahip Odin Clinic ileSağlık Turizmi Yetki Belgesi’ni alarak yurtdışından gelen hastalara da kaliteli sağlık hizmeti vermeye devamediyor. Genel Cerrahi, Estetik ve Plastik Cerrahi, Ağızve Diş Sağlığı olmak üzereüç ayrı branşta hizmet verdiklerini belirten AnadoluCerrahi Yönetim Kurulu Başkanı Genel Cerrahi UzmanıProf. Dr. Serdar Kaçar, “Pandemide de yatırımlarımızadevam ettik. Mevcut branşlarımızda hekim sayımızı artırarak büyümeyi sürdürmeyi amaçlıyoruz” dedi
#14 Ekim Hayvanları Koruma Günü vesilesiyle 70 yaşın üzerindeki kişilere hayvanla yaşamayı sorduk; ve gördük ki hayvan dostlarımızı koruyup kolladığımızda aslında onlar da bize iyi geliyor. Prof. Kulaksızoğlu da “Hayvan beslemek hayata neşe katmanın en güzel yöntemlerdendir” diyor.
#4 Ekim Hayvanları Koruma Günü2017 yılında obezite cerrahi merkezi olarak, İzmir Mavişehir’de kurulan Anadolu Cerrahi, 2021 yılında Bayraklı’da öz sermayesi ile kurduğu merkezine taşındı ve bünyesine Estetik Cerrahi ile Diş Kliniği’ni de ekledi. Anadolu Cerrahi İzmir’den sonra İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa ve Aydın, Söke ve Kuşadası’nda hizmet vermeye devam ediyor. Büyük bir kalite ile İzmir’de sağlık sektörüne değer katan Anadolu Cerrahi’nin gelişim sürecini, İşletmeden Sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcı Sertan Güntaç anlattı...
#12 yılı aşkın süredir koronavirüsü ile mücadele eden dünya şimdi de Omicron alt varyantı BA.5 için alarma geçmiş durumda. BA.5 dünya genelinde vaka sayılarında artışa neden olurken aşılar ile ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi.
#KoronavirüsDuş almak hem vücudumuza hem de psikolojimize iyi gelir. Bazılarımız çok sık duş almayı sevmez, kimileri sabah kalkar kalkmaz duş almadan kendine gelemez kimileri ise gece duş almadan yatağa girmez. Peki günün hangi saati alınan duş daha faydalı? Araştırmalar ve uzmanlar ne diyor?
#Cilt SağlığıDünya genelinde Covid-19 vaka sayısı, Omicron varyantıyla endişe verici boyuta ulaştı. Artan vaka sayısıyla birlikte birçok ülkede yeni uygulamalar devreye sokuldu. Varyant ABD’de de vakaların yüzde 70’ini oluştururken, günlük 1 milyon vaka ile rekor kırıldı. Hollanda tam kapanma kararı aldı. Portekiz’de futbol takımları krize girerken Güney Afrika ve Japonya'da durum dünyadan biraz farklı. İşte ülkelerin Omicron'a karşı aldığı tedbirler ve son gelişmeler...
#KoronavirüsTürkiye ekonomisinde güçlenme sanayi ve ihracat öncülüğünde devam ediyor. Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat rakamlarına ulaşan Türkiye ekonomisine ilişkin uzmanlar değerlendirmeler de bulundu. Prof. Dr. Sefer Şener, ihracatta 3-5 yıl içinde 400 milyar dolar seviyesinin görülebileceğini belirtti. Tera Yatırım Baş Ekonomisti Enver Erkan da "İmalat sanayiinin üretim kapasitesi de iyi seyrediyor. Geçen yıla göre güçlenen momentum devam ediyor. İç ve talep koşullarındaki değişimler, firmaların daha çok ihracata yönelen bir strateji geliştirmelerini sağlayabilir" yorumunda bulundu.
#İhracatSalgın başladığından beri gitmeye çekindiğimiz yerlerin başında diş hekimleri geliyor. Oysa dişlerimizin bakımını ihmal etmemek genel sağlık durumumuz için çok önemli. Diş hekimi Eyüp Çelik “Çürüğe neden olan bakteriler kalp-damar, mide, karaciğer, böbrek gibi pek çok sistemik hastalığı da tetikler; nezleye, gribe zemin hazırlar ” diyor.
#GazetehaberleriSaç ektirme furyası pandemi dinlemedi. Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Başkanı Reşat Bahat, Türkiye Sağlık Politikaları Zirvesi’nde yaptığı değerlendirmede, pandemi döneminin en güçlü zamanında bile, vatandaşların karaciğer nakli olmaktan çekindiklerini, fıtıklarını aldırmadıklarını ancak saç ekimi yaptırmayı hiç bırakmadıklarını açıkladı.
#GazetehaberleriPandemiye neden olan bir virüs, yaşamın dengesini ne kadar bozabilirse COVID-19 da hepimizin yaşam dengesini o denli bozdu... İlişkilerimizi, evliliklerimizi derinden etkiledi. Kimi çiftte iyi, kimi çiftteyse kötü yönde... Biz de hazır Sevgililer Günü’ndeyken ilişkiler konusunda uzman psikologlara aşk dertlerimizi ve bunların dermanını sorduk. İlişkisi pandemiden farklı şekillerde etkilenen kişiler de neler yaşadığını anlattı.
#GazetehaberleriKovid-19 pandemisi nedeniyle, hastaların ağız ve diş sağlığı tedavilerine zaman ayırmalarının sekteye uğradığını ifade eden Endodonti Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ece Çalışkan, son günlerde özellikle kırık diş ve kanal tedavisi gereksiniminde büyük artış gözlemlediklerini söyledi.
#Dr. Öğr. Üyesi Ece ÇalışkanYetişkinler gibi neredeyse bir yıldır kısıtlı bir sosyal hayatta yaşayan çocuklar, belki de virüsün ‘yan etkilerinden’ en çok hasar alan grup. Araştırmalar pandemi öncesi sağlıklı olan çocukların yüzde 58’inde en az bir psikolojik semptom görüldüğünü ortaya koyuyor. Sebeplerin başında evde ve akransız kalmak geliyor. Dört uzmana, çocukların süreçteki kayıplarını ve telafi yöntemlerini sorduk...
#GazetehaberleriUzm. Dr. Emin Çağlar, “Özellikle beyin gelişimi ve büyümenin en hızlı olduğu dönem olan bebeklik ve çocuklukta uyku, diğer dönemlere göre daha çok önemlidir. Çocuklarda en sık görülen uyku bozuklukları uyku terörü, uyurgezerlik, bruksizm ve uyku saatinin kaymasıdır. Yorgunluk ise bebeğinizin gece daha sık kalkmasına ve az uyumasına yol açar” dedi.
#Bebek AğlamasıKovid-19 pandemisi nedeniyle şehir merkezlerinde yaşayan insanlar, kendilerini doğaya bıraktı. Yapılan yeni bir bilimsel çalışma, Kovid-19 pandemisinin ilk aylarında parkları ziyaret eden insanların yüzde 26’sının önceki yıla göre doğayı nadiren veya hiç ziyaret etmediğini ortaya çıkardı. Özellikle kadınlar ve pandemide işini kaybedenler doğada vakit geçirirken nefes almak, egzersiz yapmak ve huzur bulmak başlıca dış mekan aktiviteleri arasında yer aldı.
#Seyahat