Bulundukları ülkeler sayesinde global bir çalışma ortamı sunabildiklerini belirten Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Tuba Köseoğlu Okçu, “Uluslararası gelişim ve kariyer programlarımız bulunuyor. Örneğin; arkadaşlarımızın göreve başladıktan 2 sene sonra tüm kariyerlerini İspanya’da sürdürebilecekleri; deneyimli yöneticilerimizin 2 sene boyunca İspanya’daki bir projede liderlik yapacakları; şubede çalışan arkadaşlarımıza İspanya’daki şube yaşamını tanımak üzere tasarladığımız 2 haftalık programlarımız var. Ayrıca global eğitimler, global mentorluk programları da uyguluyoruz” dedi.
#Garanti BBVAMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin erdemli ve yetkin insan yetiştirmek üzere hazırlandığını belirterek, "Bu model hem evrensel nitelikli bilimsel ve pedagojik ilkeleri, hem de kadim medeniyetimizin özünü oluşturan milli, manevi değerleri ihtiva ederken şimdiye kadar olduğundan daha dinamik bir eğitim iklimini hedefliyor" dedi. Tekin, 2024-2025 eğitim öğretim yılına 1, 5 ve 9'uncu sınıflarda sorumlulukları bulunan öğretmenlerin, yeni müfredatın uygulanışını kavramış biçimde, eksiksiz gireceğini aktardı.
#Bakan Tekinİyi bir belleğe sahip olmak, sağlıkla yaş almanın en önemli unsurlarından... İngiliz The Guardian gazetesi yazarlarından Emma Beddington, hayatımıza katacağımız basit ama bir o kadar etkili birkaç yöntemle belleğimizi nasıl güçlendirebileceğimizi anlattı.
#Emma BeddingtonDijital öğrenme platformu Coursera’nın Kurumsal İletişim Başkan Yardımcısı Tattersall, “Pandemide yüz yüzeden, online eğitime büyük geçiş oldu. Pandeminin birinci yılında bizden faydalananlar 35 milyon iken ikinci yılında 70 milyona çıktı. Şimdi 100 milyonu geçti” dedi.
#Online EğitimAlanında uzman isimleri bir araya getiren, gençlerin kariyerlerine yönelik konuşmaları içeren MZV-MEF YetGen Zirvesi, 18 Aralık’ta Türkiye’nin dört bir yanından gelen 1500’e yakın genç ile gerçekleştirildi. Ayrıca, Zirve’de MZV-MEF YetGen’in 2022 yılı ilk dönem başvurularının açıldığı da duyuruldu.
#Yetgen ZirvesiÖğrenmenin öneminin farkında olmak yüzyıllar boyunca insanoğlunun belki de en çok üzerinde uzlaştığı konulardan birisi oldu. Nasıl öğreniriz? Bu sorunun yanıtını bulmak amacıyla birçok çalışma yapıldı, yapılmaya da devam ediliyor. En basit anlatımla, bireyin yaşamını devam ettirebilmesi öğrenmesine bağlıdır.
#Öğrenmeİçinde bulunduğumuz dijital çağda ‘yenilik’ ve ‘yenilenme’ kavramları hayatımızın iyice içine yerleşti. Teknolojinin de hızlı gelişimiyle her gün karşılaştığımız yeni ürünler, yeni uygulamalar ve yeni yöntemler resmen peşimizi bırakmıyor. Bir ‘yeni’ furyasına kapıldık gidiyoruz.
#Ecehan ErsözGalatasaray Lisesi’nin tarihçesi 1481 yılında Sultan II. Beyazıd tarafından kurulan “Galata Sarayı Ocağı”na uzanıyor. 1868’de “Mekteb-i Sultani” adıyla, Fransa’daki liselere denk bir kurum olarak eğitim vermeye başlandı. 1924’te Galatasaray Lisesi adını alarak, Cumhuriyet devrimleri doğrultusunda eğitime devam edildi.
#Galatasaray Lisesi50’yi aşkın lisansüstü programıyla eğitim veren İstanbul Bilgi Üniversitesi, alanında uzman isim ve akademisyenlerden oluşan eğitim kadrosunu aday öğrencilerle bir araya getirdi. Gün boyu süren etkinlik kapsamında düzenlenen “Öğrenmeyi Öğrenmek” panelinde, yeni çağın eğitim üzerindeki dönüştürücü etkisi tüm boyutlarıyla ele alındı.
#ÜniversiteEğitimci ve Yazar Alişan Kapaklıkaya TRT Diyanet’te katılmış olduğu Yeni Güne Merhaba programında, kardeşi ile başından geçen siyah pantolon hikâyesini paylaşmış, izleyenleri yasa boğmuştu. Video kısa sürede tıklanma rekorları kırdı. Kapaklıkaya “Sevginizi gösterin sevdiklerinize” mesajı ile tüm dinleyenlere ibret olmuştu. Kapaklıkaya, yaşamından damıttığı ve insanlara örnek olabilsin diye yüreğinize dokunacak bir kitap daha kaleme aldı: Sen Yanımda Ol Yeter!
#Alişan KapaklıkayaMilli Eğitim Bakanlığı onayı ile uluslararası program uygulayan Türkiye’nin öncü devlet ve özel okullarından öğretmenler, program koordinatörleri ve okul kurucuları Cambridge Üniversitesi ile Tarabya İngiliz Okulları işbirliğinde gerçekleştirilen Öğretim Becerileri Konferansı’nda bir araya geldiler.
#EğitimFinlandiyalı eğitimcilere göre dünyanın değişmesiyle öğrenme şekilleri de farklılaştı. Ülkenin yeni bir müfredata geçmesinin nedeni de bu. Yeni müfredat öğrenci merkezli. Amacı ise öğrenmeyi öğretmek. Eğitimcilerin, Türkiye için önerisi ise net: “Öğretmen eğitimine yatırım yapılmalı. Öğretmene destek verilmeli.” Türkiye’nin yeni müfredatla birlikte eğitimin kalitesini yükseltmek için uğraştığı şu günlerde, Finlandiyalı akademisyenlerin önerileri de yol gösterici olabilir.
#EğitimYeni müfredat, düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve bakanlık yetkilileri birlikteliğinde açıklanan yeni müfredat detayları, birçok konuda değişiklik içeriyor. Bir sonraki eğitim öğretim dönemi itibariyle faaliyete alınacağı duyurulan yeni müfredat döneminin, ilk etapta 1. 5. ve 9. sınıf öğrencileri için geçerli olacağı ifade ediliyor. İşte, Bakan İsmet Yılmaz'ın yapmış olduğu müfredat değişikliği açıklaması ve bu değişikliğin neden yapıldığına dair detaylar
#Milli Eğitim BakanlığıÜniversite döneminde kazanılan beceriler gençleri iş hayatına hazırlıyor. Uzmanlara göre sorumluluk sahibi olmak, alçakgönüllülük, gelecek zekası, dünya vatandaşlığı, eleştirel düşünebilmek, ekip çalışması gibi kriterler iş yaşamında ve sosyal alanda bir adım önde olmayı sağlıyor.