Ukrayna Ordusu Rusya'nın Kursk bölgesinde ilerleyişini sürdürürken iki taraf da esir görüntüleri paylaşmaya devam ediyor. Öte yandan bölge tarihte birçok savaşa sahne oldu. Örneğin tarihin en büyük tank savaşı olan Kursk Muharebesi bu bölgede gerçekleşti. Nazi Orduları ve Napolyon'un geri çekildiği bölgede Ukrayna başarılı olabilecek mi? Uzmanlar Zelenski'nin ordusunun önünde birkaç seçenek olduğunu ifade ediyor.
#UkraynaParis 2024 Olimpiyat Oyunları; sadece sporun coşkusuyla değil, tarihi, tartışmalı ve görkemli açılışı, siyasi ve sosyal mesajları, epik, bazen de lirik hikayeleri, teknik aksaklıkları, olmazsa olmaz skandalları, fenomenleri ve ikonlarıyla hafızalarda derin izler bıraktı. Bu yazıda; Paris 2024'te çok konuşulan, tartışmalara neden olan, akıllardan çıkmayacak türde, açılıştan kapanışa kadar biraz da magazinsel olayları bulabilirsiniz.
#Paris2024“Dünya iklim ve enerji konularına olan olağanüstü katkıları nedeniyle” Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol’a ‘Legion d’Honneur’ nişanı takdim eden Fransa Cumurbaşkanı Emmanuel Macron törende yaptığı konuşmada, “Fatih Birol, her türlü zorluğa meydan okumaya hazır, çok üst düzey bir hatip, siyasetçi ve takım kaptanı” dedi.
#Sabancı HoldingRidley Scott imzalı ‘Napolyon’, Korsikalı topçu subayı Napolyon Bonapart’ın Fransız Devrimi sonrasının kaotik ortamında yükselişini, iktidara geçişini, emrindeki onca askerin hayatına mal olan savaş tutkusunu ve karısı Joséphine de Beauharnais’yle olan fırtınalı ilişkisini anlatıyor. Filmde başrolleri Joaquin Phoenix ve Vanessa Kirby paylaşıyor.
#Uğur VardanDaha sonbaharın serinliğini hissetmeden haberleri duymaya başlamıştık. Yepyeni sergiler, konserler, festivaller, oyunlar, filmler ve kitaplar yoldaydı. Eylül ayının gelmesiyle birlikte kültür ve sanat dünyası da sezonu açtı, birbirinden güzel etkinliklerin, yayınların tarihi belli oldu. İçlerinden kaçırmamamız gerekenleri derledik.
#EylülDünyanın en büyük sanat müzesi olan Louvre Müzesi, 73 bin metrekarelik bir alana sahiptir. Her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret edilen müze, toplam 7 bölümden oluşur. Louvre Müzesi nerede? Giriş ücreti ve saatleri nelerdir? Sizin için derledik.
#Louvre MüzesiHemingway “Eğer gençken Paris’te yaşayacak kadar şanslıysanız hayatınızın geri kalanında nereye giderseniz gidin o sizinle kalır çünkü Paris bir şenliktir” der... ‘Emily in Paris’ dahil bugüne kadar birçok diziye ve filme konu olmuş bu renkli şehri bu kez Emily’nin ayak izlerini takip ederek gezelim.
#SeyahatSon yıllarda öne çıkan sentetik veri kavramı, gerçek dünya ve kişiler nezdinde karşılığı olmayan, yapay olarak üretilmiş veri anlamına geliyor. Danışmanlık kurumu Gartner’ın yapay zekâ biriminden Erick Brethenoux, 2024 itibariyle dünyadaki tüm yapay zekâ verilerinin yüzde 60’ının sentetik olacağını öngörüyor.
#Umut Fırat EroğluGerilla taktiği, Ukrayna Rusya savaşı ile bir kez daha gündeme geldi. Ukrayna'nın gerilla taktiğine bürünme kararı almasının ardından merak edilen gerilla taktiği, savaş halinin bir parçası olarak gerçekleşmektedir. Peki, gerilla taktiği nedir ne demek? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#Gerilla Taktiğiİstanbul aşkımı bilmeyen kalmadı... Nereye gidersem gideyim dönüp geldiğim, sığındığım yuvamın böyle etkileyici bir yer olması benim için gurur kaynağı. Her sokağı sürprizlerle dolu çok az kent var. Serinlik henüz üşütmezken şehrin kalbinde, Tarihi Yarımada’da bir gün geçirelim. Şehrin sembolleşen yapıları bize hikâyelerini anlatsın.
#HürriyetAstroloji, geçmişte olduğu gibi günümüzde de kişilerin en fazla merak duyduğu bir alandır. İşte ilgiyle okuyacağınız 19 Aralık hangi burç, özellikleri nelerdir, yükseleni, 19 Aralık günü tarihte gerçekleşmiş olaylar, 19 Aralık doğumlu ünlü yabancı futbolcular, Türk ünlüler ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.
#Yay BurcuBurçlar kişilik gelişiminde ve karakter oluşumunda çok önemli bir rol oynar. Burçları doğru anlamak ve uygulamak kişinin en çok sahip olduğu özellikleri daha net ve anlaşılır bir hale getirir. Burçlar, insanların daha fazla özelliğe sahip olması için uygun ortamı oluşturur. Kasım ayı burçlar için oldukça önemli bir tarihtir. Özellikle de 13 Kasım çok merak ediliyor. Hangi burç ve burcu ne? İşte, tüm detaylar.
#Akrep BurcuAralık ayı birden fazla burç içeren bir zaman dilimidir. Bu ay içinde yer alan burçlar çok etkin bir yapıya sahiptir. 2 Aralık tarihi, burç yorumcuları tarafından ilgi ile incelenen bir tarih olarak değer görüyor. Aynı zamanda bu tarihte dünyaya gelen kişilerin her alanda çok daha başarılı olma potansiyeli bulunuyor. 2 Aralık hangi burç ve burcu ne? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#BurçAstroloji içerisinde doğum tarihlerinin büyük bir önemi bulunmaktadır. Her burç için farklı kategorilerde doğum tarihleri yer almaktadır. Bu tarihlerden bir tanesi de 9 Mart olmaktadır. 9 Mart tarihinin hangi burca ait olduğunu, bu burun özellikleri ile beraber yükselenini, 9 Mart doğumlu olan ünlüleri, anime karakterlerini ve çok daha fazlasını sizler için derledik.
#9 Mart Hangi Burç Ve Burcu Ne?Türklerin Anadoluyu yurt haline getirmesi ile birlikte özellikle Avrupalı devletler için ortak amaç bu milleti, geldiği topraklara yani kısaca Orta Asya topraklarına geri göndermek olmuştur. Özellikle doğu ile olan tüm siyasi ilişkilerde bu ilke temel alınarak dünyanın “Şark Meselesi” olarak adlandırdığı genel bir görüş ortaya çıkmıştır. Şark meselesi nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Şark Meselesi Nedir?Yaklaşık olarak 200 yıldan beri kullanılan Braille alfabesi, görme engelli kişiler için icat edilmiş bir alfabedir. İlk defa Fransa'nın başkenti Paris'te kullanıldı. Avrupa ülkelerinden sonra dünya genelinde yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanan Braille alfabesi nedir, nasıl yazılır ve okunur? Merak edilen tüm soruları sizin için derledik.
Martı olmak lazım İstanbul’a. Hep gördüklerimize göremediğimiz şekilde bakabilmek, bu şehre yeni anlamlar yüklemek, yeni hazineler keşfetmek için… Tepemizde dönüp duran kuşlar nasıl bir İstanbul görüyor diye merak etmekle başladı her şey. Adını ‘Kanatlarımda İstanbul’ koyduğumuz bir yolculuğa çıktık. Yükseldikçe yükseldik ve bambaşka bir İstanbul’la tanıştık. O kadar yukarıdan bakınca ne trafik, ne kaos, ne kabalık, ne de kalabalık kaldı. İstanbul’da kızdığımız her şey, yerini âşık olunası güzelliklere bıraktı. Sis perdesinin mistik havası, güneşin Boğaz’a saçtığı ışıltı, erguvanların moru, sonbaharın sarısı, karın beyazı karşıladı bizi. Hayran olunası gün batımları, şehrin en sakin hallerine şahitlik ettiğimiz gün doğumları, kuleleri, minareleri, kubbeleri, çatılarıyla büyüleyici bir İstanbul çıktı karşımıza. Bir kez daha anladık ki Napolyon Bonapart boşa dememiş; “Dünya tek bir ülke olsaydı, başkenti İstanbul olurdu.”
#İstanbul Gezi Rehberi