Oteller ve konaklama tesislerinin durumu da 26 Nisan tarihli kabine toplantısı ardından merak konusu oldu. Tam kapanma döneminde otellerin çalışma durumuyla ilgili de açıklama yapıldı. İçişleri Bakanlığı'ndan yayınlanan genelgede ise detaylar belli oldu. Peki, Tam kapanmada oteller açık mı, kapalı mı? Ramazanda otel rezervasyonu yapılacak mı?
#Ramazanda Otel RezervasyonuYılbaşında otellerin durumu son dakika gelişmeler ile belli oldu. Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan yeni önlemlerle beraber, İçişleri Bakanlığı oteller için harekete geçti. 4 günlük sokağa çıkma yasağının uygulanacağı yılbaşında eğlence/balo müzik yayını ile ilgili düzenlemeye gidildi. Bakanlıktan yayınlanan genelgeye göre, otel/konaklama tesislerinde konaklayan müşterilerin kalabalık şekilde bir araya gelmemelerine yönelik tedbirler alınacak. Peki, yılbaşında otellerde restoran ve lokantalar açık mı? İşte, ayrıntılar.
#Yılbaşında Oteller Çalışıyor MuKoronavirüs önlemleri kapsamında çalışmaya ara veren işletmeler normalleşme sürecine yavaş yavaş giriyorlar. 11 Mayıs’ta berber, kuaför ve AVM’lerin açılmasının ardından gözler otellere çevrildi. Oteller ne zaman açılacak? Konu ile ilgili son açıklama Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yapıldı.
#Oteller Ne Zaman AçılırHayalinizdeki tatili yaşamak için büyük bütçelere gerek yok! Küçük dokunuşlarla hem keyifli hem de ekonomik bir seyahat planı oluşturabilirsiniz. Aslında, tatil masraflarını düşürmenin pek çok yaratıcı ve etkili yolu var; önemli olan doğru yöntemleri keşfetmek ve küçük ayrıntılarda büyük fırsatlar yakalamak. Uygun konaklama seçeneklerinden, düşük maliyetli gezilecek yerlere kadar, masraflarınızı azaltırken tatilinizden ödün vermemeniz için gereken tüm ipuçları bu yazıda! Haydi, hem cüzdan dostu hem de unutulmaz bir tatilin kapısını birlikte aralayalım!
#Sponsorlu İçerikDünyaca ünlü isimler peş peşe setin başına geçiyor. Biletler kısa sürede tükeniyor. Etkinliklerde yurtdışındaki örneklerini aratmayan anlar yaşanıyor. Herkes DJ’in arkasında bir yer kapma savaşında adeta. İstanbul’un elektronik müzik sahnesi özetle şu sıralar çok ‘popüler’.
#Meltem FıratlıÜlkemizde pek yanlış kanaat ve slogan vardır: “Namütenahi zenginlikleri olan, gümrah; yani bereketli bir ülke.” Bu tamamıyla yanlıştır. Türkiye’nin ne Kuzey Avrupa ülkeleri kadar bereketli ve gümrah ormanları vardır ne de ABD ve Avrupa’daki birçok ülke kadar zengin su kaynakları bulunur. Türkiye’nin yaylaları, ormanları, bozkırı hepsi planla kullanılır. Ziraatta iyi planlama yapmadığımız ve menfaat sahipleri bunu dinlemedikleri için Çukurova tarımı batmıştır. Dolayısıyla bereketin ortasında aç kalmak istemiyorsak birtakım planlamalara dikkat etmeli, bazı tedbirler alarak arazi ve kıyı yağmasını önlemeliyiz.
#TürkiyeAvrupa’da uzun yıllardır ucuz tatil ülkesi özelliğiyle tanınan Türkiye bu yıl gerçekten pahalı mı? Sosyal medyadan bu yönde yayınlanan bilgiler ne kadar doğru ya da bir manipülasyon var’ mı? Türkiye yerine bu yıl tatilcilerin İspanya, Yunanistan, İtalya, Mısır tercihleri doğru mu? Konuyu, konunun uzmanı seyahat turizm şirketlerine sorduk.
#Avrupalı TatilcileriTBMM Başkanı Numan Kurtulmuş yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili olarak "Şimdiye kadar ziyaret ettiğim partiler, anayasa çalışmaları için kapıyı açık tutmuştur. Yöntemi bulunduktan sonra esas tartışma, konulara girildikçe ortaya çıkacaktır" açıklamasını yaptı.
#Numan KurtulmuşBeşiktaş’ta ‘Masquerade’ isimli mekanda 29 kişinin hayatını kaybettiği yangının çıkış anına dair görüntüleri değerlendiren Türkiye Yangından Korunma ve Eğitim Vakfı (TÜYAK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Yangın Güvenlik Uzmanı Levent Yasa ‘ihmaller zinciri’ ifadesini kullandı. Yasa, “Yangın dolabı sistemi ya da sabit söndürme sistemleri, yağmurlama sistemleri gibi sistemlerin olması gerekiyordu ki oradaki yangına tam olarak müdahale edilebilsin" dedi. Yangın Söndürme Sistemleri Uzmanı Gürkan Danacı ise "Piyasada orijinal ürünler yerine yan sanayi ürünlerin kullanıldığını; bu hizmetleri alan müşterilerin ise en ufak bir yangında dahi büyük zarar gördüğünü biliyoruz. Yine bu sistemlerde kullanılan gazların da yetkilendirilmiş veya güvenilir firmalarda doldurulması gerekiyor" ifadelerini kullandı.
#BeşiktaşDünyanın 10’uncu, Afrika’nın en büyük ülkesi. Biraz Osmanlı, çokça Fransız, büyük ölçüde Arap olan ve sömürgecisine karşı dünya üzerinde en zorlu bağımsızlık mücadelesini veren Cezayir’den merhaba. Çöl ve deniz arasında sıkışan coğrafyası gibi kültürler arasında kalıp çeşitlenmiş rengârenk insanlarıyla Cezayir gezginlere “İyi ki gelmişiz” dedirtiyor...
#CezayirTürkiye turizminin 2023 karnesi ve 2024 hedeflerini Hürriyet için değerlendiren Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Kavaloğlu, jeopolitik ve doğa kaynaklı yaşanan olumsuzluklara rağmen elde edilen sonuçları sektör temsilcileri açısından ‘mucize’ olarak nitelendirdi.
#AKTOBİstanbul tarihinde çok yıkıcı depremler hatta tariflere göre tsunami içeren felaketler yaşamıştır. 557’deki deprem İstanbul’u hâk ile yeksan etmişti. İstanbul’u Osmanlı zamanında sarsan depremlerden sonuncusu ise “1894 Depremi”dir. Marmara sahillerinde denizin önce 200 metre çekildiği, ardından şiddetli dalgaların geldiği yazılır. Benzer büyüklükte depremler için İstanbul’da gerekeli tedbirlerin alınmadığı görülüyor.
#İstanbulEnerjisa Enerji’nin elektrikli araç şarj istasyonu operatörü Eşarj, Armada AVM’de Ankara’nın en büyük elektrikli araç şarj istasyonunu kurdu. İstasyonda aynı anda 20 araç şarj edilebiliyor. Eşarj Genel Müdürü Barış Altınay, başkentin elektrikli araç sayısı ile ilgili, “Ankara, Türkiye araç parkında ikinci sırada ama kişi başına düşen oranda Türkiye lideri pozisyonunda” dedi.
#EşarjÜniversiteler 2023-2024 akademik yılına yarın başlıyor. Yaklaşık 1 milyona yakın genç ilk kez üniversiteye adım atacak. Gençlerin bir kısmı üniversiteye ailelerinin yaşadığı yerlerde gidecek ama kimileri de başka şehirlerde yeni bir hayata başlayacak. Türkiye’nin dört bir köşesinde öğrenim görecek gençler için bir rehber hazırladık. Nerede ev tutmalı, en güzel yemek hangi restoranda, o şehirde nereleri gezmek gerek? Bütün bunları da o şehirlerde okuyan gençlere sorduk.
#OkulKorunan eserlerin zaman zaman müzelerden çok iptidai bir şekilde götürüldüğü açık. Son olarak British Museum’un eksperlerinden birinin (Peter Higgs) uzun bir zamandır Yunan-Roma koleksiyonlarını ayıklayıp sattığı, hem de pazarlamayı internet yoluyla yaptığı açığa çıktı. Bu hırsızlık tespit edildi ama Türkiye’deki Britanya kazılarına dahi katılan bu uzmanın (Orada hangi küçük parçaları götürdüğünü Allah bilir) bir ceza bile almadığı açık.
#LaocoonYaz aylarının sonuna yaklaştığımız ve güzel havaların son demlerini yaşamaya başladığımız günlere doğru yavaş yavaş adım atıyoruz. Hâlâ tatil yapamadıysanız ve yıllık izninizi Eylül ayına bıraktıysanız, bu listemiz tam size göre… Bu hafta uzmanlarımıza ‘Eylül’de denize girilecek yerler nereler?’ diye sorduk. Hepsi birbirinden keyifli zamanlar vadeden 10 öneride bulundular.
#RotaAYNEN bundan 20 yıl evvel sadece bir çöl halindeyken şu anda dünyanın turizm ve cazibe merkezine evrilen Dubai örneğinde olduğu gibi Yalıkavak da bundan 20 sene önce Bodrum’un az nüfuslu ve kendi halinde bir beldesiyken özellikle Yalıkavak Marina’nın da kurulmasıyla yükselen bir değer haline dönüştü. Şimdi ise global arenanın en ünlü markalarının mağaza ve restoranlarına ev sahipliği yapan, dünyanın en görkemli mega yatlarının demir attığı, Batı’dan ve Doğu’dan bölgeye akın eden varlıklı misafirleriyle Bodrum’un tam bir cazibe merkezi haline geldi. En lüks gayrimenkul projeleri, Michelin’e göz kırpan restoranlar, istanbul’da bile olmayan markaların hepsi burada. Bu yazımızda biz de Yalıkavak dosyasını açtık ve farklı lezzet arayışlarına yönelik alternatif mekanları sizler için kaleme aldık.
#1