nöralterapi haberleri sayfasında nöralterapi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 51 nöralterapi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Pınar Bahat, “Nöralterapi ile bebek sahibi olmak mümkün mü?” konusu hakkında bilgilerini aktardı...Nöralterapi tedavisi, açıklanamayan infertilite yani sebebi bulunamayan kısırlık durumlarında etkin bir rol oynamaktadır. Bebek sahibi olmak isteyen çiftlerin problemlerine göre, farklı tedavilerle birlikte nöralterapi uygulanması gebelik gelişiminde etkin rol oynamaktadır...
#Dr. Pınar BahatKadın Hastalıkları ve Tamamlayıcı Tıp Uzmanı Dr. Pınar Bahat, “Nöralterapi Nedir? Nasıl Uygulanır?” konusu hakkında bilgilerini aktardı.Vücudun farklı bölgelerini, sinir sistemini uyarmak ve düzenlemek için kullanılan nöralterapi, bir regülasyon tedavisidir. Nöralterapi kadın doğum bölümünde de kullanılabilmektedir. Enjeksiyonlar genellikle kalça ve “pelvis” denilen karın bölümünden yapılmaktadır...
#Dr. Pınar BahatDeğerli Hürriyet okurları... Bu haftaki konumuz, birçoğunuzun belki sadece duyduğu ve üzerine çok bilgi sahibi olmadığı bir şifa yöntemi olan “tamamlayıcı tıp...” Ve konuğumuz ise şahsen de tanıdığım, uzmanlık alanındaki başarılarını yakından takip ettiğim Beyin ve Sinir Cerrahı Op. Dr. Oktay Melih İzdeş...
#AnkaraSpor Hekimliği Uzmanı Prof. Dr. Metin Ergün, spor hekimliği alanında etkili ve kolay uygulanabilir pek çok modern ve bütüncül tedavi yöntemlerinden bazılarını kullanarak hastaların ağrılarının giderilmesine, hücre ve dokularının yenilenmesine yardımcı olduklarını söyledi.
#1Hava kirliliğinin beyin sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olduğunu belirten uzmanlar, son zamanlarda atmosferdeki karbondioksit oranlarının artışını ve bu durumun nörolojik sistem ile ilişkisini değerlendirdi. Havadaki zararlı bileşenlerin özellikle migren hasta grubunda çok ciddi etkisi olduğunu belirten Nöroloji Uzmanı Dr. Nihat Mustafayev, “Beyin, oksijenle beslenen bir organdır ve bu organın besinsiz kalması, tüm sistemde hasara yol açmaktadır” dedi.
#Beyin SağlığıBel, boyun ve diz ağrılarından sonra en sık görülen eklem ağrıları arasında omuz bölgesi yer alıyor. Sıkışma, fibromiyalji, kireçlenme, sinir yaralanmaları, enfeksiyonlar, boyun fıtığı, diyabet, troid hastalıkları ve ve bazı iç organ hastalıkları omuzda ağrıya neden olabiliyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç.Dr. Ahmet İnanir konu hakkında onemli bilgiler verdi.
#Omuz AğrısıPandemi döneminde evde kalma sürelerinin artması ve hasta olma korkusu Avrupa nüfusunun yaklaşık yüzde 15'ini etkileyen en yaygın nörolojik bozukluk olan migren hastalığını da tetikledi. Ataklar şeklinde görülen baş ağrıları kişilerin de yaşam kalitesini de önemli derece düşürüyor.
#MigrenUzun yıllardır uyguladığımız enjeksiyon teknikleri Pandemi döneminde çok daha sıklıkla tercih edilen tedavi yaklaşımı haline geldi. Kısa sürede etkinlik sağlaması tercih sebebidir. Peki enjeksiyonlar nelerdir ve hangi hastalıkların tedavisinde uygulanmaktadır?
#Fizik Tedavide EnjeksiyonlarBel ve boyun ağrısı çeken hastalarımız için doğru bir yol izlemeleri tedavi açısından hayli önem arz etmektedir. Bu konuda da bize çok fazla sayıda ‘Fıtık mıyım, yoksa fıtık dışı nedenlere bağlı bir ağrı mı yaşıyorum?‘ gibi sorular gelmektedir. Bu karmaşık problemin ayırt edilmesi ciddi bir uzmanlık, bilgi ve tecrübe gerektirmektedir. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Ahmet İnanır konu hakkında önemli bilgiler verdi.
#Bel FıtığıHuzursuz bacak sendromunun, genetik kökenli olarak ve bazı hastalıklar nedeniyle ortaya çıkabileceğini belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Ahmet İnanır konu hakkında açıklamalarda bulundu.
#Huzursuz Bacak SendromuGünlük hayatta hemen hemen herkesin yakındığı kas ağrıları, yorgunluk ve sakatlıkların yanı sıra daha ciddi durumların habercisi olabilir. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç.Dr.Ahmet İnanır bel ve kas ağrılarından korunmanın yollarını anlattı, önemli bilgiler verdi.
#Kas AğrısıSporcu hastalığı olarak bilinen menisküs yırtılması aslında her yaşta ve herkeste görülebiliyor. Menisküs dokusuna kısaca dizin beyni diyebiliriz. Menisküs dokusu oldukça önemli bir doku olup dize binen yükler üzerinde şok emici etkisi vardır. Peki menisküs yırtığı nedir? Menisküsün belirtileri nelerdir?
#MenisküsYıllık migren atağı oranı erkeklerde yüzde 6-8, kadınlarda ise yüzde 15-18. Yani kısaca ülkemizde her 6-7 kişiden birisi migren hastası. Kadınlarda erkeklere göre 3 kat daha fazla görülen migren ağrısı mevsimlere göre farklılık gösterebiliyor. Özellikle kış aylarında soğuk havanın etkisiyle migren ataklarında artış olduğunu söyleyen Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Yaşar Kütükçü, “Bazı kişilerde hava değişimine duyarlı migren olabilir ve kış aylarında soğuk hava, rüzgâr ve hava basınç değişiklikleri migren ataklarını artırabilir” dedi.
#Soğuk HavaKadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Pınar Bahat, “Nöralterapi ile bebek sahibi olmak mümkün mü?” konusu hakkında bilgilerini aktardı...Nöralterapi tedavisi, açıklanamayan infertilite yani sebebi bulunamayan kısırlık durumlarında etkin bir rol oynamaktadır. Bebek sahibi olmak isteyen çiftlerin problemlerine göre, farklı tedavilerle birlikte nöralterapi uygulanması gebelik gelişiminde etkin rol oynamaktadır...
#Dr. Pınar BahatKadın Hastalıkları ve Tamamlayıcı Tıp Uzmanı Dr. Pınar Bahat, “Nöralterapi Nedir? Nasıl Uygulanır?” konusu hakkında bilgilerini aktardı.Vücudun farklı bölgelerini, sinir sistemini uyarmak ve düzenlemek için kullanılan nöralterapi, bir regülasyon tedavisidir. Nöralterapi kadın doğum bölümünde de kullanılabilmektedir. Enjeksiyonlar genellikle kalça ve “pelvis” denilen karın bölümünden yapılmaktadır...
#Dr. Pınar BahatEğer bir ofis çalışanıysanız en çok bel ve boyun ağrılarından şikayetçi olmanız şaşırtıcı değildir. Bu şikayetler, genel olarak uzun süre hareketsiz çalışmaktan kaynaklanıyor. Rahatsız edici kas ağrıları, sonu gelmeyen kramplar ve günlük hayatı etkileyen daha birçok sonuca neden olan bu sorunun adı ise Miyosafiyal Ağrı Sendromu… Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Şenay Sıldır, Miyosafiyal Ağrı Sendromu ve dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı.
#Miyofasiyal Ağrı Sendromuİdrar yolu enfeksiyonu, çoğumuza yabancı gelmeyen hayatımızın bir döneminde mutlaka yaşadığımız durumlardan biridir. Özellikle biz kadınlar adet dönemimizden hemen önce ve adet dönemimiz sırasında çok daha yoğun bir şekilde bu durumu yaşamaktayız.
#İdrar Yolu Enfeksiyonu SebepleriAdet dönemleri çoğu kadın için hayatın durduğu dönemler olarak geçmektedir. Günler öncesinden başlayan ruh hali değişiklikleri ve kanama ile birlikte görülen sıkıntılı durumlar bunların başında gelir. Özellikle pek çok kadın bu dönemde ortaya çıkan baş ağrılarından şikâyetçidir.
#Adet DönemiPek çoğumuz hayatımızın bir bölümünde cerrahi müdahale geçirmek zorunda kalıyoruz. Özellikle sezeryan ameliyatı sonrası biz bayanlar, ameliyat kadar ameliyat sonrası yara yerimizin nasıl iyileşeceği ile ilgili endişe duyuyoruz. Yara yeri iyileşme süreci genetik yapımıza bağlı olarak değişmekle birlikte, hayatımızda yapacağımız küçük değişikliklerle daha sağlıklı ve kısa sürede düzelebilmektedir.
#Sezaryen İzi Geçer MiUzun süreli (kronik) ağrıya neden olan önemli rahatsızlıklardan biri olan kulunç hakkında konuşan Dr. Ahmet Çapar, “Her yaş grubunda gözlenen kulunç kadınlarda erkeklere oranla iki kat daha fazla görülmektedir. Ağrı dışında hiçbir zararı ve tehlikesi olmayan kulunç ağrıları, doğru tedavi yöntemleri giderilebilir” dedi.
#Kulunç