Yemesi zahmetli ama bir o kadar lezzetli. Tam da şu sıra narların hasat zamanı. Bu meyveye mutfağınızda daha da çok yer açmanız için üç farklı reçete derledik. İsterseniz nar ekşinizi kendi ellerinizle yapın, isterseniz misafirlerinize narlı cheesecake’ler, salatalar hazırlayın.
#GazetehaberleriŞimdi tam nar zamanı... Bu harika meyvenin vücuda sayısız faydası bulunuyor; bağışıklık sistemini güçlendiriyor, gripten kansere dek birçok hastalığı önlüyor. Suyunu sıkmak yerine taneli halde yemenin daha fazla yarar sağladığını söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Hazal Çatırtan Çobanoğlu, narın 9 faydasını anlattı.
#Kanseri Tedavi Ediyorİzmir Üniversitesi Hastanesi’nden Diyetisyen Fatma Baysal, mevsimin meyvesi olan narın tüketilmesini önerdi, "Kaliteli C vitamini, potasyum, magnezyum gibi mineraller ile antioksidan maddeler içerir. Nar meyvesinin çekirdekleri kalp damar sağlığını koruyucu etkisi bulunan kimyasal bir bileşene sahiptir" dedi.
Bana hangi malzeme olmadan yemek yapamazsın diye sorsalar çok büyük bir ihtimalle cevabım tuz olur. Doğru miktarda tuz, lezzeti yakalamanın en temel adımı. Aşçı olduktan sonra hayatıma ‘doğru zamanda tuzlama’ diye bir terim girdi. Yapacağım yemeğin ne olduğuna ve ihtiyacıma göre eğer tuz içine işlesin ve suyu çıksın istersem malzemeleri önce, eğer suyu çıkmasın, kendini salmasın istersem son anda tuzlarım. Aslında iyi yemek yapmanın neredeyse birinci kuralı ne zaman tuzlayacağını bilmek diyebiliriz.
#Didem ŞenolMadem sonbahar geldi, son bir deniz tatili için yola çıkmanın tam vakti. Yıllar önce sadece Güney Ege ile sınırlı bir mevsimsel dönüşümken artık tüm Ege ve Akdeniz’de ‘sarı yaz’ yaşanıyor. Şimdilik küresel ısınmanın tek iyi tarafı bu olsa gerek. Bu fırsatı kullanıp yüksek sezonu bitiren deniz kenarı otellerinde hem daha uygun fiyatlı hem de sessiz ve sakin tatil yapmanın tam sırası. Yaz boyunca en güzel sahillerimizi gezdim ve deneyimlediğim otellerden sizin için güzel bir liste hazırladım. Kimi butik, kimi tatil köyü ama ortak noktaları beni etkilemiş olmaları.
#TatilÇukurova Sanayi ve İş Dünyası (ÇUKUROVA SİFED), Türk iş dünyasında bir ilki gerçekleştirdi. ÇUKUROVA SİFED’e bağlı derneklerin üyesi olan iş insanları arasında iş birliği ve dayanışmayı güçlendirmeyi, yeni iş fırsatları oluşturmayı, yeni iş modelleri geliştirmeyi amaçlayan ÇS BUSINESS NETWORK, üyelerine ve iş dünyasına ‘merhaba’ dedi. Adana Hilton Otel’de gerçekleşen ÇS BUSINESS NETWORK ’ün tanıtıldığı lansmanın açılışında konuşan ÇUKUROVA SİFED Yönetim Kurulu Başkanı Berman Mantı, günümüzde birçok mesleğin yok olacağı ve henüz şu an isimlerini bilemediğimiz onlarca yeni nesil işlerin türeyeceği hakikat ötesi bir evrende olunduğuna dikkat çekti.
#AdanaŞef Rüzgar SÜNBÜL ile Hürriyet & Lezizz'de Sebzeleri kurutarak muhafaza etme yöntemi aslında Anadolu yeme-içme kültürünün vazgeçilmez bir parçasıdır. Sebzenin besin değerini koruma bakımından da bilinen köklü yöntemlerden biridir. Kurutularak saklanabilen yiyecekler arasında patlıcanın yeri başkadır. Yazın taze tüketilen, kış aylarında ise kurutulmuş haliyle birçoğunuzun sofrasından eksik etmediği nefis bir sebzedir. Kurutmak demişken patlıcan nasıl kurutulur diye merak ediyor ve kış için patlıcan nasıl kurutulur şeklindeki sorulara yanıt arıyor olabilirsiniz. O halde bu bilgiler tam size göre. İşte Patlıcan kurutmanın püf noktaları
#Patlıcan Nasıl KurutulurKısa bir hasat dönemi olduğu için kuşkonmazın konservesi ve dondurulmuşunu tercih etmek de bir seçenek. Hazır tazesini bulabiliyorken antioksidan değeri yüksek bu sebzeyi sağlıklı öğünlere dönüştürmek için beslenme ve diyet uzmanı Berrin Yiğit’ten tüyolar, Gastronometro şeflerinden de bir çorba tarifi aldık.
#MetroRamazan ayının en güzel yanlarından biri de yemek gelenekleri ve ritüelleri... Tüm aileyi aynı sofra etrafında toplayan iftar sofraları kadar sahur için hazırlanan lezzetler de bunun önemli bir parçası. Şef Mehmet Yalçınkaya, yazarımız Sahrap Soysal ve şef Doğa Çitçi’den çocukluklarının sahur hatıralarını dinledik.
#Gizem DİNÇBAŞGribin ve diğer mevsimsel solunum yolu enfeksiyonlarının iyiden iyiye arttığı bu dönemde pek çok uzman, bağışıklık sistemini güçlü ve sağlıklı tutmanın önemli olduğunu söylüyor. Bunun için dengeli ve yeterli beslenmeye özen gösterilmesi gerekiyor. Peki hangi besinler kış hastalıklarına karşı kalkan oluyor? Uzman Diyetisyen Aslıhan Altuntaş, hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#SağlıkBu gece sevdiklerimizle bir araya gelip bol bol yiyip içeceğiz. Üstelik geç saatlere kadar ayakta kalacağız. Eğleneceğiz eğlenmesine ama muhtemelen yarın bazılarımızın başı ağrıyacak, midesi bulanacak. Yerimizden kalkmak istemeyeceğiz. Uzmanlar 2024’ün ilk gününü daha zinde geçirmek için bu şikâyetlerle başa çıkmanın yollarını anlattı.
#Melis YılmazBir yılı geride bırakırken tattığım ve beğendiğim lezzetler arasında öne çıkanları paylaşmak istiyorum. Sıralamam 1’den 10’a değil, bahsedeceğim mekânların hepsi gözümde eşit değerde. Listemde iyi düşünülerek hazırlanmış bir salata da var, içliköftelinin sakatatlı versiyonu da…
#YemekÖğretmenlikten çiftçiliğe geçen ve kendi markasını yaratan Özge Akıllı, bugün organik sertifikalı aile çiftliğinde yetişen ürünleri tüketiciyle buluşturuyor. Zeytin, zeytinyağı ve nar ekşisi üreten Özge Akıllı’nın hedefinde ise ihracat var. Bir hedef de Akıllı’nın köylü kadınları da ekonominin içerisine katmak.
#1Tüketim odaklı toplumun bize öğrettiği “İstediğim zaman, istediğim yerde, canım ne çekiyorsa” gibi alışkanlıklar ve buna yönelik gelişen sektör, bize doğal tatları unutturmaya başladı. Her sebze-meyveye neredeyse yıl boyu ulaşabiliyoruz. Ama yazın aldığımız domatesle kışın aldığımız domates arasındaki farkı biliyor muyuz?
#Mevsim