otsimo haberleri sayfasında otsimo hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 30 otsimo haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Sabancı Vakfı’nın toplumsal sorunlara çözüm üreten “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini” anlattığı Fark Yaratanlar programı, dokuzuncu sezonuyla devam ediyor. Fark yaratan çalışmaların kısa videolarının hazırlanıp internette ve televizyonda yayınlanmasıyla projelerin görünürlük kazanmasını ve izleyenlere ilham vermesini hedefleyen Fark Yaratanlar programı, bu sayede toplumsal gelişmeye aktif katılımı artırmayı amaçlıyor.
#OtsimoZafer Elcik. Henüz 21 yaşında ve uzun süredir ilgisini çeken uygulama geliştirme sevdası ile birlikte Otsimo isimli girişimin de mimarı. Can Dörtkardeşler ve Sercan Değirmenci ile birlikte hayata geçirilen Otsimo otizmli bireylerin eğitimle daha rahat bir hayat sürdürebilmeleri için çözümler sunuyor. Gelişmekte ve az gelişmiş ülkelerde eğitimsizlik ve ödeneksizlik yüzünden iyileşemeyen otizmli bireylerin hayatını değiştirmek istiyor.
#OtsimoODTÜ Teknokent tarafından 2008 yılında kurulan ve Türkiye'nin ilk tematik ön kuluçka merkezi olan Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Merkezi (ATOM) 10’uncu yaşını kutlamaya hazırlanıyor. Türkiye'de sektörün gelişiminde önemli bir rol oynayan ATOM, geride kalan süreye birçok başarı sığdırdı.
#AtomKüresel Uygulama Ekonomisi, 2007’de Apple’ın ilk iPhone’u piyasaya sunmasıyla başladı. Apple’ın 2008’de App Store’u açması uygulama geliştiricilerinin her yerde akıllı telefonlarda çalışabilecek uygulamalar yazmaları için bir yol açtı. Bu uygulamalar çoğu insan için günlük hayatın temel bir parçası ve iş için vazgeçilmez birer araç haline geldi.
#VoscreenÖnce Trendyol Alibaba’ya, sonra Gram Games Zynga’ya satıldı. Geçen hafta da OpsGenie, Atlassian’ın bünyesine katıldı. Dünya devleri Türk girişimcilerinin fikirlerinin peşinde. Şimdi sıra yeni start-up’ların başarı hikayelerinde. Bu hafta yurtdışında başarı hikayesi yazma potansiyeli olan startupları bir araya getirdik.
#GirişimciBir çeşit girişimcilik modeli olan sosyal girişimcilik, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de giderek yaygınlaşıyor. Aynen ticari girişimlerde olduğu gibi sorunları, fırsatları fark edip risk alan sosyal girişimler, elde ettikleri gelirleri çocuk işçiliği, yoksulluk, bilgiye ulaşım, gıda israfını önleme gibi sorunlarla mücadele etmek için kullanıyor.
#Sosyal GirişimlerVizyoner üniversite öğrencilerine iş dünyasının deneyimlerinden faydalanabilecekleri bir süreç sunan iş fikri yarışması TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! 2011 yılından beri düzenleniyor. Geçen yılki yarışmaya Türkiye genelinde 73 il 152 üniversiteden 3.700’ü aşkın genç girişimci 1.426 projeyle başvurmuştu. Yarışmada yıllardan beri bazı projeler öne çıkıyor ve dereceye giriyorlar. Peki, bu başarı yarışmanın ardından da devam ediyor mu? Önceki yılların dört başarılı ekibiyle bugün ne yaptıklarını konuştuk.
#TüsiadSabancı Vakfı’nın toplumsal sorunlara çözüm üreten “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini” anlattığı Fark Yaratanlar programı, dokuzuncu sezonuyla devam ediyor. Fark yaratan çalışmaların kısa videolarının hazırlanıp internette ve televizyonda yayınlanmasıyla projelerin görünürlük kazanmasını ve izleyenlere ilham vermesini hedefleyen Fark Yaratanlar programı, bu sayede toplumsal gelişmeye aktif katılımı artırmayı amaçlıyor.
#OtsimoTicari odaklı girişimlerin sayısı hızla artarken, kâr odaklı olmayan sosyal girişimler daha iyi bir dünya için sundukları çözümlerle dikkat çekiyor. Türkiye’de de hızla sayıları artan sosyal girişimler, hayırseverlik veya güçlendirmenin yerine bulundukları alan için geliştirdikleri çözümlerle yıkıcı etki yaratıyorlar.
#Sosyal Girişimler2 Nisan Perşembe günü Dünya Otizm Farkındalık Günü ile başlayan Otizm Farkındalık Ayı’nda, otizmli bireylerin eşsiz tecrübelerinin topluma kattığı değerlerin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlıyoruz. Bu uygulamalar öğrenmelerine, oyun oynamalarına ve iletişim kurmalarına yardımcı oluyor.
#OtizmTurkcell’in kitlesel fonlama platformu Arıkovanı, inovatif ürünler ortaya koyan girişimcileri bu girişimlere destek olmak isteyenlerle buluşturuyor. Şimdiye kadar 18 farklı girişimin kitlesel fonlama kampanyası başlattığı platformda, 1 milyon 920 bin TL destek toplandı. Kısa sürede yüzde 75’lik kaynak sağlama oranıyla başarıyı yakalayan platform, Türkiye’de kitlesel fonlama kültürünün gelişimine destek olmayı hedefliyor.
#ArıkovanıServis ve bakım zamanı gelmiş otomobil ve hafif ticari araçlar neredeyse oraya gidip hizmet veren Mobil Oto Servis, hızla büyüyor. Girişimin kurucularından Kaan Saraç, “Araç sahiplerinin servise gidip-gelme, saatlerce bekleme gibi sıkıcı işlerle uğraşmasını istemiyoruz” diyor.
#ServisZafer Elcik. Henüz 21 yaşında ve uzun süredir ilgisini çeken uygulama geliştirme sevdası ile birlikte Otsimo isimli girişimin de mimarı. Can Dörtkardeşler ve Sercan Değirmenci ile birlikte hayata geçirilen Otsimo otizmli bireylerin eğitimle daha rahat bir hayat sürdürebilmeleri için çözümler sunuyor. Gelişmekte ve az gelişmiş ülkelerde eğitimsizlik ve ödeneksizlik yüzünden iyileşemeyen otizmli bireylerin hayatını değiştirmek istiyor.
#Otsimo