Türk mutfak kültürü devirdiğimiz 100 yıllık süreçte sürekli olarak gelişmiş. Batılılaşma dönemi, ilk lokantacılık adımları, göçmenlerin etkisiyle gelişen pastacılık kültürü, küreselleşmenin etkisiyle hayatımıza giren restoran zincirleri, yerel ürünlerimizin çeşitlenmesi gibi başlıklarla yemek kültürümüzün mihenk taşlarını inceledik.
#CumhuriyetHafta başında her gidişimde farklı bir heyecan duyduğum, tat aldığım Gaziantep’teydim. Sofra, mutfak, dekorasyon ve ev tekstili alanında Türkiye’nin önde gelen markalarından Karaca, Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin’in katkılarıyla şekillenen bir projeye imza attı. Kentin simgesi Zeugma’nın mozaik desenlerini ürünlerine taşıdı. Tasarımların tanıtımı projeye ilham veren Zeugma Mozaik Müzesi’nde yapıldı.
#Müge AkgünDoğu’nun mutfağıyla, misafirperverliğiyle ve tarihiyle ünlü şehirlerinden biri olan Gaziantep’in ‘Gazi’ unvanı alışının 100’üncü yılı yarın kutlanacak. Yüzlerce yıllık hanları, kahveleri, camileri ve özgün evleriyle ziyaretçilerini karşılayan şehirde kebap ve tatlı dışında pek çok yöresel lezzet daha bulacaksınız.
#Gaziantep“Kar oynayamadan bir kış mevsimini daha geri bıraktım” diyorsanız, bir hafta sonunda şehirden kaçmanın tam zamanı. Araba zahmeti ve otel masrafı olmadan, hafta sonunu da tamamen harcamadan planlanabilecek, günübirlik bir Uludağ gezisinin detaylarını sizler için hazırladım...
#Uludağİstanbul’un en şık otellerinden birinde, kendinizi ve sevdiklerinizi özel hissettirecek programlar yapmak isterseniz bu liste tam da size göre. İşte karşınızda ortalama fiyatlarıyla birlikte İstanbul’un en şık otel restoranları ve dönemlik özel programları!
#İstanbulYaz esintilerinin iyiden iyiye hissedildiği bu günlerde, kendimizi tatile çıkma fikrine daha çok kaptırmış durumdayız. Doğal olarak da, turistik tesisler arasından bütçemize göre bir hedef belirleyip, yeme, içme, eğlence ve konaklama imkanlarını araştırıyoruz. Peşinen söyleyeyim, tatilinize ev sahipliği yapabilecek tesisler bu sezon sayıca daha fazla ve dinamik...
Önce ABD’de başladı, sonra Avrupa’ya sıçradı. Son bir yıldır da Türkiye’de. Chef’s Table deniliyor. Türkçesi, Şefin Masası. Nedir şefin masası derseniz, cevabı şöyle: Büyük otel ve restoranlarda Executive Chef olarak tanımlanan başaşçılar, mutfaklarında size özel yemek yapıyorlar. Mutfakta en fazla 10 kişilik bir masa hazırlanıyor ve masanın karşısına geçen büyük şef, servisini de kendisi yapıyor. Siz ve şef baş başa. Ödenecek para mı? Tabii ki, restoran kısmındakinin kat kat fazlası.