nörolojik hastalıklar haberleri sayfasında nörolojik hastalıklar hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 737 nörolojik hastalıklar haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Dünyada nörolojik hastalıklar en sık rastlanılan sağlık problemleri arasında yer almaktadır. Ülkemizde de pek çok kişide bu rahatsızlıklar görülmektedir. Bu nedenle nörolojik hastalıkların neler olduğu ve belirtileri çok sık araştırılmaktadır. Peki nörolojik hastalıklar ve belirtileri nelerdir? Nörolojik hastalıklar nasıl anlaşılır ve tedavi edilir? Sizlere nörolojik hastalıklar hakkında bilinmesi gerekenleri detaylıca derledik.
#SağlıkNÖROLOJİ Uzmanı Doç. Dr. Hatice Köse Özlece, "Beyin hastalıkları ile ilgili en uyarıcı semptom, baş ağrısıdır. Ağrı kesicilere yanıt vermeyen, geceleri uykudan uyandıran şiddetli bir baş ağrısı görmezden gelinmemeli ve nöroloji hekimine başvurulmalı" dedi.
#Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Hatice Köse ÖzleceHer ne kadar 18 yaşından büyüklere yönelik bir film olsa da Türkiye’de ve dünyada gençler başta olmak üzere milyonlarca kişinin izleyip etkilendiği Joker, pek tanınmayan bir nörolojik hastalığı gündeme getirmenin yanı sıra sessiz olduklarında pek dikkate alınmayanların isyanında bir sembole de dönüştü
#JokerGünümüzde tıp biliminin geleneksel tedavilerin ötesine geçerek yenilikçi yöntemlerle insan sağlığını iyileştirme arayışında olduğunu dile getiren Özel Gazi Fizik Tedavi Tıp Merkezi Başhekimi ve Mesul Müdürü Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Hatice Banu Kenar, “Bu arayışın dikkat çekici alanlarından biri, kök hücre ve exosome tedavileridir” dedi.
#1Nöroloji Uzmanı Dr. Sevil Tunabayoğlu, toplumda oldukça sık görülen migren ağrıları başta olmak üzere karpal tünel sendromu, ulnar nöropati, huzursuz bacak sendromu gibi kişinin hayat kalitesini kısıtlayan ağrıların tedavisinde kişiye özel beslenme programı, yeni nesil akupunktur ve biorezonans tedavileriyle yüz güldüren sonuçlar alınabildiğini söyledi.
#1İnme dünyada en sık görülen nörolojik hastalıklar arasında yer alıyor. Son zamanlarda her yıl 17 milyon kişinin inme geçirdiği; 35 bin kişinin de inmeye bağlı nedenlerden hayatını kaybettiği biliniyor. Ancak inmenin erken dönemde müdahale edildiğinde tedavi edilen bir hastalık olduğunu belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü Uzmanlı Doç. Dr. Mustafa Aziz Yıldırım,” İlaç ve fizik tedavi yöntemleriyle inmenin getirdiği felçle başa çıkılabiliyor” dedi.
#İnme1980'li yılların en gözde oyuncularından biriydi. Oynadığı filmlerle de kariyerinde zirveye yerleşmişti. Fakat sonra ani bir kararla hem de şöhretinin en parlak döneminde sinemaya veda edip doğal yaşamı seçti. Çeyrek yüzyıl, meraklı gözlerden uzakta bir çiftlikte yaşadı. Şimdi kendisi için özel bir projeyle geçici olarak sete döndü.
#Kelly LebrockZayıflama amacıyla yaptırdıkları mide botoksu sonrası yoğun bakımlık olan hatta hayatını kaybeden hastaları sayısında artış yaşandı."Botulismus" yani botoks zehirlenmesiyle ilgili konuşan Doç. Dr. Serkan Demir, "20 yıllık meslek hayatımda son 1.5 yılda gördüğüm kadar botoks zehirlenmesi vakası görmedim. Asla ehil olmayan ellerde yapılmaması gerekiyor." dedi.
#İSTANBULAraştırmalar ülkemizde kadınların neredeyse yarıya yakınının hayatı boyunca hiç orgazm olamadığını gösteriyor. Bir çeşit genital uygulama olan ve ‘o-shot’ adıyla da bilinen orgazm aşısıysa cinsel istek azlığı ve orgazm olamama gibi sorunlar için tercih edilen bir yöntem. Doktorlar bu aşıyı psikolojik sorunlar giderildikten sonra öneriyor. Aşıyı yaptıranlarsa “Özgüvenim yerine geldi” diyor.
#AşıDünya genelindeki erkeklerde en sık görülen cinsel işlev bozukluğu erken boşalmadır. Ancak erken boşalma gibi geç boşalma da bir sorun olarak nitelendirilir. Gecikmiş boşalma, boşalma süresinin istenildiğinden çok daha uzun sürmesi (30 dakika ve üzeri) ya da hiç gerçekleşmemesi durumudur. Cinsel ilişki ya da mastürbasyon sırasında geç boşalma ile karşılaşılabilir, problem meydana geliş nedeni doğrultusunda geçici olabilir ya da yaşam boyu devam edebilir. Diğer tüm cinsel işlev bozukluklarında olduğu gibi dikkate alınması gereken geç boşalma, kronik hastalıkların bir yansıması olarak ortaya çıkabilir. Dolayısıyla nedenlerinin teşhis edilmesi ve tedavi sürecinin, altta yatan neden doğrultusunda planlanması önemlidir. Bu haftaki köşe yazımda, geç boşalma hakkında en çok merak edilen konuların yanıtlarını bulabilirsiniz.
#Geç BoşalmaHAREKETSİZLİK günümüzün en önemli sağlık tehditlerinden biri. Hareket etmek üzere tasarlanmış bedenimizi hareketten uzaklaştırmaksa yapabileceğimiz en büyük yanlış. Hayatı uzatmanın sırlarını Dr. Zeki Hozer anlattı. Önerileri, “Kilonu koru, egzersiz yap ve organik beslen.”
#1Stiff Person Sendromu yani Katı Kişi Sendromu, dünyaca ünlü şarkıcı Celine Dion'dan gelen kötü haberle gündemde yer aldı. Güçlü sesiyle hayat verdiği şarkılarla adından söz ettiren Dion, tedavisi olmayan nadir bir nörolojik hastalığa yakalandığını gözyaşları içinde duyurdu. Çok nadir görülen bu hastalık ses tellerini bile etkileyebiliyor. Kronik ağrı, bozulmuş hareketlilik ve lomber hiperlordoz genel belirtileri olan Stiff Person Sendromu, nörolojik hastalıklar arasında yer alıyor. Peki, Stiff Person Sendromu nedir, belirtileri nelerdir ve tedavisi var mı? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.
#Stiff Person SendromuGündüz vakti sivrisinek tarafından ısırıldınız ve o ısırık kocaman bir yaraya dönüştüyse bilin ki Aedes türü bir sivrisinek kurbanısınız. Kuzenim 3 gündür, hastanede Karadeniz gezisi sırasında vücudunu talim tahtasına çeviren sivrisinek yaraları ile uğraşıyor. Bitti mi? Hayır. Çünkü komşu Yunanistan, taşıyıcısının yine bir tür sivrisinek (Kuleks) olduğu Batı Nil Virüsü alarmı verdi. 8 ayda 123 vaka tespit edildi. 11 kişi de hayatını kaybetti. Komplo teorisyenlerine göre tüm suç geçen günlerde profiline sivrisinek fotoğrafı koyan Bill Gates’in... Uzmanlara sordum.
#Sivri SinekKas seğirmeleri herhangi bir kasta istemsiz bir şekilde gerçekleşmektedir. Tıbbi anlamda kaslarda seğirme olduğunu söyleyebilmek için seğirmenin dışarıdan gözle görülebilir bir şekilde oluşması gerekmektedir. Bazı nörolojik hastalıklarda görülebilen kas seğirmelerin neden kaynaklandığını da iyi bilmek oldukça önemlidir. Kas seğirmesi (Miyokimi) nedir ve neden olur? Hangi hastalıkların belirtisi ve habercisi olabilir? İşte, kas seğirmesi hakkında merak edilen detaylar.
#Kas SeğirmesiYeşil çay sağlıklı bir çay çeşidi olsa da fazla tüketiminde bazı sağlık problemlerine yol açabilir. Hamilelere, çocuklara ve emziren annelere yeşil çay kesinlikle önerilmez. İlaç kullanan kişilerin de mutlaka doktorlarına danışarak yeşil çay içmeleri gerekir. Yeşil çayın yan etkileri ve zararları hakkında ayrıntıları derledik.
#Yeşil Çayı Kimler İçemez Ve KullanmamalıErkeklerde aşırı cinsel istek aynı zamanda hiperseksüalite şeklinde tanımlanır. Bu durumun nedenleri; tiroid bezleri veya böbrek üstü bezlerinin normalden daha çok çalışması, çiftler arasındaki cinsel uyumsuzluk, tüberküloz hastalığı, hormonal bozukluklardan ötürü biriken androjen, türlü beyin hastalıkları, türlü psikolojik problemler, madde ve alkol kullanımı şeklindedir. İşte erkeklerde aşırı cinsel istek nedenleri hakkında ayrıntıları derledik.
#Erkek