Güncelleme Tarihi:
GAZİANTEP, (DHA) - RUSYA’nın en büyük turizm fuarlarından olan MITT'te, Gaziantep mutfağı yemeklerinin yer aldığı stant ilgi gördü.
Bu yıl 24’üncüsü düzenlenen ve Türkiye’den 103, toplamda yaklaşık bin 800 şirketin katılımıyla Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen MITT'te, Gaziantep mutfağı yemekleri de sergilendi. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz ve Türk Hava Yolları (THY) Rusya Müdürü Mefail Deribaş Gaziantep standını ziyarette bulunan misafirlere; içli köfte, zeytinyağlı dolma, yaprak sarma, muhammara, humus, etsiz çiğ köfte, yapma, nişe helvası, su böreği, yöresel Antep kahkesi, muska, tuzlu Antep fıstığı, kuru üzüm çeşitleri, baklava ve lokum çeşitleri gibi yöreye özgü tatlardan ikram etti. İkram edilen Gaziantep’in yöresel lezzetleri ziyaretçilere, şefler tarafından yemeklere ait reçeteler, bilgilendirmeler ve tarifler paylaşıldı.
2015’e kıyasla Rusya’dan Türk turizmine talebin bu yıl yaklaşık üç kat arttığını vurgulayan Büyükelçi Diriöz, "Rus turistler Türkiye’yi ve Türk Mutfağını çok seviyorlar. Bunun başlıca nedenlerinden birisi de Türkiye’de kendilerini çok rahat hissetmeleri" diyerek, bu özel lezzetlerin yerinde denenmesini tavsiye ederek, misafirleri Gaziantep’e davet etti.
Fuar’da ziyaretçilere Gaziantep mutfağının yanı sıra müzeleri, kültür merkezleri, tarihi, el sanatları, arkeolojik zenginlikleri hakkında bilgi verildi.
FOTOĞRAFLI