Mevsim normallerinin üzerinde bir sıcaklık hissediliyor. Havanın ısınması gündelik hayatımızda bizi zorluyor. Terleme, sinirlilik hali, solunum problemleri, baş ağrısı gibi sorunlara yol açıyor. Uzmanlara vücudumuzu nasıl soğutabileceğimizi ve terlemeyle nasıl başa çıkabileceğimizi sorduk.
#Sıcak HavaAmeliyatsız estetik işlemlerde birinci sırada yer alan botoks, birkaç gündür sahte uygulamalarıyla gündemde… Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nin (CDC) açıkladığı veriye göre ABD’nin pek çok eyaletinde insanların sahte botoks enjeksiyonları sonrasında hastalandıkları bildirildi. Benzer durum son yıllarda Türkiye'de de görülüyor ve sahte botoks vakalarının sıklığı giderek artıyor. Peki sahte botoks nedir? Botoksun sahte olduğu nasıl anlaşılır? Sahte botoks hangi hastalıklara neden olabilir? Bunun gibi pek çok soruya Estetik Plastik Cerrah Op. Dr. Ebru Şen ile cevap aradık.
#SağlıkDizartri, son yıllarda adını sıklıkla duyduğumuz bir terimdir. İnsanların hayatını etkileyen çok önemli bir hastalıktır. Bu nedenle sizde Dizartri hastalığının ne olduğunu öğrenebilir, bu rahatsızlıkla ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz. Dizartri nedir? Nasıl anlaşılır? Afazi, Apraksi ve dizartri terimleri ne anlama gelir detayları ile derledik.
#SözlükOtoimmün bir hastalık olan myastenia gravis, kas zayıflığı ve yorgunluk ile bulgu veren bir hastalık olarak karşımıza çıkıyor. Peki, myastenia gravis nedir, nasıl tedavi edilir? İşte myastenia gravis belirtileri ve tedavi yöntemleri ile ilgili bilgiler...
#Myastenia GravisElektronöromiyografi (ENMG) veya daha yerleşmiş adı ile Elektromiyografi (EMG), elektro (elektriksel), nöro (sinir), miyo (kas) ve grafi (yazı) sinirler ve kasların elektriksel sinyallerinin yazdırılması anlamına gelmektedir. Çevrenin farkında oluşumuz ve yine çevreye uyum sağlamak için ortaya çıkan tepkilerimiz biyoelektriksel süreçlerle olabilmektedir.
#EMG‘Ne Yiyeceğimi Şaşırdım’ bir doktorla bir iletişimcinin ortak rahatsızlıkları vesilesiyle ortaya çıkan bir kitap. Kitapta besinlerin temel özellikleri anlatılıyor; yediklerimizin beyin sağlığı ve kronik enflamasyondaki rollerinden bahsediliyor. Ayrıca bu bilgilerden yola çıkılarak okura birbirinden lezzetli tarifler de veriliyor...
#Beslenmeotoks çok güçlü bir zehirdir ama doğru dozda kullanıldığında oldukça güvenlidir. Botoks ilk olarak 1970’lerde blefarospazm denilen göz kapağı hareket bozukluğunda kullanıldı. Günümüzde kozmetik kullanımının yanı sıra mesane sorunlarında, aşırı terleme, aşırı tükürük salınımında, bazı ses ve konuşma bozukluklarında, bruksizmde, migren ve bazı baş ağrılarında da uygulanıyor. Op. Dr. Mustafa Korkmaz anlatıyor.
#BotoksOp. Dr. Mustafa Korkmaz, “Botoks çok güçlü bir zehirdir ama doğru dozda kullanıldığında oldukça güvenlidir. Botoks ilk olarak 1970’lerde blefarospazm denilen göz kapağı hareket bozukluğunda kullanıldı. Günümüzde kozmetik kullanımının yanı sıra mesane sorunlarında, aşırı terleme, aşırı tükürük salınımında, bazı ses ve konuşma bozukluklarında, bruksizmde, migren ve bazı baş ağrılarında da uygulanıyor” dedi.
#Op. Dr. Mustafa KorkmazNapoli teknik direktörü Gennaro Gattuso, 1-1 biten Torino maçı sonrası basın mensuplarına sıra dışı bir röportaj verdi. Gattuso, "Aynada güzel görünmeyen çocuklara bir şeyler söylemek istiyorum. Hayat güzel ve bununla saklanmadan yüzleşmek zorundasınız. Öldüğümü okudum, bir aylık ömrüm kalmış... Merak etmeyin, ölmüyorum. Yaşıyorum" ifadelerini kullandı.
#Gennaro GattusoDoğru yapılan Botox, yüzdeki kırışıklıkları toparlamada etkili ve kolay bir yöntem. Ancak uygulama hataları "joker yüz" denilen mimiksiz, ifadesiz, gözleri asılı gibi duran, kişiyi mutsuz eden sonuçlara yol açabiliyor. Şaşılık, göz kapağı düşmesi, kaşların fazla yükselmesi, alında, yüzde aşırı gerilme veya asimetri diğer istenmeyen kötü sonuçlar. Nadir de olsa başağrılarını başlattığı görülüyor.