Mercimek içeriğindeki yüksek proteinle bitki bazlı beslenmede etin yerine geçiyor, kırmızısı glütensiz una dönüşebiliyor. Onunla Hint usulü bol baharatlı bir yahni yapabilir veya bolonez sosa da dönüştürebilirsiniz. Çeşit çeşit, renk renk mercimekle mutfakta neler yapabiliriz bakalım...
#Şef Altuğ TezerKahramanmaraş depremlerinden etkilenen illerimiz ülkemizde tarım faaliyetlerinin yoğun şekilde yapıldığı alanlar. Geçimini yöresel ürünlerin satışıyla sağlayanların sayısı da buralarda bir hayli fazla. Bu zor günleri atlatmaları için yerel üreticilere destek olmak çok önemli... Bu sayede bölgeye ekonomik destekte bulunurken yerel değerlerimizi ve ürün çeşitliliğimizi de koruyabiliriz. Sipariş verebileceğimiz üreticileri aradık, ürün gönderimi yapıp yapmadıklarını sorduk ve hangi ürünleri alabileceğimizi listeledik.
#KahramanmaraşAnadolu’da hayat var olduğundan beri Bursa hep çok zengin bir yaşam kaynağı oldu. Verimli toprakları, tarih boyunca ticaret, zanaat ve sanatın önemli bir merkezi olarak konumlanması, çeşitli medeniyetlere başkentlik yapmış olması ve neredeyse insanlığın başlangıcından bugüne dek; hep göç yolu üzerinde bulunması Bursa’nın kültürel birikimini çok zengin kılmıştır.
#BursaSağlıklı, enerji dolu meyve pestillerimizin tam mevsimi. Anadolu’nun asırlık pestil geleneği, tüm dünyadaki sağlıklı beslenme meraklılarının da radarında. Bugünlerde hasat edilen her türlü meyvenin işlenip güneşin kucağına bırakılmasıyla üretilen pestili evde de fırınımızda kolaylıkla yapabiliriz.
#MeyveRamazan Bayramı yaklaşıyor ve birbirinden lezzetli baklava tarifleri internette aranmaya başladı. Bu aramalardan en popüler olanlarından biri de elbette şöbiyet baklava. Peki ev yapımı şöbiyet baklava nasıl yapılır? İşte, bayramlık şöbiyet baklava tarifi.
#Şöbiyet BaklavaBüyülü bir masal diyarı, sihirli bir yer ve insanın nefesini kesen muhteşem bir manzara. Özellikle sabahın ilk ışıklarında uyanıp o uçsuz bucaksız vadiye bakıyorsanız, önce güneşin bin bir rengini sonra da göğe doğru yükselen minik noktacıkların yavaş yavaş rengarenk balonlara dönüşmesini izleyip "İşte hayat bu!" diye içinizden geçirerek kocaman gülümsüyorsunuz. Evet, bu rüya ülkesi Kapadokya...
#KapadokyaBüyülü bir masal diyarı, sihirli bir yer ve insanın nefesini kesen muhteşem bir manzara. Özellikle sabahın ilk ışıklarında uyanıp o uçsuz bucaksız vadiye bakıyorsanız, önce güneşin bin bir rengini sonra da göğe doğru yükselen minik noktacıkların yavaş yavaş rengarenk balonlara dönüşmesini izleyip "İşte hayat bu!" diye içinizden geçirerek kocaman gülümsüyorsunuz. Evet, bu rüya ülkesi Kapadokya...
#KapadokyaBir hafta sonu kaçamağına Gaziantep’in tüm güzelliklerini sığdırmak isteyenler için sıkıştırılmış bir rehber hazırladım. Kentin en iyi lezzet durakları neler, nerede ne alınır, neleri görmeli? En iyi küşleme, nohut dürüm, ciğer kebap nerede? İşte Antep’in tadını damağınızda bırakacak adresler...
#GaziantepSığacık’ta Kaleiçi’nin tablo gibi sokakları her pazar köylü kadınların mutfaklarında hazırladığı yiyeceklerle donatılıyor. Kimileri yaban otlarıyla doldurdukları gözlemelerini, kabak çiçeği dolmalarını ayaküstü pişirip, sıcak ikram ediyor. Çayırlardan toplanmış nergis, anemon çiçekleri, taze kekik ve yemeklik yaban otları tezgâhları renklendiriyor.
#Kaleiçiİtalyan mutfağının vazgeçilmezi pizzanın “en ince” formuyla hazırlanan sunumu, zengin alternatifli cheesecake’leri ve farklı aromalarla tatlandırılan salatalarının yanı sıra Denizli’den gelen yufkalarla hazırlanan bükme ve muskaları meşhur İtalyan “Burrata peyniri” ile eşsiz kahvaltı sofrasında buluşturan HUQQA, doğu ve batı sentezlerinin harmanlandığı konseptiyle misafirlerini ağırlıyor...
#Boğaz’Da Keyfin Ve Lezzetin Yeni Adresi; HUQQAŞu sıralar başı fena halde dertte olsa da, Yunanistan yiyip içmekten de kolay kolay vazgeçecek gibi görünmüyor. Üstelik bu komşumuzun yemek kültürü de eğlence kültürü de bizleri epey etkiledi. Hala pek çok restoranda bile onların meze ve yemek pişirme yöntemlerine sıkça rastlıyoruz. Yunan ve Rum lezzetlerini mönüsünde en iyi değerlendiren restoran ve meyhaneleri yazarlara, gurmelere ve bu kültüre aşina isimlere sorduk.