Antalya Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, "Üretimin artmasıyla muz ithalatımız azalmaya başladı. İthalatın azalmasından öte yıllık 25 tona yakın bir ihracatımız söz konusu. Geçen yıl Maldivler'e muz ihraç ettik. Muz sektörü bu hızla gelişmeye devam ederse 5 yıl sonra muz ithalatını bitireceğimize dönük bir öngörümüz var" açıklamasında bulundu.
#Antalya Tarım Ve Orman Müdürü Mustafa ÖzenTürkiye'de yetiştiriciliği yapılan tropik ürünlerin başında gelen muz üretimi her geçen yıl hızla artıyor. 2012'de 20 bin dekar alanda 63 bin ton yapılan üretim, 2018 yılında 32 bin dekarda 163 bin tona ulaştı. Yine kent genelinde 2017 yılında 7 bin 915 dekar örtü altı alanda muz yetiştirilirken 2018'de bu rakam 10 bin 555 dekara ulaştı.
#MuzYıllık ortalama 210 bin ton yerli üretimi yapılan, 230 bin ton civarında da ithal edilen muz, son dönemdeki fiyat artışıyla dikkati çekti. Döviz kurundaki yükseliş ithal muzun kilogram fiyatını 6 liraya, hava sıcaklıklarındaki ani değişimler ise yerli muzun kilogram fiyatını 5 liraya kadar yükseltti.
İzmir'in Torbalı ilçesinde kuraklık nedeniyle geçen yıla göre brokoli üretimi yüzde 59, pırasa üretimi yüzde 10, karnabahar üretimi yüzde 20 azaldı. Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, "Bölgemizde yetişmeye başlayan ürünler ilerleyen yıllarda yetişmemeye başlayacak" dedi.
#İzmirBugün Ege kıyılarında insanlar bir restorana girmeye çekiniyor. Bodrum’da plajlar paralı ve çok pahalı. Fiyatlar lüks tatil merkezi Mykonos’un üstünde diyorlar. Ulaşımın artması, hızlı teknelerin sefere girmesi ile Ege kıyıları daha çok darbe yiyecek çünkü karşıda çok daha iyi restoranlar ve hizmet yarı yarıya düşük fiyatlarla.
#TurizmDoğal güzellikleri, antik kentleri, sahilleri ve doğasıyla her yıl yerli-yabancı binlerce tatilciyi ağırlıyor. Gezip görülecek, yapılacak çok şey var. “Antalya’da nereye gitmeli, ne yapmalı” diyenler için jürimiz şehri adım adım anlattı. 10 ayrı turistik noktanın en iyilerini öneren jürimizin seçimlerinin başrolünde o muhteşem deniz ve tarih var.
#Hürriyet