Anayasa Mahkemesi’nin web sayfasına girip kendisinin biyografisine bakarsanız, karşınıza çıkan ilk cümle “Zühtü Arslan 1 Ocak 1964 tarihinde Yozgat’ın Sorgun ilçesinde dünyaya gelmiştir” ifadesi olacaktır.
#Zühtü ArslanYemeğin başlama saatine neredeyse yarım saat var ama herkes çoktan gelmiş, hatta koyu bir sohbete dalmış bile. Yılda bir kez, aralık ayında buluşup hem anıları yad ediyor hem de hayatlarındaki yenilikleri konuşuyorlar. Kimin torunu olmuş, kim kitap yazmış, kim bağ bahçeyle ilgileniyor, kim artık resim yapıyor... Onlar Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin ya da en bilinen adıyla Mülkiye’nin 1984 mezunları. Mülkiyeliler Birliği her yıl okulun kuruluş tarihi olan 4 Aralık’ta bütün mezunlar için bir balo düzenliyor ama ‘84 mezunları son dokuz yıldır bir ‘kaz partisi’nde de buluşuyor. Bu yemekte ‘iyi çiftçi’, ‘yılın şairi’ gibi ödüller vererek birbirlerini mutlu ediyor, eğitime destek olmayı da unutmuyorlar. Maddi imkânı yetersiz Siyasal Bilgiler öğrencilerine burs veren ekibin geçen pazar günkü yemeğine Mülkiye’nin 160’ıncı yaşı vesilesiyle biz de konuk olduk. Mezunlardan Erdal Batmaz, Cahit Yılmaz ve Nejla Anıl’a fakültenin geleneklerini, temsil ettiklerini, toplumda bıraktığı izleri sorduk. Mülkiye’nin neden ve nasıl efsaneleştiğini, Türk modernleşmesinde nerede durduğunu öğrendik.
#Ünsal Oskay- Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, FETÖ’cü darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesini, AYM’nin darbe karşıtı tarihi açıklamasının perde arkasını, FETÖ gibi yapılarla mücadelede yapılması gerekenleri ve kendi özel hayatıyla ilgili bilinmeyenleri ilk kez Hürriyet’e anlattı.
#GazetehaberleriMümtaz Hoca bir renkti. Her milletten insanlar karşılarında zeki ve dolu bir adam olduğunu anlamışlarıdır. Bu memleketin ilkelerinden taviz vermedi. Bunu sadece dışişleri bakanı olarak değil, üniversite hocası, gazeteci ve bir aydın duruşu olarak da böyle belirledi, böyle izledi. Çarşamba günü İstanbul’da ebedi yolculuğuna uğurlandı. Asrın menhus hastalığını 2-3 yıldır çekiyordu.
#YazarlarBir Davutoğlu tartışmasıdır gidiyor. Sadece muhalefet ve muhalif medya'da değil, Ak Parti içinde olsun, iktidarı destekleyen yazarlar arasında olsun, derin bir görüş ayrılığı var. Bir kesim için Davutoğlu, bu ülkenin Kissinger'i gibi görülüyor. Diğer bir kesim için ise, şimdiye kadar görülmüş en kötü dışişleri Bakanı... Hangisi doğru?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni genel başkan yardımcılarını belirledi. Yeni Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel yok. Yerine bir başka İzmir Milletvekili olan Prof. Dr. Birgül Ayman Güler girdi. Yüksel, "Ben zaten bir süre önce ayrılmak istediğimi söylemiştim" dedi.
Güldal Mumcu, öldürülen gazeteci yazar Uğur Mumcu’nun eşi olarak tanındı. Kişiliği ve yaşamı hep bu “eş” kimliğinin ardında kaldı. CHP milletvekili ve TBMM Başkanvekili olduktan sonra bile kendisiyle ilgili konuşmadı. Bu söyleşi, oluşan o zırhın ardına geçiyor, Güldal Mumcu portresini aydınlatıyor.
1970-80 ve 90’ların ortasına kadar zengin bir işadamı olarak bilinen Yusuf Ünlü ve oğlu ’Cüppeli Ahmet’in (Ahmet Mahmut Ünlü) yakın çevresini bilen bir dostumuz dün telefon ederek, "Bu aileyle ilgili bildiklerimi aktarmak istiyorum, çünkü Cüppeli denilen adam birçok insanı kandırdı, hálá da peşinden sürüklüyor" dedi.