Mushaf kelimesinin anlamı, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklandı. Genel manada bir araya toplanıp bağlanmış sayfalar anlamına gelen Mushaf, Kuran-ı Kerim'in muhafazası için önemlidir. İşte, Mushaf ne demek ve ne anlama gelir sorusunun cevabı ve konuyla ilgili Diyanet bilgileri
#Mushaf NedirHürriyet çalışanlarıyla Topkapı Sarayı’nı gezdik. Sırlarını öğrendik, ihtişama tanık olduk, tarihin dehlizlerine daldık. Topkapı Sarayı denilince dünyada akla gelenler şunlar: Kaşıkçı Elması. Topkapı Hançeri. Altın Taht. Topkapı Sarayı’nın önemli parçaları bunlar. Ancak Topkapı Sarayı’nda bunları geçen eserler de var. Ben kendi ilk 7’mi şöyle çıkardım.
#Topkapı SarayıKadir Suresi, İslam dünyasında idrak edilen Kandil ve Kadir Gecelerinde okunarak Müslümanların ibadetlerinde yer alıyor. 27 Nisan tarihinde idrak edilen Kadir Gecesi'nde Kadir Suresi önem arz edecek. Kadir suresini detaylı olarak anlamına bakmak gerekirse bizlere bu gecenin ne kadar çok hayırlar ile dolu olduğunu göstermektedir. Kadir Suresi'nin birinci ayetinde de Kuranı Kerim'in bu gecede indirildiğinden bahsetmektedir. Bakara Suresinde ise bu gecenin Ramazan ayının içerisinde olduğu bildirilerek sure kuvvetlendirilmiştir. İşte, Kadir Suresi Okunuşu Türkçe Meali, Arapça Yazılışı ve Fazileti ile Kadir Suresi'nin anlamı hakkında bilgiler.
#Kadi SuresiKahverengi leke gelince oruç bozulur mu sorusu, Ramazan ayında ibadetlerini yerine getirmek isteyen pek çok kadının aklındaki soru işareti oldu. Adet döneminin başladığına işaret eden kahverengi lekenin hükmüne Diyanet tarafından açıklık getirildi. Peki, kahverengi leke (adet lekesi) orucu bozar mı? İşte yanıtı...
#Kahverengi LekeEbu ve İbn kelimeleri hem isimlerde hem de çeşitli tamlamalarda kullanılmaktadır. Örneğin tasavvufi bir terim olan Ebu'l Vakt, zamana dair tüm kaygılardan kurtulan ve dinen kemale eren kişi demektir. Ebu's Zehep, çok zengin olan kimse, Ebu'l Avn ise hurma anlamına gelir. ''Ebu'' ve ''Bekir'' kelimelerinden oluşturulan Ebubekir ismi hakkında merak edilen detayları derledik.
#EbubekirHayatın normal akışı içinde çok sık kullanılan sözcükler ve kavramlar vardır. Bunların manası genellikle herkesçe bilinir. Fakat daha az duyulan ya da daha az kullanılan sözcük ve kavramlar ise tam aksine bilinmezler. Bunların ne anlama geldiği merak uyandırır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Sadaka-İ Cariye NedirAsr suresi nerede ve ne zaman indirilmiştir? Asr suresi Kuranı Kerimde kaçıncı sayfada bulunmaktadır? Asr suresi kaç ayetten oluşmaktadır? Asr suresi hangi durumdan sonra nazil olmuştur? Asr suresi nerede ve ne zaman indirildiği ve Kuranı Kerimde kaçıncı sayfa kaç ayetten oluştuğu hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
#Asr Suresi Ne Zaman Ve Nerede İndirilmiştir?Yüce kitabımız Kuran, kâinatı okumayı emrediyor ama biz Müslümanlar uzun süredir bunu bırakmışız. Kız çocuklarını okutmamışız ancak hastanelerde kadın doktor arar olmuşuz. İslam medeniyetinin parlak dönemleri boyunca Müslümanlar ilimle ilişkilerini ibadet anlayışı, kulluk bilinci, sorumluluk duygusu ve güzel ahlak ekseninde geliştirmişlerdir. Sadece dini ilimlere değil müspet ilimlere de önem vermişlerdir. O halde dinimiz ve dünyamız için gerekli olan bilgileri öğrenmeli, bu konuda çocuklarımızı yetiştirmeliyiz.
#YazarlarCHP’de tartışma bitmiyor. Son olarak Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, Türkçe ezan ile ilgili sözleri nedeniyle disipline sevk edildi ve Kılıçdaroğlu’nu hedef alarak, “Tarih seni yargılayacak” dedi. Peki CHP, neden bu tartışmalardan uzak duramıyor. Yerel seçimlere doğru, bu çalkantı partiyi nasıl etkiliyor? Büyükşehir adayları netleşmeye başladı mı? Mustafa Sarıgül, Muharrem İnce aday olacak mı? CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile konuştuk. Röportaj sırasındaki izlenimim, Kılıçdaroğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun başarısının sürekli altını çizmesiydi. CHP’nin İstanbul adayı İmamoğlu mu? Hepsini konuştuk.
#Gazetehaberleriİhtisası iláhiyat değil, sosyoloji olan bir zátın ‘orucun başka bir şekilde de açılıp açılamayacağı’ şeklindeki soruya verdiği cevabı günlerdir tartışıyoruz. Böyle tuhaf sorular sormak aslında eski ádetimizdir, zamanın müftüsüne yahut şeyhülislámına da asırlar boyunca böyle sorular sorup fetva istemişizdir. İşte, asırlar öncesinde fetva konusu olmuş olan ‘Kaynanmın bacağına ayağım değdi, karım boş düşer mi?’, ‘Pırasa helál midir?’ yahut ‘Besmeleyle domuz kesilir mi?’ gibisinden sorulardan bazıları...