Osmanlı Devleti döneminde ilk nüfus sayımının hangi padişah döneminde yapıldığı, Açıköğretim Fakültesi Bahar Dönemi Vize sınavının gündem konusu oldu. Peki, ilk nüfus sayımı hangi padişah döneminde gerçekleştirilmiştir? İşte, o sorunun cevabı
#İlk Nüfus SayımıTarihi çağlar ilk çağ, orta çağ, yeni çağ ve yakın çağ olarak dörde ayrılır. Yazının bulunması ile başlayan ilk çağ, MS. 350 yılına kadar sürer. Kavimler göçü ile başlayan Orta Çağ ise yaklaşık 1100 yıl sürmüştür. Fatih Sultan Mehmet'in, İstanbul'u fethetmesi ile başlayan Yeni Çağ'ın bitiş tarihi ise 1789'dur. Orta çağ nedir ve özellikleri nelerdir? Orta çağ ne zaman, nasıl başladı ve ne zaman nasıl kapandı tüm detayları ile derledik.
#Orta Çağ Nedir Ve Özellikleri Nelerdir?E-Devlet soy ağacı sorgulama ekranı, yapılan geliştirme sonrası yeniden gündeme geldi. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, e-Devlet Kapısı üzerinden sunulan alt-üst soy sorgulama hizmetine gösterilen yoğun ilgiden yola çıkarak vatandaşlar için alt-üst soy bilgilerinin kullanılması ile soyağacı tasarlayabilecekleri “Soyağacı Oluşturma” hizmetini uygulamaya açtı.
#E-DevletBugün pek çok kişinin bir ikamet adresi bulunmaktadır. Bu adresin net olarak bilinmesi oldukça önemli olmaktadır. Bu nedenle Adres başlığı ile ilgili pek çok soru bireylerin aklına O Adres başlığı nedir ve nasıl yazılır? Gibi sorular şeklinde gelmektedir. Bu ve benzeri soruların cevabını sizler için derledik.
#Adres Başlığı Nedir Ve Nasıl Yazılır?Ülkemiz 7 coğrafi bölgeden oluşan her bölgenin kendine ait özellikleri bulunan nüfus yapısının da her bölgede farklılık gösterdiği ülkelerden bir tanesidir. Ülkemizin her bölgesinde farklı özelliklerde olması dolayısıyla Türkiye'de meydana gelen nüfus yapısı da farklılıklar göstermektedir. 7. Sınıf sosyal bilgiler dersi Türkiye'nin demografik özellikleri konu anlatımı ile ilgili detayları derledik.
#7. Sınıf Sosyal Bilgiler Türkiye'nin Demografik Özellikleri Konu Anlatımı"Tuzla nerede? Tuzla nereye bağlı?" soruları gündemde yer alan haberlerin ardından merak konusu oldu. Anadolu Yakası'nda bulunan ve Kocaeli iline yakın bir konumda bulunan Tuzla, Marmara Denizi'nde yer almaktadır. Nüfusu bakımından 2008 yılı verilerine göre incelendiğinde Beşiktaş'tan sonra 32. sırada yer alan Tuzla harita üzerindeki konumuyla da vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. İşte, Tuzla'nın coğrafi konumu hakkında detaylar.
#TuzlaGenellikle genel kültür alanında araştırma yapan vatandaşlar, "Borçka nerede?" sorusunun cevabını sıklıkla araştırıyor. Karadeniz Bölgesi'nde yer alan Borçka'da Yaz ve kış mevsimlerinde bol yağış ve ılık hava egemendir.Peki, Borçka hangi ile bağlı? İşte, Borçka'nın tarihi ve coğrafi konumu hakkında bilgiler.
#BorçkaCumhur ittifakının Ataşehir belediye başkan adayı İsmail Erdem, seçildiği takdirde Ataşehir’e finansın merkezi olarak kimlik oluşturulacağını söyledi. “Ataşehir’e bir finans müzesi kuracağız. Finans müzesi de gerçek anlamda belge niteliğinde bir kimlik oluşturacak” diyen AK Partili Erdem, imar, yeşil alan, kültür ve sanat merkezleri, spor alanlarıyla ilgili projelerini anlattı.
#GazetehaberleriE Devlet soyağacı sorgulama hizmeti son zamanların en çok konuşulan konusu oldu. Pek çok vatandaş, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nce e-Devlet üzerinden verilen 'Alt-üstsoy raporu' sonucunu sosyal medyadan paylaştı. Peki E Devlet soyağacı sorgulama nasıl yapılır, sorgulama sonucu nasıl öğrenilir?
#E DevletKerkük yönetimi şehirde Kürtçeyi Arapçayla birlikte resmi dil yaptı. Bu zavallı çıkışıyla bölgenin kalabalık ve en eğitimli halk grubu Türklerin dilleri, artık devlet dairelerinin, televizyonun ve asıl önemlisi okulların dışında olacak. Kahvehanelere, evlerin içine sığınan bir dilin bir nesilden fazla yaşama şansı yoktur.
#İlber OrtaylıOsmanlı idaresi altında uzun süre kalan Karadağ'da bu yıl nisan ayında yapılan ve bir süre önce sonuçları açıklanan nüfus sayımında, çoğu Adriyatik sahilindeki Bar kentinden olmak üzere ilk kez 104 kişi kendini “Türk” olarak yazdırdı. Yüzyıllardır tarihi Bar kentinde yaşayan ve dillerini unutmayan Türkler, “Türkiye'nin son yıllarda bölgede ve dünyada artan etkisinden ilham alarak” kimliklerine sahip çıktıklarını belirtti.