Açık büfe hizmeti sunan tatillerde verdiğiniz paranın hakkını çıkarmak için kontrolü bırakıp sınırsız yeme düşüncesiyle midenize gereğinden fazla yüklenirseniz dönüşte tartıda gördüğünüz rakamlar canınızı sıkılabilir. İşte tatilde açık büfe tuzağına düşmenizi engelleyecek basit ama etkili öneriler...
#YemeEndüstri mühendisi Mustafa Can Gider ve gıda mühendisi Gamze Kavaz, tüketici taleplerini ve değişen trendleri takip edip yeni bir yolculuğa çıktı. İki kardeşin 2015 yılında kurduğu sağlıklı atıştırmalık markası aldığı yatırımlarla güçlendi. 8 ürünle başlayan yolculukta 80 ürün ve 30 bin satış noktasına ulaşan girişimciler, bugünlerde üretim tesisini 5 kat büyütmeye hazırlanıyor. Hedefleri ise Türkiye’den doğan global bir marka olmak.
#Mustafa Can GiderBu gece sevdiklerimizle bir araya gelip bol bol yiyip içeceğiz. Üstelik geç saatlere kadar ayakta kalacağız. Eğleneceğiz eğlenmesine ama muhtemelen yarın bazılarımızın başı ağrıyacak, midesi bulanacak. Yerimizden kalkmak istemeyeceğiz. Uzmanlar 2024’ün ilk gününü daha zinde geçirmek için bu şikâyetlerle başa çıkmanın yollarını anlattı.
#Melis Yılmazİntoleransı ya da çölyak hastalığı olanların en büyük sorunu güvendikleri gıdaya ve tariflere kolay ulaşamamak… Belirli aralıklarla beslenme düzeninden glüteni çıkarmak isteyenlerin sayısı da giderek artıyor. Uzmanlarsa bu konuda bilinçli hareket etmenin önemi konusunda uyarıyor. Yazarımız Dr. Ayça Kaya’dan işin doğrusunu dinledik...
#GlutenKral 3. Charles tahta çıktığı gün görevlilere yönelik yaptığı el hareketiyle gündeme geldi, bir başka gün yanlış tarih attığı için 'kaleme kızdı'. Çiçeği burnunda kral nedeniyle onlarca kraliyet çalışanı da kovulma korkusu yaşıyor. Tüm bu davranışlar, şu soruyu beraberinde getiriyor: Birleşik Krallık Elizabeth'i ve onun soğukkanlılığını arayacak mı?
#Kral 3. CharlesSağlığa oldukça faydalı olan yulaf, diyetlerde de sıklıkla kullanılan bir tahıl ürünüdür. Yulaf ezmesi de dahil olmak üzere seçilebilecek çeşitli türler vardır ve besin profilleri ve işleme yöntemleri bakımından farklılık gösterirler.Peki, yulaf ezmesi kilo aldırır mı, ne işe yarar? İşte, yulaf ezmesi faydaları ve kullanımı...
#Yulaf EzmesiElma lifli ve sulu yapısı nedeniyle ara öğünlerin vazgeçilmez meyveleri arasındadır. Elmanın içindeki vitaminler sayesinde bağışıklık sistemini de desteklediği bilinir. Elma kurusu da elma kadar faydalıdır ve ara öğünlerde ya da elma çayı olarak rahatlıkla tüketilebilir. Elma kurusunun faydaları ve kullanım alanı hakkında ayrıntıları derledik.
#Elma KurusuTerör örgütü El Kaide’nin lideri Eymen El Zevahiri, Kabil'de ABD operasyonuyla öldürüldü. Zevahiri'nin altı bıçaklı 'Ninja Füzesi' olarak adlandırılan R9X Hellfire ile vurulduğu söylendi. Dünyanın izlediği inanılmaz operasyonla ilgili çarpıcı bir iddia ise gündeme bomba gibi düştü. İngiliz basını, Zevahiri'nin öldürüldüğü Sherpur’a girdi ve akılalmaz detayları dillendirdi…
#Zevahiriİf diyeti, sıklıkla araştırılan diyetlerden biridir. Özellikle kullanım anlamı açısından da önem taşıyan diyetler arasındadır. bu bakımdan İf diyetinin ne olduğunu öğrenebilir ve nasıl yapıldığı hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. İf Diyeti nedir? Nasıl yapılır? Ne kadar süre yapılmalıdır? İf diyeti listesi hakkında tüm detayları derledik.
#İf DiyetiBayram sabahında sofra daha bir özenli kurulur, tüm aile o sofrada buluşur, yediklerimizin tadı da bir başka olur. Üstelik, Ezine peynirinden Gemlik zeytinine, Anzer balından Kayseri sucuğuna kahvaltımıza sınıf atlatacak pek çok coğrafi işaretli ürünümüz de var. Sahrap Soysal yöresel bayram kahvaltılarımızı anlatıyor, ‘Kahvaltı’ kitabının yazarı Ebru Erke coğrafi işaretli ürünlerle yapılabilecek tarifler veriyor.
#RamazanBir bebek doğduğu anda vücudunun %75’i sudur. Ve yaşlandıkça oran önce %60’a, sonra %50’lere düşer. Susuz bir bitki kurur. Yeteri kadar su tüketen insan tıpkı bir bitki gibi taze ve dinç kalır. Su tüketimi serotonin, melatonin üretimi için şarttır. Demek ki suyun fiziksel faydalarının yanı sıra psikolojik faydaları da var. Susuz bir vücut kendini sürekli yorgun hisseder. Su içmek zayıflamaya da yardımcı olur. Çünkü su içtiğimiz zaman susuzluk ve açlık duygularını ayırt edebiliriz.
#OruçHindi fümeli bir sandviç yaparken ekmeğin arasına mayonez yerine süzme yoğurt sürebilir, yemek yapmak zor geliyorsa sebzeli smoothie’lerle günlük vitamin ve posa gereksinimini kolaylıkla karşılayabiliriz. Kahvaltılık gevrekler evet, yulaf içerikli ama bir o kadar da şekerli. O halde neden kendi yulaf kâsemizi yapmayalım? Daha sağlıklı bir yaşam için sizlere 9 pratik önerim var.
#Sağlıklı BeslenmeSon zamanlarda adını sıklıkla duyduğumuz müsli ile ilgili detaylar merak ediliyor. Genellikle kahvaltıda tüketilen müsli diyet listelerinin vazgeçilmezlerinden biri. Müsli bu kadar ünlüyken haliyle nasıl yenir, kilo aldırır mı yoksa zayıflatır mı merak ediliyor. Haberimizde müsli faydaları, kullanımı ve hakkında merak edilenleri paylaşıyoruz.
#Müsli NedirMateks Gıda Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Türkmen Türkmenoğlu, iç piyasa için FruitMade markasını geliştirdiklerini söyledi, “Böylece, ‘Bizim topraklarda yetişen değerleri Hans yiyor, ama Hasan uzaktan bakıyor. ürünün en iyisi ihracata gidiyor, kötüsü de bize kalıyor’ algısını tersine çevirdik” dedi.
#İzmirBarut ağacı, cehrigiller (Rhamnaceae) familyasına ait kapalı tohumlu bir ağaç türüdür. Kabuk, dal, çiçek ve gövde kısımlarından ayrı ayrı kullanılan barut ağacının insan sağlığına pek çok faydası bulunur. Peki, barut ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? Barut ağacı özellikleri, bakımı ve faydaları hakkında bilgiler nelerdir? Barut ağacı hakkında merak edilen bilgileri derledik.
Sütlü, beyaz, ruby ve bitter...Çoğu zaman günah keçisi olarak gördüğümüz ve yemekten kaçındığımız çikolata, aslında düşündüğümüz gibi zararlı olmayabilir mi? Mesela diyet ve beslenme uzmanı Elif Nida Zafer “Mutluluk hormonunu harekete geçirip depresyonu önlüyor” diyor. Yarın Bitter Çikolata Günü. Bu vesileyle uzmanların görüşlerine başvurduk, ünlü şeflerden farklı tarifler topladık. Çikolatanın en sağlıklı çeşidi ‘bitter’in cildimize faydalarını da unutmayıp bakım kürü tarifleri de verdik.
#GazetehaberleriIII. Ahmed, 30 Aralık 1673 tarihinde Bulgaristan'a bağlı Dobriç şehrinde dünyaya geldi. 23. Osmanlı padişahı olan III. Ahmed ''Lale Devri Padişahı'' olarak bilinir. 12 yıl süren Lale Devrinin ardından Patrona Halil Ayaklanması çıkmış ve tahtından indirilmiştir. III. Ahmed kimdir, hüküm sürdüğü dönemde hangi olaylar gerçekleşti? Merak edenler için detaylı bir şekilde araştırdık.
#III. Ahmed Kimdir?Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgını nedeniyle Mart ayı itibariyle online eğitimle tamamlanan 2019-2020 eğitim öğretim yılı geride kaldı. Virüs hala etkisini yitirmemişken gözler şimdi 21 Eylül günü başlayacak yeni eğitim öğretim yılında. Doğru maske kullanımı, sosyal mesafe ve kişisel hijyen kurallarına ek olarak bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için beslenme, fiziksel aktivite ve uyku düzeni oldukça önemli.
#ÇOCUKKoronavirüs salgını nedeniyle online eğitime geçen ve Haziran ayında kapatılan okullar, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yaptığı en son açıklamaya göre 31 Ağustos’ta uzaktan eğitimle yeniden açılacak. 21 Eylül’de ise Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda yüz yüze eğitim başlayacak. Gerekli tüm tedbirlerin alındığı yeni eğitim yılında pek çok düzenleme olsa da ailelerin aklında “Çocuklarımızı nasıl koruyacağız” sorusu yer alıyor. Durumun hem psikolojik hem de sağlık tarafını sizler için detaylıca ele aldık.
#ÇocukL'Occitane'ın yeni Badem Müsli Peeling'ini mutfaktaki müslinizle karıştırmamaya dikkat edin ve sadece aydınlık bir cilt için değil, batık tüyleri yok etmek, donuk ölü hücrelerden kurtulmak için de banyonuzun hazineler bölümünde ona bir yer ayırın.
#L'occitane