Küçük hindistan cevizi olarak bilinen muskat, genellikle Hint mutfağında sıklıkla tüketilen bir baharat olarak dikkat çekiyor. Ağrı kesici özelliği olduğu söylenen muskatın bu özelliğinin ortaya çıkması için yemeklere baharat olarak eklenmesi gerekiyor. Peki, muskat nedir? Muskatın faydaları neler?
#Muskat Nedir?Egzotik Doğu’nun bize armağanı tarçın, binlerce yıldır muhteşem kokusu ve tadıyla büyülüyor insanlığı. Mutfaktan yükselen tarçınlı bir kekin kokusu kadar ‘evde’ hissettiren çok az şey var... Dünyanın bu en popüler baharatının kullanım alanı sadece tatlılarla sınırlı sanıyorsanız tariflerimi mutlaka deneyin.
#Gülay Barbaros AltanÜlkemin en sevdiğim yemeklerinden biri, geçmişi 16’ncı yüzyıla uzanan gnocchi... En klasiği patates, un ve yumurtayla yapılanı ama malzemeler bölgeden bölgeye değişebiliyor. Hatta kimi yerlerde farklı isimlerle anılıyor. Örneğin, Toskana’da adına ‘gnudi’ deniyor, pişmiş ıspanak ve bolca ricotta peyniriyle yapılıyor. Sicilya’daysa ‘artakalan pirinçleri değerlendirme’ yemeği olarak karşımıza çıkıyor. Size gnocchi çeşitlerini anlatacağım ve domates soslusunun tarifini vereceğim.
#Gnocchi‘Arancine’, ‘arancinu’, ‘arancini’, ‘arancina’... Farklı bölgelerde farklı isimlerle anılan bu pirinç topları adını, turuncu rengiyle göz kamaştıran portakaldan (arancia) alıyor. Bu hafta size mantarlısının ve bolonez soslusunun nasıl yapıldığını anlatacağım.
#ArancineHaşlanmış patatesler ezilerek pütürsüz hale getiriliyor. İçine onu toparlamak için un eklendikten sonra küçük şeritler halinde kesiliyor, sonra tek lokmalık harika lezzet toplarına dönüşüyor... Gnocchi, domatesli ya da dört peynirli gibi farklı soslarla servis edilebilir ama benim favorim tereyağı ve adaçayı soslu olanı!
#Gnocchi