Yoğurt desteği

Güncelleme Tarihi:

Yoğurt desteği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2017 00:00

Dünyanın en başarılı girişimcilerinin arasına ismini yazdırmayı başaran yoğurt markası Chobani’nin kurucusu Hamdi Ulukaya, Türk girişimcilerine destek oluyor. 5 yılda 5 milyon dolar fon ayıran Ulukaya’nın programı için 6 Türk girişimi seçildi.

Haberin Devamı

YOĞURT markası ‘Chobani’ ile dünyanın en etkili 100 kişisi arasında gösterilen Hamdi Ulukaya, hayallerini ekonomik ve toplumsal faydaya dönüştürmek

Yoğurt desteği

isteyen genç Türk girişimciler için harekete geçti. Chobani markasıyla sıfırdan başlayan bir girişimci olarak 10 yıl içerisinde ABD’de gıda devleri arasına giren Ulukaya, vizyonunu Türkiye’ye taşıyarak ülkeye yeni girişimciler kazandırmayı ve mevcut girişimleri dünya piyasasına çıkarmayı hedefliyor.

3 BİN BAŞVURU GELDİ

Hamdi Ulukaya Girişimi (HUG) adıyla oluşturulan Girişimci Adayı ve Startup Destek Programları, her yıl Türkiye’nin dört bir yanından başvuru alarak karşılıksız eğitim ve danışmanlık desteği verecek. 5 yıl için toplam 5 milyon dolarlık bütçeyle oluşturulan programlara ilk yılında Türkiye’nin dört bir yanından başvurular geldi. Girişimci Adayı Destek Programı’na 3 bin 300 kişi başvururken Startup Destek Programı’na başvuran küçük, orta ve büyük ölçekli şirketlerin sayısı 394 oldu. Değerlendirme sürecinin ardından seçilen 24 girişimci adayı ve 6 startup sahibi 12 genç, İstanbul’da başlayan eğitimlerini üç hafta boyunca New York’ta sürdürecek.

Haberin Devamı

Yoğurt desteği

Chobani’yi kurduğu ilk günden beri ticari başarıyı toplumsal faydayla ölçtüğünü vurgulayan Hamdi Ulukaya, “10’uncu yılını tamamladığımız Chobani serüvenimiz boyunca öğrendiğim en önemli şey, girişimciliğin hem geleneksel anlamda ticari başarının yolunu açtığı hem de topluma yarar sağlama konusunda bir fırsat verdiği oldu. HUG bu anlamda yaptığımız işlerin son halkalarından biri. Bu girişim benim için çok özel bir yere sahip çünkü bu sefer hedefimiz Türkiye’de bir fark yaratmak ve bunu da girişimcilik üzerinden gerçekleştirmek” dedi.
Ulukaya, HUG’ın Türkiye’nin girişimcilik ekosistemine yeni girişimciler kazandırmayı ve var olan girişimleri dünya piyasasına çıkartmayı amaçladığını belirterek şunları söyledi:

Haberin Devamı

Yoğurt desteği

YENİ GİRİŞİMLER

“Bu girişimi benzerlerinden ayıran en önemli özellik programa başvurmak için İngilizce veya üniversite diploması gibi kriterlerin aranmıyor olması. Çünkü asıl amacımız büyük hayalleri olan gençleri destekleyerek geleceğin fark yaratan girişimcilerini yetiştirmek. Bu kriterler yerine adaylara en büyük girişim hayallerini veya daha önce sosyal sorumluluk projelerinde yer alıp almadıklarını sorduk. Benim hayalimse, Türkiye’nin dört bir yanından gelen girişimci gençlerimize Chobani ve Amerika’nın kapılarını açmak. Türkiye’den 24 girişimci adayı ve 6 adet startup’ı seçip iki özel program hazırladık. Programlar boyunca, her biri kendi alanlarında çok başarılı olmuş uzman ve girişimcilerin Türkiye ve ABD’de deneyimlerini paylaşmalarını ve sadece bu gençlere değil bu örnekleri gören insanlarımıza da ilham vermelerini hedefliyoruz. Programların sonrasında da katılımcılara destek vermeye devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

ULUKAYA MENTÖRLERİ OLACAK

KATILIMCILARA, bir yıl boyunca Chobani CEO’su Hamdi Ulukaya VE sektör liderleri mentorluk sağlayacak. Programların bugün başlayan üç haftalık ABD ayağında genç girişimciler, Chobani’de uygulamalı çalıştaylara, New York Üniversitesi’nde seminerlere katılacak, çeşitli şirket, startup ve hızlandırma merkezlerine ziyaret gerçekleştirecekler. Katılımcılara, Chobani’nin New York SoHo’daki Kuluçka Merkezi’ndeki özel alanda şirketlerini geliştirme olanağı sunulacak. Genç girişimciler HUG programlarına tam burslu olarak katılıyor ve giderleri karşılanıyor.

Yoğurt desteği

ULUKAYA’NIN SEÇTİĞİ GİRİŞİMLER

Haberin Devamı

Otsimo: Hasan Zafer Elcik ve Sercan Değirmenci’nin kurduğu girişim, otizmli çocuklara ücretsiz eğitim sağlamayı hedefleyen “uygulamalı davranışsal analiz” oyunları sunan bir mobil platform.  

E-Bursum: Mesut Keskin’in kurduğu girişim, bireysel destekçi ve şirketlerin öğrencilerle temas kurma ve burs vermesini sağlıyor. 

Reflect: Egemen Filiz, Edipcan Yıldız ve Ece Altunmaral’ın kurduğu girişim, modayla toplumsal fayda sağlamayı hedefliyor. İhtiyaç sahibi kişilerin hikayelerini toplayarak sanatsal tasarımlar üretiyor ve bunu sürdürülebilir giyim ürünlerine dönüştürüyor.

AgriKey: Mersin merkezli MDT Denge Tarım Mühendislik şirketinin bir girişimi olan AgriKey, biyoteknolojiyi kullanarak verimliliği arttırmak üzere özel bitki besinleri ve bitki koruma ürünler üretiyor.

Haberin Devamı

Unibble: Didem Bakır’ın kurduğu Unibble, yüzde 100 doğal, lezzetli ve yenilikçi atıştırmalıkları online bir abonelik sistemiyle tüketicilerine gönderen bir gıda-teknolojisi girişimi.   

Hamamlook: Girişim, Deniz Akgüngör ve Ece Çırakoğlu’nun girişimi, Türkiye’de elle dokunan peştemallerden yapılma tekstil ürünlerini ithal eden ABD merkezli bir plaj giyim markası.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!