Pandemi döneminde yazdığı parçalardan oluşan yeni albümü ‘Hayat Defteri’ni dijital platformlarda yayımlayan Şenay Lambaoğlu, “Bu albümde daha cesur, hayata kafa tutan ve zamanın ruhunu yansıtan şeyler var. Pandemide müzik kaçabildiğim tek sığınak oldu” diyor.
#Şenay LambaoğluŞenay Lambaoğlu’nu tanıdığım ilk şarkısı ‘Ah Ne Hoş’tu. Dinlerken ne hoş bir ses ne hoş bir şarkı diye diye bir baktım ki bütün şarkılarını dinlemişim. Kendisi bir caz sanatçısı ve ben ne zaman bir müzisyeni çok sevsem onun cazla bir bağı olduğunu fark ediyorum. Bu da cazın gücü olmalı. Şenay Lambaoğlu yaptığı ‘Başka Türlü Bir Şey’ albümüyle de kendisinde iz bırakan şarkıları yeniden yorumlamış. Bu arada sanatçı ‘Bir Caz Gecesi Rüyası’ konserleri serisi kapsamında 30 Ağustos akşamı Beykoz Kundura Fabrikası’nda, 1 Eylül’de de Bodrum Kalesi’nde sevenleriyle buluşuyor. Şenay Lambaoğlu’nun yeni şarkısı ‘Müzik İyileştirir’ vesilesi ile güzel bir röportaj yaptık.
#Şenay LambaoğluMEB ile Yavuz Bingöl Sanat Merkezi arasında Türkiye genelinde 1.051 okula 40 bin bağlama ve 1.051 piyano temin edilmesine yönelik protokol imzalandı. Protokolle başlatılan kampanya kapsamında, okullardaki müzik sınıflarına bağlama ve piyano temini için bağışta bulunulabilecek.
#Yusuf TekinKimsenin evden çıkacak hali yokken dün gece Zorlu PSM’yi dolduran binlerce seyirci, her şeye rağmen mor ve ötesi konserine gitti. Cem Yılmaz sahnede 'Cambaz'ı söyledi. Dün bütün gün Türkiye’de Twitter çalışmıyordu. Grubun davulcusu Kerem Kabadayı, 'Dün gece o salonda mutsuz, umutsuz ve sevgisiz hissetmemek için binlerce sebep vardı' diyor.
#Kerem KabadayıMental yorgunluk, fiziksel yorgunluktan farklı olarak, daha çok zihinsel kapasitenin aşırı zorlanması ve duygusal tükenme ile karakterize edilir. Çalışmalar öğrencilerin günlük eğitim faaliyetlerinin gerektirdiği dikkat, anlama, ilişkilendirme, yorumlama, belleğe yerleştirme gibi mental faaliyetlerin mental yorgunluğa neden olduğunu göstermekte. Psikolojik yorgunluk, problem çözme ve karar verme becerilerini, dikkati ve günlük işlevselliği olumsuz etkileyebilir.
#Konuk YazarDr. Tayfun Hancılar hekimliğin yanı sıra müziğe de gönül vermiş, mesleki birikimini yansıttığı 'Kanser Bitti, Ya Şimdi' adlı kitabın yazarı. En önemlisi de yaptığı her işte gülümsemenin sihirli gücüne inananlardan. İnsana, hayata, ilişkilere dair birçok konuyu mizahi bir dille ele aldığı 'Doktordan Az Kullanılmış' (Müptela Yayınları) kitabında da okurlarını hayata gülümseyerek bakmaya davet eden Hancılar, "
#Tayfun HancılarNE yapsa hakkını vererek yapmış Deniz Demirasal... Yıllarını verdiği ve profesyonel olarak yaptığı wind surf sporunun ve klarnet sanatının adeta bambaşka bir alanda vücut bulmuş şekliyle bizlerle: Direct Dynamic. Pilateste kendi bulduğu sistemle çok hızlı şekilde bir beden daralma sağlıyor ve omurgayı doğal haline getiriyor. Bugünlerde Alaçatı’daki denize karşı muhteşem stüdyosunda ve online derslerinde bu tekniği tanıtıyor. Çok yakında İngiltere başta olmak üzere dünyaya açılacak ve ne gurur verici ki ‘Bizim kız’ diyebilecek kadar yakınımızda -şimdililk- Demirasal. Giden herkes çok etkileniyor. Ben de en kısa zamanda deneyeceğim.
#1Sosyal sorumluluk projesi olarak geliştirilen “Müzikli Miras” tiyatro oyunu, “Gelecekteki Hekimini Destekle” diyerek yola çıktı. İnsan ruhunun sanatla nefes aldığının bilinciyle sahnelenecek oyun aynı zamanda günümüzün önemli sorunlarından dijital bağımlılığa da dikkat çekmeyi amaçlıyor.
#BursaHoşumuza giden bir kitabı bitirip kapağını kapadığımızda kendimizi daha iyi hissediyoruz veya bir sergide karşımıza çıkan eserler karşısında büyülendiğimizde... İşte bu anlar aynı zamanda terapi işlevi görüyor. Son yıllarda adından sıkça söz edilen ‘bibliyoterapi’ ve ‘sanat terapi’yi uzmanlara sorduk: Bu yöntemler bir nebze de olsa sıkıntılarımızı hafifletebilir mi?
#Bibliyoterapiİlker Ayrık, kanser tedavisi gören çocuklar yararına düzenlenen “Ululararası İstanbul Ödülleri” gecesinde POS makinesi ile bağış topladı. Gecede sahne alan Demet Akalın, 20 bin TL bağış yaptı.
#Demet AkalınOnu ve yaptığı çalışmaları anlatmaya cümleler, sayfalar yetmez. 1971'de Olympia’da konser veren ilk Türk olan, Yunus Emre’yi dünyaya duyuran, 1973'te Bulgaristan'daki Uluslararası Altın Orfe Şarkı Yarışması'nda ikincilik ödülünü alan, 1977’de Polonya Sopot Uluslararası Müzik Festivali’nde dünya birinciliğini kazanan, ‘Hamlet’ karakterini canlandıran, Zeki Müren’in isteğiyle sahneye çıkıp şarkılar söyleyen, tiyatroda çok oyunda rol alan, beyaz perdede de adından söz ettiren, sanata katkılar sağlayan, oyuncu adaylarına eğitimler vermeye devam eden, tiyatronun kilometre taşlarından, değerli oyuncu Ayla Algan sohbet konuğum…
#Ayla Algan12. Uluslararası Şefika Kutluer Festivali kapsamında ‘Shakespeare ve Müzik’ temalı konser düzenlendi. Gecede Shakespeare’in sonelerini okuyan İngiltere Büyükelçisi Dominick Chillcott, Ankara’daki kültür sanat hayatını yakından takip ettiğini söyledi ve “Ankara, güzel müzik yapılan bir şehir” dedi.
#Haşim Kılıç