organik beslenme haberleri sayfasında organik beslenme hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1348 organik beslenme haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Organik beslenme yöntemlerine ve doğal malzemelerle üretilen ürünlere yönelmek, kentten kırsala göç ederek doğa ile yakın temas halinde olmak son yıllarda çoğumuzun kafasını meşgul eden konulardan. Özellikle büyük şehirlerdeki betonlaşmanın artmasına paralel olarak, doğayla aramıza girmiş olan mesafe de hızla artmaya devam ediyor.
#Mahsul VakalarıSağlıklı beslenmeye verilen önemin artmasıyla doğal ve katkısız gıdalara olan talep de arttı. Tüketiciler açısından ‘organik’ diye piyasaya sürülen ürünlerin gerçekten katkısız olup olmadığı da merak konusu oldu. Uzmanlar, piyasaya göre çok daha pahalı satılan ürünler konusunda tüketicileri uyarırken, organik olup, olmadığını anlamak için sertifikaya dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
#Organik GıdaOyuncu Mehmet Aslantuğ, "Ne birilerine rakip olmayı düşledik ne de adımızla başlayan bir marka hayal ettik. İşleyebildiğimiz topraktır vatan. Biz de vatanımıza ve gençlerimize katkı sağlamak hedefiyle, değerli kardeşim Erol Obdan'ın sevgili oğluyla, toprağı işleyerek başladığımız bir üretim zinciri oluşturduk. Restoran bunun son halkasıdır" dedi.
#Mehmet AslantuğHormonlu sebze-meyvelerden, raf ömrü uzasın diye koruyucu madde eklenen gıdalardan dert yanmayan yok. Peki soframızı doğal besinlerle donatmak yeterli mi? Kozmetik, tekstil ve temizlik ürünlerinde de organik olanın peşine düşmek neden önemli? Bir ürünün bu özellikleri taşıyıp taşımadığından nasıl emin oluruz? Organik üretim ve tüketime dair merak edilenleri uzmanlarına danıştık, çok sağlam ipuçları aldık.
#OrganikSon 10 yılda toplam ürün pazarındaki organikleşme 4 kat arttı. Kimyasal katkılı, sentetik gübre ile yetiştirilen ürünlerin sayısı bir hayli fazla olsa da organik ürünlere ulaşım da kolaylaştı. Gebelikte ve emzirme döneminde beslenme konularında anneleri sık sık bilgilendiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Recai Pabuçcu; sofralarda eskiye dönüşün, doğru beslenme alışkanlığı kazanmak ve anne, bebek sağlığını korumak için harika bir gelişme olduğunu vurguladı.
#Anne SütüTürkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı ‘Hayat Tabloları’ verilerine göre, Türkiye'de 2021-2023 yıllarında doğuşta beklenen yaşam süresinin en yüksek olduğu il 80,8 yıl ile Tunceli oldu. Tunceli’de yaşayan yaşlı nüfus, uzun yaşamın sırrının doğa, temiz hava ve doğal ürünlerin tüketilmesi olduğunu söyledi. Kentte yaşayan Gülizar Uçar (74), “Doğamız, havamız, sularımız tertemiz. Paketli gıdalar yemiyoruz. Her zaman doğal besleniyoruz. Tereyağı, yoğurt, bal tüketiyoruz ondan dolayı da uzun yaşıyoruz” dedi. İl Sağlık Müdürü Doktor Muhammed Duran da “İlimizde eğitim seviyesi ve sağlık okuryazarlık çok yüksek. Doğal beslenme bilinci ise vatandaşlarda oldukça fazla. Bu durumlar uzun yaşam süresini uzatıyor” diye konuştu.
#TÜİKTürkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı ‘Hayat Tabloları’ verilerine göre, Türkiye'de 2021-2023 yıllarında doğuşta beklenen yaşam süresinin en yüksek olduğu il 80,8 yıl ile Tunceli oldu. Tunceli’de yaşayan yaşlı nüfus, uzun yaşamın sırrının doğa, temiz hava ve doğal ürünlerin tüketilmesi olduğunu söyledi. Kentte yaşayan Gülizar Uçar (74), “Doğamız, havamız, sularımız tertemiz. Paketli gıdalar yemiyoruz. Her zaman doğal besleniyoruz. Tereyağı, yoğurt, bal tüketiyoruz ondan dolayı da uzun yaşıyoruz” dedi. İl Sağlık Müdürü Doktor Muhammed Duran da “İlimizde eğitim seviyesi ve sağlık okuryazarlık çok yüksek. Doğal beslenme bilinci ise vatandaşlarda oldukça fazla. Bu durumlar uzun yaşam süresini uzatıyor” diye konuştu.
#TÜİKOrganik beslenme yöntemlerine ve doğal malzemelerle üretilen ürünlere yönelmek, kentten kırsala göç ederek doğa ile yakın temas halinde olmak son yıllarda çoğumuzun kafasını meşgul eden konulardan. Özellikle büyük şehirlerdeki betonlaşmanın artmasına paralel olarak, doğayla aramıza girmiş olan mesafe de hızla artmaya devam ediyor.
#Mahsul Vakalarıİnsanların uzun yaşamasına, mutlu olmasına veya hormonlarının düzenli çalışmasına katkı sağlayan bakteriler üzerine araştırmalar yapan Ali Rıza Akın bilim dünyasında ‘bakterilere fısıldayan adam’ olarak biliniyor. Mikrobiyota alanında çalışan sayılı biliminsanından biri olan Akın, bakteri çeşitliliğinin önemini hatırlatıyor: “Bağırsaklarımızda çeşitlilik istiyoruz ama makarnanın üzerinde, iskenderde, mantıda, cacıkta her gün yoğurt yiyoruz. Bu da bağırsaklarımızdaki bakterilerin çeşitliliğini azaltıyor.”
#Hazan Aköz IşıkMasterChef 2022 elemeleri tüm heyecanıyla devam ederken, yarışmacılar ana kadroya girebilmek için mücadele ediyor. MasterChef final turu ikinci grupta yarışan isimlerden biri de elemelerde hazırladığı vegan patlıcan yemeği ile şeflerin beğenisini kazanan Ali Onur Alper oldu. Peki, MasterChef Ali kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, MasterChef Ali Onur Alper hakkında bilgiler...
#Masterchef AliYoga, evde veya stüdyoda, kendimize vakit ayırıp hem içsel huzura hem bedensel sağlığımıza ulaşmamızı kolaylaştıran bir yol. Ancak bunun güzel bir yolu daha var. Yoga tatili… Güne muhteşem bir manzaraya karşı, doğanın içinde meditasyonla başlayıp, ardından eğitmenler eşliğinde yoga yapıp kalan zamanda da tatilde olmanın keyfini sürebilirsiniz. 21 Haziran Dünya Yoga Günü vesilesiyle jürimize Türkiye’nin en güzel ‘yoga otelleri’ni sorduk, en iyi 10 tanesini sıraladık.
#HürriyetOrganik beslenme son zamanlarda oldukça popüler bir hal almıştır. Şehir hayatında bile pek çok bitki evde kolaylıkla yetiştirilebilmektedir. Bunlardan biri de kültür mantarıdır. Bilindiği gibi kültür mantarı çok çabuk çoğalabilen ve kolay yetişen besinlerden bir tanesidir. Kültür mantarı tohumu nasıl ve ne zaman ekilir? Kültür mantarı tohumu nasıl olur ve nereden alınır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Pandemi nedeniyle bir yıl gibi kısa bir sürede yeme-içme kültürümüzde köklü değişiklikler oldu. Kimi gıdaları hayatımızdan çıkardık, kimilerine ağırlık verdik. Alışverişi internet üzerinden yapmaya başladık. Müdavimi olduğumuz restoranları paket paket eve taşıdık. Peki bundan sonra neler olacak? 2021’de mutfak raflarına neleri ekleyeceğiz, şefler sektörü ayakta tutmak için hangi uygulamalara yönelecek? İşin uzmanlarına sorduk.
#GazetehaberleriDOĞDUĞU topraklardan uzakta, başka kentlerde kariyerine yön verdi. Çeşitli sektörlerde deneyim kazandı, kendini geliştirdi. Ama tarih 2017’ye geldiğinde atalarının zeytin ve zeytinyağına değer katmak için Milas Şenköy’ün yolunu tuttu. Burada çocukluk hayali Metebey’i hayata geçirdi. Ayşe Mete, birçok şehirde yaşasa da, “Türkiye’de Muğla gibisi yok” diyor
#İzmirDİYARBAKIR'ın Silvan ilçesinde yaşayan Mehmet Nuri Çerkezoğlu (61) ile yeğeni Güven Çerkezoğlu (36) yakalandıkları koronavirüsü yenmeyi başardı. Mehmet Nuri Çerkezoğlu, iyileşmesinde organik beslenmesi ile sigarayı bırakmasının önemle etken olduğunu belirterek, "Çoğunlukla organik besinlerden besleniyoruz. Bağışıklığımın kuvvetli olmasını buna borçluyum. Sigarayı da 12 yıl önce bıraktım. En çok da ona borçluyum. Eğer sigara içiyor olsaydım daha tehlikeli olurdu" dedi.
#DiyarbakırSağlıklı beslenmeye verilen önemin artmasıyla doğal ve katkısız gıdalara olan talep de arttı. Tüketiciler açısından ‘organik’ diye piyasaya sürülen ürünlerin gerçekten katkısız olup olmadığı da merak konusu oldu. Uzmanlar, piyasaya göre çok daha pahalı satılan ürünler konusunda tüketicileri uyarırken, organik olup, olmadığını anlamak için sertifikaya dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
#Organik GıdaMehmet Mahruki’nin sahibi olduğu Bonjuk Bay, son dönemin en popüler bohem plajı. Öze dönüş, basitlik, organik beslenme, ortak paylaşım, iyi enerji... Dünyada son yıllarda trend olan tüm bu hadiselerin aynı potada eritildiği bir yerli oluşum. Gittim, günlerce kaldım ve işte geriye kalanlar...
#Onur BaştürkOyuncu Mehmet Aslantuğ, "Ne birilerine rakip olmayı düşledik ne de adımızla başlayan bir marka hayal ettik. İşleyebildiğimiz topraktır vatan. Biz de vatanımıza ve gençlerimize katkı sağlamak hedefiyle, değerli kardeşim Erol Obdan'ın sevgili oğluyla, toprağı işleyerek başladığımız bir üretim zinciri oluşturduk. Restoran bunun son halkasıdır" dedi.
#Mehmet AslantuğHormonlu sebze-meyvelerden, raf ömrü uzasın diye koruyucu madde eklenen gıdalardan dert yanmayan yok. Peki soframızı doğal besinlerle donatmak yeterli mi? Kozmetik, tekstil ve temizlik ürünlerinde de organik olanın peşine düşmek neden önemli? Bir ürünün bu özellikleri taşıyıp taşımadığından nasıl emin oluruz? Organik üretim ve tüketime dair merak edilenleri uzmanlarına danıştık, çok sağlam ipuçları aldık.
#OrganikDetoks son zamanlarda oldukça popüler olan bir arınma eylemidir. Vücudunuzda yediğiniz ya da çevre faktörleriyle oluşan toksitleri temizlenmenize yardımcı olur. Vücudunuzu temizlemenin yanı sıra sizlere enerji verir hatta daha genç görünmenize yardımcı olur. İşte 5 adımda sağlıklı bir vücut için detoks önerileri…
#Detoks