Osmanlı Padişahları haberleri sayfasında Osmanlı Padişahları hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 389 Osmanlı Padişahları haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Van'ın Erciş ilçesinde oto yedek parça bayiliği yapan Sami Demir (58), Çin'de 5 Osmanlı padişahının mermerden heykellerini yaptırdı. Toplam 175 bin dolara mal olan, her biri 1 ton 200 kilo ağırlığındaki heykeller, gemiyle Antalya'ya, oradan da TIR'a yüklenerek ilçeye taşınıp, Demir'in evinin bahçesine yerleştirildi. Demir, "Rahmetli babam bu tür eserleri çok severdi. Bana, 'Oğlum kültürel miraslarınız Çin'de de olsa gidin getirin' derdi. Ben de buralarda yaptıramayınca Çin'de yaptırdım" dedi.
#VANVan'ın Erciş ilçesinde oto yedek parça bayiliği yapan Sami Demir (58), Çin'de 5 Osmanlı padişahının mermerden heykellerini yaptırdı. Toplam 175 bin dolara mal olan, her biri 1 ton 200 kilo ağırlığındaki heykeller, gemiyle Antalya'ya, oradan da TIR'a yüklenerek ilçeye taşınıp, Demir'in evinin bahçesine yerleştirildi. Demir, "Rahmetli babam bu tür eserleri çok severdi. Bana, 'Oğlum kültürel miraslarınız Çin'de de olsa gidin getirin' derdi. Ben de buralarda yaptıramayınca Çin'de yaptırdım" dedi.
#VanVan'ın Erciş ilçesinde oto yedek parça bayiliği yapan Sami Demir (58), Çin'de 5 Osmanlı padişahının mermerden heykellerini yaptırdı. Toplam 175 bin dolara mal olan, her biri 1 ton 200 kilo ağırlığındaki heykeller, gemiyle Antalya'ya, oradan da TIR'a yüklenerek ilçeye taşınıp, Demir'in evinin bahçesine yerleştirildi. Demir, "Rahmetli babam bu tür eserleri çok severdi. Bana, 'Oğlum kültürel miraslarınız Çin'de de olsa gidin getirin' derdi. Ben de buralarda yaptıramayınca Çin'de yaptırdım" dedi.
#VanYUNUS Emre Enstitüsü tarafından hayata geçirilen ve bestekâr Osmanlı padişahlarının eserlerini günümüz müzikal/ orkestral bakış açısıyla evrensel bir üslupta dinleyiciye sunan ‘Sultan Bestekârlar’ projesi, 10 Mart Cumartesi akşamı Aya İrini Müzesi’nde seslendirilecek.
#Osmanlı PadişahlarıSonbahar havasının keyfini sürmek, doğada vakit geçirmek için ideal zamanlardayız. Parklar, ormanlar koşmak, yürüyüş ve piknik yapmak, bisiklet sürmek isteyenleri bekliyor. Türkiye’nin dört bir köşesinden mevsimin en güzel günlerini değerlendirebileceğimiz alanları derledik.
#DoğaHürriyet çalışanlarıyla Topkapı Sarayı’nı gezdik. Sırlarını öğrendik, ihtişama tanık olduk, tarihin dehlizlerine daldık. Topkapı Sarayı denilince dünyada akla gelenler şunlar: Kaşıkçı Elması. Topkapı Hançeri. Altın Taht. Topkapı Sarayı’nın önemli parçaları bunlar. Ancak Topkapı Sarayı’nda bunları geçen eserler de var. Ben kendi ilk 7’mi şöyle çıkardım.
#Topkapı SarayıUNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde yer alan ve bu yıl 484'üncüsü düzenlenen Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'nde hazırlanan 7 ton mesir macunu, 20 dakika boyunca Sultan Camisi'nin kubbe ve minarelerinden halka saçıldı. Halk şifalı macunlardan kapmak için birbiriyle yarışırken, festivalde renkli görüntüler yaşandı.
#ManisaiOsmanlı’nın kültürel mirasını keşfetmek istiyorsanız göz kamaştıran mimarileriyle öne çıkan camilerden birinin kapısından adım atmakla başlayabilirsiniz. Mihrabından çinisine etkileyici detaylarla dolu bu yapılar Osmanlı’nın 600 yıllık tarihi boyunca buluşma noktası olmuş. Ramazanı fırsat bilip etkileyici camileri gezmek isteyenler için bir rehber...
#CamiMHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, CNN TÜRK canlı yayınında açıklamalarda bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun belediye başkan adayları tanıtım toplantısındaki sözlerine tepki gösteren Yönter, 'Bu bu vatanın sahibi Türk. İstanbul bize Fatih’imizin mirasıdır. İBB Başkanı tarihinden, gerçeklerinden kopmuş durumda.' dedi.
#MHPMHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, CNN TÜRK canlı yayınında açıklamalarda bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun belediye başkan adayları tanıtım toplantısındaki sözlerine tepki gösteren Yönter, 'Bu bu vatanın sahibi Türk. İstanbul bize Fatih’imizin mirasıdır. İBB Başkanı tarihinden, gerçeklerinden kopmuş durumda.' dedi.
#MHPAnkara sof kumaşı, Coğrafi İşaret Tescil Belgesi aldı. Ankara Valiliği, “Beslenmesi, kırkımı, liflerin eğrilmesi, tiftiğin işlenmesi vb. tüm aşamalarıyla Ankara keçisi ve tiftiği, korunması gereken soyut ve somut değerler bütününden oluşan bir kültürel miras olarak kabul edilmeli ve yitirilen değerler listesine girmesi engellenmelidir” hatırlatması yaptı.
#Ankara Sof Kumaşıİstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarihçi Zafer Bilgi, Tarihi semtlerin isimlerinin hikayelerini anlattı. Osmanlı dönemi ulemasından Fındık Mustafa Efendi’nin boyunun kısa olması nedeniyle halk arasında 'Fındık' lakabıyla anıldığını, oğlu ünlü Hattat İbrahim Efendi'nin ise 'fındığın oğlu' anlamına gelen "Fındıkzade" lakabıyla tanındığını söyleyen Bilgi, böylece semtin tarihe "Fındıkzade" olarak geçtiğini söyledi. Şehremini semtinin ismini Fatih Sultan Mehmed tarafından atanan "şehrin emini" anlamına kadı Hızır Çelebi’den aldığını aktaran Tarihçi Bilgi, Haseki semtinin ise Hürrem Sultan’ın bölgeye, Mimar Sinan’a ilk kadın hastanesini inşa ettirmesiyle bu ismi aldığını vurguladı.
#İstanbulYaygın olarak kullanılan bir isim olan Murat, dilimize Arapçadan geçmiştir. Anlam itibariyle insanın dilediği şeyleri ifade etmektedir. Dilek, istek veya beklentileri dile getiren bir sözcüktür. İnsanın yaşamdan talep ettiği güzellikler, bu ismin içerdiği anlamdır. Murat isminin anlamı ve diğer detayları sizler için hazırladık.
#Murat Ne DemekDamla sakızı kaçakçılığına karşı Osmanlı döneminde para cezasından ölüme kadar değişik ölçüde yaptırımların varlığına dikkat çeken Dr. Öğretim Üyesi Betül Öztürk ekliyor: “Bu, değerinin bir ölçütü ve bana hep pırlantayı hatırlatıyor. Pırlanta taşını sadece kesimine göre değil, rengine göre de ayırarak değer biçeriz. Damla sakızı da aslında öyle, rengine göre ayrılıyor. Elbette büyüklüğünü de atlamamak lazım. Pırlanta taşı gibi damla sakızının da büyüklüğü önemli.”
#1Prof. Dr. Erhan Afyoncu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından yeni kabinede ismi geçenler arasında yer alıyor. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yemin töreninin kesin sonuçlardan sonra yapılacağını belirtti. Erhan Afyoncu da bu isimlerden biri oldu. Peki, Erhan Afyoncu kimdir, nerelidir, kaç yaşında? İşte, Prof. Dr. Erhan Afyoncu hayatı ve biyografisi...
#Erhan Afyoncu KimdirHürriyet Ankara, ‘Etimesgut’u Keşfet’ turuna çıktı. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’in ev sahipliği yaptığı programda, Etimesgut Türk Tarih Müzesi ve Parkı’nı gezdik. ‘Biz, tarihi bugün değil, binlerce yıl önce Asya’da, Avrupa’da, Anadolu’da yazdık. Ve şimdi şanlı tarihimizi tüm yönleriyle görmek, hissetmek, yaşamak ve yaşatmak için bu müzemizle herkese ‘Tarih seni çağırıyor’ diyoruz.’
#‘Etimesgut’U KeşfetOsmanlı'nın çok büyük bir coğrafyada yüzyıllarca hüküm sürmesi, yaşanan göçler, değişen sınırlar bugünlerde sıklıkla 'Bu yemek kime, hangi kültüre ait?' tartışmalarına neden oluyor. Özellikle Yunanistan ile sıklıkla yaşadığımız bu görüş ayrılıklarına son günlerde simit de eklendi. Peki simit hangi kültüre ait? Yemeklerle ilgili bu tartışmalar neden meydana geliyor? Oxford sözlüğü ne diyor? Uzmanlar hurriyet.com.tr için yorumladı
#SimitCumhurbaşkanı Erdoğan TBMM açılışında, “Ekonomi politikamızda akıntıya kürek çekmiyoruz. Yılbaşında tüm ücretlilerin kayıplarını telafi edeceğiz” dedi ve Yunanistan geriliminden Ermenistan’la ilişkilere ve yerli otomobil TOGG’a kadar çok sayıda önemli mesajlar verdi...
#Cumhurbaşkanı ErdoğanEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin 4'üncü sondaj gemisinin ismine ilham olan II. Abdülhamid'in türbesini ziyaret etti. Çemberlitaş'ta bulunan türbeye gelen Bakan Dönmez, restorasyonla ilgili yetkililerden bilgi aldı.
#Bakan DönmezCihan kelimesi dünya anlamına gelir. Cihan hakimiyeti anlayışı, Osmanlı İmparatorluğu döneminde büyük önem kazanmıştır. Daha sonrasında, bir beylik olarak kurulan Osmanlı, topraklarını genişleterek önce devlete, sonra imparatorluğa dönüşmüştür. Bu anlayış İslamiyet öncesinde kurulan bazı Türk devletlerinde de mevcuttur. Fakat Türkler en geniş sınırlara Kanuni Sultan Süleyman zamanında ulaşmıştır. Cihan hakimiyeti anlayışı hakkında merak edilenleri derledik.
Topkapı Sarayı yılda ortalama 3 milyon kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Dört büyük avludan oluşan saray, doğayla iç içe bir yolculuk vadediyor. Topkapı Sarayı giriş ücreti ve çalışma saatleri hakkında merak edilen tüm detayları derledik.
Özellikle kulenin muhteşem İstanbul manzarasına sahip yüksek bir tepe üzerinde harika bir bölgede olması nedeniyle birçok turisti kendine çeken Çamlıca Kulesi turistik cazibe merkezi haline geldi. Çamlıca Tepesi nerede yer alıyor, nasıl gidilir ve giriş ücretleri nelerdir detayları ile derledik.
İnanç, tarih boyunca günümüzün ‘mutlaka görülmesi gerekenler’ listelerinde olan bazı yapıları ortaya çıkaran en önemli faktörlerden biri oldu. Biz de ramazan ayını fırsat bilip maneviyatı yüksek, İslami açıdan önemli seyahat adreslerini jürimize sorduk ve 10 farklı noktayı derledik.
#Gezi