Özellikle yurt dışında bir kente gittiğinizde sizi karşılayan pasaport polisinin tavrından havasına, kaldığınız otelden gittiğiniz restoranlara birçok ayrıntı o seyahatin ruhunu belirler. Özellikle de o kenti daha önce çeşitli nedenlerle dört beş kez ziyaret etmiş, tarihi ve turistik yerlerini dolaşmışsanız farklı beklentileriniz olur.
#Müge AkgünDünyanın en prestijli restoran değerlendirme sistemlerinden biri olan La Liste, 2020 yılının en iyi restoranlarını açıkladı. La Liste’in kazananlar listesine Türkiye’den sadece Şef Aylin Yazıcıoğlu’nun yönetimindeki Nicole Restaurant girdi.
#LA LISTEİtalyan Konsolosluğu’nun karşısında Tom Tom Suites’teki Nicole, ülkemiz için bir garip, anormal, aykırı bir olgu. Ben otelin sahibi Fehmi Bey ve mutfağın başındaki yeğeni Aylin Yazıcıoğlu’nun akli dengelerinden şüpheleniyorum çünkü herkes Mersin’e giderken onlar tersine gidiyor.
#Nicole RestoranBayramda şehir dışı veya yurtdışına çıkacağınız bir planınız yok mu? Size dünya lezzetlerini sunan mutfağı, spa merkezi, konumu, manzarası ile konforlu odalarında konaklarken huzur bulacağınız önerilerimiz var. Jürimiz kent merkezlerinde bulunan en iyi butik otelleri seçti.
#Türkiyenin En İyi Butik OtelleriKültür-sanat ve spor etkinlikleriyle, raflarda yerini alacak yeni kitaplarla dolu dolu bir yıl olacak 2025... Beyazperdede Kaptan Amerika ve Superman’le süper kahramanlar rüzgârı esecek. Edebiyatta 2025 ‘ustaların’ yılı olacak. Tiyatrodaysa bazen naif bir kız kardeşlik anlatısı, bazen de çarpıcı bir ‘sınıf meselesi’ hikâyesi izleyeceğiz. İki yıl sürecek 18. İstanbul Bienali’nin ilk adımı eylül ayında başlıyor. Futbolla hiç ilginiz olmasa bile bu sene en az bir kere stadyuma gideceğinize eminiz. Çünkü efsanevi grup Guns N’ Roses haziranda Türkiye’ye geliyor, konser de BJK TÜPRAŞ Stadyumu’nda. Geçen yılın son günlerinde hayatımıza giren ‘kahve partileri’ de 2025’in ilk şehir hayatı trendi olmaya aday.
#Ece AltıkulaçYedi yıl öncesine dek Türkiye’nin bir restoran rehberi yoktu. 2017 yılında Hürriyet Gazetesi ve Karaca iş birliğiyle ülkemizin ilk ve tek gizli müfettişlik sistemiyle değerlendirme ve derecelendirme yapılan çalışması İncili Gastronomi Rehberi projesi hayata geçti.
#Müge AkgünGastronomi alanında Türkiye’nin prestijli organizasyonlarından ‘İncili Gastronomi Rehberi’ne giren mekânlar geçen hafta açıklandı. İnciler görkemli bir törenle dağıtıldı. Bu yıl 8 kenti kapsayan rehberde İstanbul dışı mekân sayısı da yükseldi...
#GastronomiArkestra’nın şef sahibi Cenk Debensason restoranın girişindeki alanı kapatıp keyfine göre bir şık bistro açtı. Gelenler çoğunlukla arkadaş grupları. Özel partiler düzenleyenler de çok oluyormuş. Yemeklerin de çoğu ortaya söylemelik, paylaşımlık tabaklar.
#ArkestraAşırı işlenmiş gıdalar günümüzde beslenmenin önemli bir bölümünü oluşturuyor. Üstelik birçoğumuz yiyip içtiğimiz şeylerin bu kategoride olduğundan bile habersiziz. En kötüsü de "sağlıklı alternatifler" olarak tüketilen pek çok şey de aşırı işlenmiş gıdalar arasında yer alıyor. Peki aşırı işlenmiş gıdaları nasıl ayırt edebiliriz?
#Beslenme'Okumanın, öğrenmenin yaşı yoktur' diyenler belli ki doğruyu söylemiş. Bunun bir örneğini de artık 50'li yaşlarının ortasına gelen ünlü oyuncu sergiledi. Çocuğu yaşındaki öğrencilerle birlikte okudu, sınavlara girdi ve sonunda 53 yaşında üniversiteden ön lisans diplomasını aldı!
#Leah ReminiSon birkaç gündür magazin gündemi usta aktör Tom Cruise’un gönlünü neredeyse yarı yaşında bir Rus güzele kaptırdığı iddiasıyla çalkalanıyor. Eşinden olaylı şekilde boşandığı ortaya çıkan bu eski modelle ilgili detaylar ve eski eşten gelen açıklamalar da oldukça çarpıcı…
#Tom Cruiseİtalya gıdanın geleceği konusunda önemli bir kararın öncüsü oldu. Euractiv’te okuduğum habere göre Tarım Bakanı Francesco Lollobrigida, hafta başında katıldığı bir toplantıda laboratuvarlarda yaratılan gıdaların üretimini, ithalatını ve pazarlamasını yasaklayacaklarını açıklamış.
#Müge AkgünDünyaca ünlü restoran tavsiyesi listelerine giren Calipso Fish, adını bile duymayan büyük bir çoğunluğu çok şaşırttı. Herkes İstanbul’da bu kadar çok balıkçı varken onların neyi farklı yaptığını merak etti. Mekânı ziyaret ettim, aileden balıkçı sahipleriyle tanıştım...
#MichelinYıl 2012, henüz Radikal kapanmamış, farklı gazetelerden bir grup yazar Hüsnü Özyeğin’in davetiyle Özyeğin Üniversitesi’nde açılan Le Cordon Bleu’de, okulun master şeflerinin bizim için düzenlediği ‘workshop’a katılıp sos yaparak sembolik diplomalarımızı almış ve muhteşem bir yemek yemiştik.
#Müge AkgünTürkiye’nin farklı lokasyonlarından incili restoranları ve yüzlerce lezzet noktasını buluşturan İncili Gastronomi Rehberi 2023, düzenlenen muhteşem bir etkinlik ile tanıtılarak raflardaki yerini aldı! Bu özel gecede, 2023’ün incileri de ödül töreni ile sahiplerini buldu. Peki, bu yıl inci kazanan restoranlar hangileri oldu? İncili Gastronomi Rehberi’ne bu yıl, geçen yıldan farklı olarak hangi yenilikler eklendi? İşte detaylar…
#Sponsorlu İçerikBir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yapılan değerlendirmeler sonucu hazırlanan ‘İncili Gastronomi Rehberi’ ödül töreni gerçekleştirildi. 4 ve 5 İnci alan restoranlara ödüllerinin verildiği törende gastronomi dünyası buluştu. Gecede ayrıca Jumbo’nun katkılarıyla ‘Asırlık Mekanlar’a da ödülleri takdim edildi.
#Sponsorlu İçerikBir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yapılan değerlendirmeler sonucu hazırlanan, ‘İncili Gastronomi Rehberi’ ödül töreni gerçekleştirildi. Hürriyet Gazetesi ve Karaca iş birliğiyle hayata geçen, 4 ve 5 inci alan restoranlara ödüllerinin verildiği törende gastronomi dünyası buluştu. Gecede ayrıca Jumbo’nun katkılarıyla ‘Asırlık Mekanlar’a da ödülleri takdim edildi.
#İncili Gastronomi RehberiŞef Ebru Baybara Demir gastronomi dünyasının en prestijli ödüllerinden olan Basque Culinary World Prize’a değer görüldü. Gastronomi alanına yaptığı katkılar sebebiyle ödüle aday gösterilen Demir, Hatay’da kurduğu Gönül Mutfağı’yla binlerce depremzedeye yemek dağıtıyor ve para ödülünü burada kullanmayı planlıyor.
#Ebru Baybara Demir