Garanti BBVA ve kurucusu olduğu Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) pandemi döneminde yeni bir proje başlattı. Mesafe Tanımayan Öğretmen projesiyle öğretmenlere uzaktan eğitim tasarımı eğitimleri veriliyor. 13 bin öğretmen eğitim alıyor.2020 yılına damga vuran pandemi birçok alanda büyük değişimlerin yaşanmasına neden oldu. Bunlardan biri de eğitim. İlkokuldan üniversite eğitimine çevrimiçi dersler eğitimde birçok zorluğu ve yeniliği beraberinde getirdi. 2008 yılında öğretmenlerin gelişimine katkıda bulunmak için Garanti BBVA tarafından kurulan Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) da bu süreçte “Mesafe Tanımayan Öğretmenler” projesini başlatarak, öncelikle bu değişen yeni sistem için öğretmenlerin yetkinliklerini geliştirmeyi amaçladı. Bu proje için Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Işıl Akdemir Evlioğlu ve ÖRAV Genel Müdürü Füsun Çürüksu ile çevrimiçi bir sohbette buluştuk. (Sponsorlu içerik)
#HtvprojeKoronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında Türkiye’de okullarda eğitime ara verilerek 23 Mart’tan itibaren öğrenci ve öğretmenlere uzaktan eğitim programı sunuldu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yürütülen uzaktan eğitim süreci dijital eğitim platformu Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ve üç kanaldan verdiğimiz televizyon yayınları üzerinden sağlandı. Uzaktan eğitim süreci farklı ortamlardaki öğretmenler, öğrenciler ve öğretim materyallerinin teknoloji aracılığıyla bir araya getirilmesiyle yapıldı.
#ÖğretmenMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, AA Editör Masası'nda önemli açıklamalarda bulunuyor. Bakan Selçuk, ''Okulları 19 Haziran'a kadar 3 haftalığına açsaydık, emin olun çok daha devasa sorunlarımız olacaktı'' dedi. LGS ile ilgili gerekli tedbirleri aldıklarını söyleyen Bakan Selçuk, ''Bina sayısını arttırdık. 18 bin arkadaşımızı okullarda görevlendirdik'' diye konuştu. LGS kapsamındaki sınava girecek Kovid-19 tanılı öğrencilerle ilgili bir soruya Bakan, ''Bunun tedbirlerini aldık, ayrı binaları oluşturduk, hiç merak etmesinler" yanıtını verdi.
#Milli Eğitim BakanıAnadolu Üniversitesi (AÜ) Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezince (SODİGEM) "Uzaktan Eğitim Döneminde Öğretmenlerin Değişen Dijital Alışkanlıkları" başlıklı anket çalışması gerçekleştirildi.
#Anadolu ÜniversitesiMİLLİ Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs salgını nedeniyle ara vermek zorunda kaldığı ‘Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları’na tekrar başladı. İnternet üzerinden yapılan ilk buluşmaya Rize’den 200 öğretmen katılırken, binlerce öğretmen de canlı yayını takip etti.
#Milli Eğitim BakanlığıYÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Gezi Parkı’yla başlayıp tüm yurda yayılan protestolar için akademisyenleri uyararak, “Üniversitelerimizin değerli mensuplarının farklı fikir ve görüşlerini dile getirirken şiddete başvurmaları ya da şiddeti özendirmeleri kabul edilemez. Şiddeti öven talep ve fikirler akademik özgürlük sınırlarıyla bağdaşmaz” dedi.
Öğretmenler, pandeminin ardından mesleki çalışma programlarını yüz yüze yapmak üzere okullarda bir araya geldi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 24-28 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek çalışmaların ilk gününde yaptığı konuşmada öğretmenlere, bu süreçte yeni müfredatı incelemelerini istediğini söyledi.
#Öğretmenler Yeni Müfredatı Çalışmaya BaşlıyorRıfat Ilgaz’ın eseri olan ve Ertem Eğilmez tarafından sinemaya uyarlanan, Türk sinema tarihinin en çok izlenen filmlerinden biri Hababam Sınıfı. Bir bölümünde Münir Özkul’un canlandırdığı idealist öğretmen Mahmut Hoca şu sözleri söyler: "Okul sadece dört yanı duvarla çevrili, tepesinde dam olan yer değildir. Okul her yerdir. Sırasında bir orman, sırasında dağ başı. Öğrenmenin, bilginin var olduğu her yer okuldur.”
#Konuk YazarDünyanın farklı yerlerinde öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin mesleki gelişimleri üzerine araştırmalar yapan Berkeley’li profesör Özge Hacıfazlıoğlu, meslektaşlarına kariyerlerini küresel ölçeğe taşımaları için altın niteliğinde 15 tavsiyede bulundu...
#BerkeleyOkulların açılmasıyla birlikte öğretmen ve velileri bir araya getiren WhatsApp gurupları da hareketlendi. Ancak eğitimciler ve uzmanlar bu grupların, kuralların net bir şekilde konulmaması halinde eğitim öğretime yarardan çok zarar vereceğini belirtiyor.
#WhatsappTürkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Uşak’ta düzenlenen 20. İmam Hatipliler Kurultayı’nda yaptığı konuşmada, "Şimdi devlet yapısının güçlenmesi bakımından önümüzde standartları yüksek bir demokrasiyi inşa etme dönemi var. Türkiye’nin temel hukuksal metinlerinin yeni baştan yazılması, yeni reformların ortaya konulması kaçınılmazdır. Çağdaş, milli, katılımcı, kapsayıcı yeni bir anayasanın yapılması boynumuzun borcudur" ifadelerini kullandı.
#Numan KurtulmuşMİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB), Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, ülke genelinde görev yapan yaklaşık 1,2 milyon öğretmenin, 'afet ve kriz yönetimi' ve 'afet sonrası ruh sağlığı' gibi konularda bilgilendirilmesi amacıyla seminer programı hazırladı.
#MEBMilli Eğitim Bakanlığı (MEB), deprem felaketi sonrası eğitim-öğretim faaliyetlerinin daha sağlıklı yürütülebilmesi için "Deprem Sonrası Psikososyal Destek Eylem Planı" hazırlayarak uygulamaya koydu. Bu kapsamda ülke genelinde görev yapan yaklaşık 1,2 milyon öğretmenin, "afet ve kriz yönetimi" ve "afet sonrası ruh sağlığı" gibi konularda bilgilendirilmesi amacıyla seminer programı hazırlandı.
#Milli Eğitim BakanlığıYaşanan deprem ve yıkıcı sonuçları çocukları oldukça etkiledi. Birçok ebeveyn hem yazılı hem görsel medyanın odağını oluşturan deprem haberleri karşısında bu felaketi çocuklarına nasıl açıklayacakları konusunda endişe duyuyor. Peki ebeveynlerin çocuklara nasıl yaklaşması gerekiyor? Çocuklara bu yıkımı anlatmak için kullanabileceğimiz kaynak ya da araçlar neler olabilir? Uzmanlar anlattı…
#Kahramanmaraş DepremiÖğrenme, formal ya da informal şekilde gerçekleşebilen kompleks bir beceridir. Sadece okullarla ya da eğitim kurumlarıyla sınırlı olmadan doğası gereği doğumdan ölüme kadar yaşamın hemen her anında ve alanında meydana gelebilir. Öğrenmenin elbette daha sistemli ve arzulanan amaçlar (bireyler ve toplum için gerekli bilgi, beceri, tutum, değer, davranış gibi) doğrultusunda gerçekleşebilmesi için eğitim kurumlarında formal yani planlı ve programlı bir şekilde yürütülmesi gerekir.
#Konuk YazarCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. EYT'lilerle ilgili çalışmanın yakında tamamlanacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ek göstergeden sözleşmelilerin kadroya alınmasına kadar pek çok taleplerini çözdüğümüz çalışanlarımızın emeklilikle ilgili beklentilerini karşılayacak hazırlığı da yakında tamamlıyoruz. İnşallah bu meseleyi de yıl başından önce arzumuz gündemden çıkarmaktır." ifadelerini kullandı
#Cumhurbaşkanı Erdoğanİstanbul Beylikdüzü’nde otizmli ve Down sendromlu öğrenciler, ‘gölge öğretmen’lerine kavuştu. İlçede 44 ‘gölge öğretmen’, özel çocukla derse giriyor, aynı sırayı paylaşıyor, sınıf öğretmeninin anlattıklarını aktarıyor. Ders bitimi çocuğu veliye teslim ediyor.
#Down SendromCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 'e-İnsan Programı'nda konuştu. Konuşmasında "Gençlerimize bir de müjde vermek istiyorum" diyen Erdoğan, "Ulusal Staj Programı'nın 2023 yılı başvurularını bugün itibarıyla açıyoruz. Yaz stajları için ödediğimiz asgari ücretin yüzde 30'una tekabül eden rakamı, 2023'den itibaren asgari ücret seviyesine yükseltiyoruz" dedi. Önümüzdeki yıl Ulusal Staj Programı'ndaki stajyer öğrenci sayısının 150 bine çıkartılacağını belirten Erdoğan, staj sürelerinin de 3 aya kadar uzatılabileceğini duyurdu.
#AnkaraOkullar 12 Eylül Pazartesi açılıyor. 18 milyonu aşkın öğrenci ve 1.2 milyondan fazla öğretmen ders başı yapacak. Yeni eğitim-öğretim yılı öncesi Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’le konuştuk. Bakan Özer’den öğrenci, veli ve öğretmenlere mesaj var...
#Milli Eğitim Bakanlığı