Osmanlı "Duraklama Dönemi" 1606 ile 1699 yılları arasına denk gelir. Bu dönem özellikle tımar sistemindeki bozulmalar, yeniçeri isyanları ve iç karışıklıklarla Osmanlı Devleti'nin duraklamasına neden olmuştur. Savaş gelirlerinin azalması ve saray masraflarının artması da bu dönemin etkili olaylarından sayılır. Peki Osmanlı Devleti Duraklama Dönemi padişahları ve savaşları nelerdir? Osmanlı duraklama dönemi konu anlatımını tüm detayları ile derledik.
#Osmanlı Devleti Duraklama DönemiŞair, yazar ve fikir adamı Sezai Karakoç'un vefatı toplumun her kesiminde üzüntüyle karşılandı. Edebi ve düşünce hayatını "Diriliş Nesli" olarak tanımladığı gençliğin yetişmesine adayan mütefekkir Sezai Karakoç'un fikir dünyası, 1950'li yıllardan bugüne ve gelecek nesillere rehber olma özelliği taşıyor.
#Sezai KarakoçOsmanlı İmparatorluğu, Bilecik’te kurulmuş bir beylikken zaman içerisinde kıtalara yayılmış ve büyük topraklarda hüküm sürmüştür. Bu gelişim yükselme döneminde oldukça ayırt edilebilir düzeydedir. Peki, Osmanlı devleti yükselme dönemi padişahları kimlerdir? Bu dönemin savaşları nelerdir? Osmanlı devleti yükselme dönemine ait detayları sizler için derledik.
#Osmanlı Devleti Yükselme DönemiOsmanlı İmparatorluğu yüzyıllar boyunca hüküm sürmüş büyük ve güçlü bir İmparatorluk idi. Döneminin saygı ve korku duyulan bu İmparatorluğun sona ermesi birden bire olmamıştır. İmparatorluk bir duraklama ve gerileme dönemi geçirdikten sonra hızlı düşüş yaşayarak sona ermiştir. İşte ilgiyle okuyacağınız Osmanlı devleti gerileme dönemi, Osmanlı Devleti gerileme dönemi padişahları kimlerdir, savaşları nelerdir ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.
#Osmanlı Devleti Gerileme DönemiKöprülüler dönemine köprülüler devri de denmektedir. Osmanlı İmparatorluğunda yer alan Türk tarihine ait döneme verilen isimdir. Bu dönem köprülü ailesini kapsayan ismini de buradan alan ve belirli tarih aralığında yaşanan bir devirdir. Köprülüler dönemi nedir, özellikleri nelerdir ve köprülüler sadrazamları ve ıslahatları nelerdir detayları ile derledik.
#Köprülüler Dönemi Nedir?Osmanlı İmparatorluğunun Safevi Hanedanı ile imzalamış olduğu Serav Antlaşması nedir? Serav Antlaşmasının Önemi Nedir? Serav Antlaşmasının maddeleri gibi konularda sizler için mühim bilgileri derledik. Tarihimizin bir kesitine ışık tutması bakımından Serav Antlaşması'na dair tüm detayları derledik.
III. Ahmed, 30 Aralık 1673 tarihinde Bulgaristan'a bağlı Dobriç şehrinde dünyaya geldi. 23. Osmanlı padişahı olan III. Ahmed ''Lale Devri Padişahı'' olarak bilinir. 12 yıl süren Lale Devrinin ardından Patrona Halil Ayaklanması çıkmış ve tahtından indirilmiştir. III. Ahmed kimdir, hüküm sürdüğü dönemde hangi olaylar gerçekleşti? Merak edenler için detaylı bir şekilde araştırdık.
#III. Ahmed Kimdir?Osmanlı İmparatorluğunun 22. padişahı olan II. Mustafa, 6 Şubat 1664 tarihinde Edirne'de doğdu. Annesinin adı Emetullah Rabia Gülnüş Sultan, babasının adı ise 39 yıl boyunca hüküm süren IV. Murad'dır. II. Mustafa'nın en önemli özelliği ordu ile birlikte sefere çıkan son padişah olmasıdır. II. Mustafa kimdir, padişahlık yaptığı dönemde hangi olaylar yaşandı? Merak edenler sizin için derledik.
#II. Mustafa Kimdir?Osmanlı Devletinin 15. padişahı olan I. Mustafa, tıpkı Fatih Sultan Mehmet gibi iki kez tahta çıkmıştır. İlk saltanatı sadece 3 ay sürdü. Tam adı Mustafa Bin Mehmet'tir. Osmanlı kaynaklarında Şehzade Mustafa ismiyle bilinir. I. Mustafa kimdir, padişahlık yaptığı dönemde hangi olaylar yaşandı? Merak edenler için detaylı bir şekilde araştırdık.
#I. Mustafa Kimdir?Osmanlı Devletinin yükselme dönemi 1453 yılında İstanbul'un fethiyle başlayıp 16. yüzyılın sonuna kadar devam etti. Duraklama devri 1699 yılına kadar sürdü. 20. yüzyıl ise Osmanlı İmparatorluğunun ''dağılma dönemi'' olarak tanımlanmaktadır. 8. sınıflar için ''20.Yüzyıl Başlarında Osmanlı Devleti'' konusunu detaylarıyla anlattık.
#8. Sınıf Sosyal Bilgiler 20. Yüzyıl Başlarında Osmanlı Devleti Konu AnlatımıII. Abdülhamid demiryolu, ziraatın ıslahı ve okullaşma projesine ve maliyetlerine paralel olarak, Avrupa devletleri arasında entrikacı bir politika güttü. Alman İmparatorluğu’nun kurnaz başbakanı ve o imparatorluğun tarihindeki yegâne diplomat olan Bismarck’la baş eden bir tek odur. Doğrusu diplomaside Tanzimat ekolünün ilkelerini ve yöntemini iyi benimsemişti.
#İlber Ortaylı2. Abdülhamid’in dönemi az araştırılmış, az bilinen ama üstüne çok konuşulan bir dönem. Çok daha fazla çalışma yapılması şart. Ancak bu şekilde onun hem uzun bir barış dönemi sayılabilecek hem sansür gibi meseleler yüzünden özellikle sosyal bilimlerin yerinde saydığı saltanat yılları anlaşılabilir.
#İlber OrtaylıCumhurbaşkanı Abdullah Gül 3 günlük resmi Danimarka gezisine başlarken iç ve dış politikada önemli mesajlar verdi. Son yaşananlar için, “Rahatsızım, üzülüyorum. Türkiye’ye yakışmıyor” diyen Cumhurbaşkanı, seçim sonucundan bağımsız olarak hemen reform süreci talebini dile getirdi.
#Abdullah Gül