Yemeklerini severek yediğimiz tanınmış şeflerin profesyonel mutfak kariyerinden önceki ilk kılavuzları anneleri. Pek çok çocuk gibi yemek pişirmeyi onlardan izleyip öğrenirken akıllarında kalan tatları kimi zaman restoran menülerine de taşıdılar. Şeflerimize annelerinin elinden tatmaya doyamadıkları tariflerin hikâyesini ve püf noktalarını sorduk.
#ÇerkestavuğuTürkiye'nin her şehri ayrı bir güzelliğe ve farklı özelliklere sahiptir. Bu güzelliklerin birçok il ve ilçede olduğu görülmektedir. Sevilen ilçelerden biriside Osmancık ilçesidir. Birçok insan bu ilçenin yerini ve özelliklerini merak etmektedir. Osmancık nerede, nerenin ilçesi? Osmancık ilçesinin neyi meşhur tüm detayları ile derledik.
İster sade, ister nohutlu, ister üzümlü... Düğün ve bayram gibi kutlamalardan gündelik sofralara bir Türk mutfağı klasiğidir pilav. İyisini pişirmek marifet ister; pirincin cinsini tanımak, ne kadar su istediğini bilmek ve pişirerek tecrübe kazanmak gerekir...
#PirinçSivas Kongresi’nin 101’inci yılı etkinlikleri kapsamında, Kızılırmak’ın doğduğu Sivas’tan başlayıp Karadeniz’e döküldüğü Samsun’a kadar rafting botuyla yolculuğa çıkan Erdal Orhan Çakırer (55) ve oğlu Muhammed Çakırer (25), Çorum’un Osmancık ilçesine ulaştı.
#Sivas KongresiJaponya denince dünyanın aklına ilk gelen şeylerden biri suşidir. Birçok farklı çeşidi olan suşiyi ülkemizde çok iyi yapan birçok restoran mevcut. Ancak dilerseniz gerekli malzemeleri toparlayıp suşinizi evde de yapabilirsiniz. Sizin için ev yapımı suşinin malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda sıraladık. Afiyet olsun…
#EvdehayatBÜYÜK küçük market fark etmiyor Türkiye’de doğru fiyata doğru pirinci almak için ustalık gerekiyor. Göz ile ayırmamızın neredeyse imkansız olduğu farklı çeşitler farklı hilelerle tüketiciye sunuluyor. En çok hile görünüm olarak birbirine benzeyen Luna-Osmancık ile Cameo-Baldo çeşitlerinde. Bu türler arasında ciddi kalite ve fiyat farkı var. Özellikle Çin’den gelen ucuz pirinçlerin ise yerli diye tüketiciye sunulduğu da önemli iddialar arasında.
#YazarlarBÜYÜK küçük market fark etmiyor Türkiye’de doğru fiyata doğru pirinci almak için ustalık gerekiyor. Göz ile ayırmamızın neredeyse imkansız olduğu farklı çeşitler farklı hilelerle tüketiciye sunuluyor. En çok hile görünüm olarak birbirine benzeyen Luna-Osmancık ile Cameo-Baldo çeşitlerinde. Bu türler arasında ciddi kalite ve fiyat farkı var. Özellikle Çin’den gelen ucuz pirinçlerin ise yerli diye tüketiciye sunulduğu da önemli iddialar arasında.
#Pirinç FiyatlarıEge’nin bereketli topraklarından çıkan zeytinden zeytinyağına, peynirden bala, el halısından gulete, pideden köfteye, domatesten kestaneye onlarca ürün değerini coğrafi işaretle de tescilliyor. Ege’nin 8 kentinin 215 ürünü coğrafi işaretli. 10’u ise Avrupa Birliği’nden de tescilli.
#1Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yürüttüğü ‘kabuğu çıkarılmamış pirinç’ olarak adlandırılan çeltikte verim artırma çalışmaları ile üretim, 1 milyon tona ulaştı. Türkiye’de 2002 yılında 60 bin hektar alanda 360 bin ton çeltik üretimi yapılırken, 2021’de bu rakam 129 bin 490 hektar alanda 1 milyon tona (pirinç karşılığı 600 bin ton) yükseldi.
#Tarım Ve Orman BakanlığıTarım ve Orman Bakanlığı'nın yürüttüğü 'kabuğu çıkarılmamış pirinç' olarak adlandırılan çeltikte verim artırma çalışmaları ile üretim, 1 milyon tona ulaştı. Türkiye'de 2002 yılında 60 bin hektar alanda 360 bin ton çeltik üretimi yapılırken, 2021'de bu rakam 129 bin 490 hektar alanda 1 milyon tona (pirinç karşılığı 600 bin ton) yükseldi.
#Tarım Ve Orman BakanlığıYüzlerce çeşidiyle sofra kültürümüzün baş tacı olan çorbalarımızdan biri bu hafta dünya gündemindeydi. CNN Travel, dünyanın en iyi 20 çorbasını belirledi. Birçok ülkeden çok farklı türlerde çorbaların sıralandığı listede bizden de ‘yayla’ yer aldı. Şef Aydın Demir’den dünyaya nam salmış bu lezzetin tarifini istedik. Gastronomi yazarımız Ebru Erke’ye göre yoğurtlu çorbalar zaten bizim mutfak kültürümüze has... Biz de usta şeflerden, yayla gibi yoğurtla lezzetlendirilen iki farklı çorba tarifi daha aldık.
#ÇorbaSuşi Japon mutfağının en bilinen ve en sevilen yemeği. Aslında suşi denince tek bir yemekten bahsetmiyoruz. İçine giren malzemelere ve nasıl şekillendirildiğine bağlı olarak farklı isimler alan suşiyi evinizde de yapabilirsiniz. Sizin için bütün ayrıntılarıyla evde suşi yapımını araştırdık. İşte evde suşi tarifi ve püf noktaları…
#Suşi Nasıl YapılırTürkiye'nin önemli çeltik üretim merkezlerinden Balıkesir'in Gönen ve Manyas ilçelerinde çiftçiler, bitki hastalıklarına dayanıksızlığı ve verim düşüklüğü nedeniyle baldo yerine Halilbey, Osmancık ve Efe gibi diğer çeşitlere yöneliyor.
#Gönen Ziraat Odası