Boza Osmanlı’dan günümüze kış aylarının vazgeçilmez içeceğidir. Özellikle geceleri tüketilmesi bir nevi gelenek haline gelen boza, fermente bir içecek olduğundan oldukça da faydalıdır. Koronavirüs pandemisi nedeniyle bağışıklık dostu fermente içeceklere ilginin de artmasıyla daha da popüler bir hale gelen boza evde de yapılabilir. Sizin için evde boza yaparken dikkat etmeniz gereken püf noktalarını araştırdık ve bir boza tarifi hazırladık. Afiyet olsun…
#Boza Nasıl YapılırTürk kahvesi, toplumumuzda günlük yaşantıda en az günde bir kere tüketilen kahvelerdendir. Türk kahvesi muhabbetinin farklı olmasının yanı sıra sağlık için de uzmanlarca günde bir defa önerilmektedir. Bir de limonlu Türk Kahvesi son zamanlarda popüler olan araştırmalar arasında yer almaktadır. Peki, limonlu Türk kahvesi zayıflatır mı, ne işe yarar? İşte, limonlu Türk kahvesi faydaları ve kullanımı...
#Limonlu Türk Kahvesinin FaydalarıTiroid hastalığı, tiroid bezinin hızlı çalışması sonucunda T3 ve T4 hormonları artış gösterir ve metabolizma hızlı çalışmaya başlar. Tiroid hastalığı her 10 kişiden birinde görülmekte olan bir hastalıktır. Tiroid, uzman kontrolünde kullanmak şartı ile bitkisel destekleyicisi olan ve kontrol altına alınabilen bir hastalıktır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Tiroide İyi Gelen BitkilerSağlıklı ve dengeli beslenmek için bazı detaylara dikkat etmek gerekir. Özellikle de bağışıklık sisteminin güçlenmesi için ilik suyu içilmesi önerilir. İlik suyu nasıl yapılır ve içilir? İlik suyu neye iyi gelir ve faydaları nelerdir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#İlik SuyuVücudumuz için pek çok yönden faydası olan havucun faydaları saymakla bitmiyor. İçeriğindeki zengin vitamin ve minerallerle vücudun günlük ihtiyacını büyük ölçüde karşılamaya yardımcı oluyor. Peki havuç suyunun faydaları nelerdir, neye iyi geliyor? İşte havuç suyu yapımı ve kullanımı…
#Havuç SuyuPapatya ailesinin bir üyesi olan civanperçemi çiçekli bir bitki türüdür. Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika gibi kuzey yarımkürenin ılıman bölgelerine özgüdür. Yol kenarları, çayırlar, tarlalar ve kıyı kesimleri gibi hem nemli hem de kuru bölgelerde yetişir. Çok eski zamanlarda civanperçemi, yaralardan kan akışını azaltmada kullanılırmış. Günümüzde ise soğuk algınlığından diş ağrısına pek çok hastalığa faydası ile biliniyor. Gelin bu şifalı bitkiyi yakından tanıyalım. Civanperçemi neye iyi gelir, nasıl içilir? İşte, civanperçeminin faydaları ve zararları.
#CivanperçemiYaklaşan yaz ayları ve açılmaya başlayan deniz, havuz sezonuyla birlikte, formda kalmayı ve aynı zamanda zinde olmayı isteyenler, limonlu su zayıflatır mı, gece yatmadan ve sabah aç karnına su içmek ne işe yarar gibi soruların yanıtlarını arıyor. Cilde, böbreklere, kolesterole hatta saça pek çok faydası olan limonlu suyun aslında göründüğünden çok daha fazla faydası var. İşte limon suyu nasıl içilir, faydalı mıdır, zararları nelerdir diye merak ediyorsanız, gelin anlatıyoruz…
#Limonlu SuKahve, bağışıklık sistemini güçlendirici, hastalıklara karşı koruyucu etkisiyle dikkat çekiyor. Ancak son yıllarda popüler olan süt tozu, vanilya, karamel gibi katkı maddeleri kahvenin bu yararlı etkisini yok edip kalorisi yüksek bir içecek haline gelmesine yol açıyor. Kahveye katılan zararlı bileşenler arasında süt tozunun ilk sırada yer aldığını anlatan Beslenme ve Diyet Uzm. Dyt. Gözdenur Çavuş, önemli uyarılarda bulundu.
#KahveNasıl ki İtalya’da makarnanın üzerine yoğurt dökerek yemek büyük bir sosyal hataysa, New York’ta sosislinin üzerine mayonezi bol istemek sınır dışıysa, espresso içerken de bazı küçük detaylara dikkat etmekte fayda var. Bu dikkatiniz sayesinde bir Avrupa kafesinde zaten iki yudumda bitecek bir içecek için ‘sir’ler ve ‘kontes’ler tarafından alaycı tebessümlere boğulmazsınız.
#EspressoGeçtiğimiz günlerde "Çaya şeker yerine tereyağ katın" önerisinde bulunan Prof. Dr. Canan Karatay bugün de bir televizyon programına konuk oldu ve canlı yayında tereyağlı çay içti. Ayrıca hürriyet.com.tr, eski Türklerde içildiği söylenen o tereyağlı çayın tarifine ulaştı. İşte bahsi geçen tereyağlı çay.
#Tereyağlı ÇayMardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey ve senarist, yönetmen ve oyuncu Sermiyan Midyat ile sabrın ve inancın tarihini tüm çıplaklığıyla gözler önüne seren, taşın şiirselleştiği bir kente, dinlerin ve mezheplerin ana yurdu Mardin’e doğru bir memleket yolculuğuna çıkıyoruz
İstanbul’un en eski semtlerinden Samatya hummalı bir çalışma içinde. Tarihi semte eski kimliğini geri kazandırmak için, yapılar boyanıyor, meyhaneler ve sdiğer mekanlar elden geçiyor, kültür turları, söyleşiler düzenleniyor. Semtin sakinleri ve esnaf kendilerini Kumkapı’dan üstün görüyor: “Biz bu işi eski Rumlardan öğrendik!”
Türk kahvesini dünyaya tanıtmayı amaçlayan, Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği 26 Ocak’ta İstanbul’da ilk gala yemeklerini düzenleyecek. Bu yemeğin en önemli özelliği balıktan sığır etine mönüdeki tüm yemeklerin kahveyle aromalandırılması. Galanın sonraki adresleriyse kahve kültürünün öne çıktığı başka ülkeler. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Merve Gürsel’in yanı sıra üyelerinden John Stymen ve Osman Serim ile buluştuk
Bade ışçil, bir gıda markasının sağlıklı beslenmeye yardımcı ürünlerinin yüzü oldu, incecik bedeniyle objektif karşısına geçip hemcinslerini kıskançlıktan çatlattı! Böyle görünmek için aç gezdiği düşünerek kendilerini avutanlar, ya bir de onun ne kadar obur olduğunu bilseler!
Ad ve soyadının baş harflerini verdiği puro markası CAO ile sadece ABD’de yılda 350 milyon adet puro sattığı için adı “Puro Kralı Türk”e çıktı. İstanbul Modalı Cano Özgener, ürünlerini tanıtmak amacıyla İstanbul’da. Dünyanın üçüncü büyük üreticisi unvanına sahip Özgener’e göre, son yıllarda puro içen kadın sayısında artış var. Çünkü rejim dönemlerinde yemek üstü tatlının koltuğuna vanilyalı ve ballı aromalı puro oturmuş. Bu bilgiler puro meraklılarına. Şunu da hatırlatalım. Haftaya bugün “dumansız hayat” başlıyor, yasak yerde tütün içme/içirmenin cezası da hiç hafif değil. Bizden söylemesi...