Yayla Dumanı kimin eseri olduğu merak edilen eserlerden biridir. Özellikle birçok kişi tarafından internetten araştırılan eserler arasındadır. Bu bakımdan Yayla Dumanı kimin eseri öğrenebilir ve buna göre eser ile ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz. Yayla Dumanı kimin eseri ve kim tarafından yazılmıştır? Özeti, türü, konusu ve özellikleri hakkında detayları sizler için derledik.
Milliyetçilik akımı ile birlikte ortaya çıkan Milli Edebiyat anlayışı, Cumhuriyetin ilk yıllarından beri varlığını sürdürüyor. Şiirlerinde ise, milli ölçümüz olarak da bilinen hece ölçüsünü kullanılıyor. Bu anlayışı benimseyen şairler ise, Anadolu insanının sorunlarını, sıkıntılarını ve Anadolu coğrafyasını anlatıyor. Milli edebiyat zevk ve anlayışını sürdüren şiir özellikleri nelerdir ve temsilcileri kimlerdir sizler için derledik.
#EğitimBâki Asiltürk’ün hazırladığı ‘Cumhuriyet Dönemi Türk Şiiri’ kitabında, şiir tarihimizde bir zamanlar çok okunmuş ancak zamanla unutulmuş şairler var. Celâl Sılay, Halit Fahri Ozansoy, Vasfi Mahir Kocatürk gibi şiirimize öncülük etmiş usta isimleri okura hatırlatan bu eser, kitaplığımda göz önünde duracak...
#Bâki AsiltürkEnver Gökçe, Türk Edebiyatı için önemli eserler ile katkı sağladı. Türk şiirinde 1940 kuşağı ya da 'Acılı Kuşak' olarak anılan toplumcu şairlerin önde gelen temsilcileri arasında yer aldı. Peki, Enver Gökçe kimdir nereli? İşte, Enver Gökçe'nin eserleri ve şiirleri hakkında detaylı bilgiler
#Enver GökçeBugün meslekte 60 yılı geride bırakan duayen gazeteci Güneri Cıvaoğlu ile geçmiş yıllara yolculuk yaptık… Bize İkinci Dünya Savaşı gölgesindeki çocukluğunu, eskinin Babıâli’sindeki ilk iş görüşmesinde sorulan tuhaf soruları ve meslekteki en unutulmaz anılarını anlattı.
#GazetehaberleriKitaplığıma göz atarken sevdiğim bir şairin ilk kitabına rastlamak beni çok sevindirir. Bunlardan biri de Ahmet Kutsi Tecer’di. İnternet üzerinden bir kitabı ararken gördüğüm ‘ithaflı ve imzalı’ notu ise beni çok hüzünlendirir. Kitapları artık basılmayan kayıp şairleri düşünürüm.
#Ahmet Kutsi Tecerİş Bankası Yayınları’nın çıkardığı ‘Kayıp Şairler’ iyi bir diziydi. Dizideki şairlerden Nevzat Üstün ile eşi Şükran Üstün’ün yaşadığı ev, Harbiye’deki Radyo Evi’nin tam karşısındaydı. Radyo programlarından sonra sık sık oraya uğrardım. Birçok dostumla onun evinde buluşurduk.
#Tansu Özkök29 Ekim Cumhuriyet Bayramı şiirleri, ortaöğretim öğrencilerinin düzenleyeceği etkinliklerde önemli bir yer tutacak. Okullarda ve gösteri alanlarında düzenlenecek olan programların vazgeçilmezleri arasında 29 Ekim şiirleri yer alacak. İşte, Cumhuriyetin kuruluşunun 95. yıl dönümünde gerçekleştirilecek olan kutlamalarda kullanılabilecek kısa ve uzun seçenekleriyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı şiirleri
#29 Ekim ŞiirleriBugün birlikte gökyüzüne bakacağız. Aklına, “denizle gökyüzünün ne ilgisi var?” diye soru takılanlar olursa diye söyleyelim; denizciler binlerce yıldır gökyüzüne bakıp yol alıyor açık denizde. Hâlâ da bir şekilde öyle. Bugün de uyduların yardımıyla yolumuzu buluyoruz. Evet insan yapımıdır uydular ama nihayetinde yine bize gökten bakıyor, kuş bakışı görebilmenin avantajını bize sunuyorlar. Ancak bir denizcinin, gökyüzüne bakarak yolunu, yönünü bulması önemli. Olur da bir gün uyduların fişi çekilir, pilleri biter ya da bunlardan yararlanmamızı sağlayan cihazlarımız bozulursa, ortalıkta anasını arayan kedi yavrusu gibi kalmamak gerek.
#Bursa29 Ekim Cumhuriyet Bayramı şiirleri yurt genelinde birçok vatandaşın araştırmasına konu oluyor. Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında okunacak olan şiirleri belirlemek isteyen vatandaşlar, araştırmalarını internet üzerinden gerçekleştiriyor. İşte, bu günde kullanabileceğiniz en güzel 29 Ekim şiirleri derlemesi ve bu güne anlam kazandıracak sözler
#29 Ekim29 Ekim şiirleri etkinliklere katılım sağlamak isteyen kişilerce araştırılmaya başlandı. Cumhuriyet Bayramının 94. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek olan etkinlikler, 29 Ekim şiirleri ile süslenecek. İşte, o etkinliklere katılacak kişiler tarafından araştırılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı şiirleri ve bayram hakkında detaylı bilgiler
#29 Ekim“…Yoksul genç kabadayılar ile genelev ahalisinin kaderlerinin kesiştiği, sefil ve bir o kadar da katı koşullarda ortaya çıkan Tango, önceleri Arjantin’in üst ve orta sınıfları ve hatta işçi sınıfının belli kesimleri tarafından şiddetle reddedilmişti…” diyor bir dans tarihçisi. Zaten manşetler, “Tango” üzerinden sürdürülen “itiş-kakış”ın uzun yıllar devam ettiğini doğruluyor.
#Nihat DemirkolBen Sana Vurgunum, Sessiz Gemi, Karlı Kayın Ormanı, Yine Bir Gülnihal, Bana Seni Gerek Seni, Melankoli, Meskenim Dağlar, Sen Nerdesin, Yıldızların Altında, Kördüğüm, Kırık Kalpler, İspanyol Meyhanesi, Uzun İnce Bir Yoldayım, Katip Arzuhalim Yaz Yare Böyle, Yiğidim Aslanım, Ayrılık Vakti, Takalar, Karagözlüm Efkarlanma Gül Gayrı, Sabret’ dersem aklınıza ne gelir?