Değiştiren Adımlar Derneği’nin son yıllarda yaptığı çalışmalar oldukça dikkat çekici. Renkli Kampüs eğitimleriyle, toplumun farklı kesimlerinden birçok genci bir araya getiriyor, çeşitli alanlarda başarı sağlamış iş insanlarıyla, aydınlarla, eğitimcilerle buluşturuyor, çeşitli atölyeler düzenliyorlar.
#EğitimColumbia Üniversitesi’nde üstün yetenek alanında doktora yaptıktan sonra 10 yıl Boğaziçi Üniversitesi’nde ders veren Bahar Eriş’in yeni kitabı ‘Korkmasaydın Ne Yapardın’ çıktı. ‘Anne Beynim Aç’, ‘Çocuklar Nasıl Başarır’ (Mümin Sekman ile birlikte), ‘Her Çocuk Üstün Yeteneklidir’ ve ‘Gölgedeki Yıldızlar’ kitaplarına imza atan Eriş, bu kez yetişkinleri ‘konfor alanları’nın dışına çıkmaya davet ediyor.
#Columbia ÜniversitesiBen internette sık sık gençlere verilen türden vizyoner tavsiyeleri çok severim. Geçen, sevgimi hayatımın içine katmaya karar verdim. Girdim kitapçıya, elime ne kadar kişisel gelişim kitabı geldiyse aldım. Belki dedim, hem kişisel gelişirim hem de işte potansiyelimden geriye artık ne kaldıysa onu bir araya toplarım. Buyurun sonuçlara... (Mehmet İren... ŞÖYLE BİR HAVA ALMAYA ÇIKTIM)
#Nternetİlham dolu içeriğiyle, birbirinden değerli uzmanları eğitici bir platformda annelerle bir araya getirecek MomTalks 2018’in teması “Bilinçli Ebeveynlik” olarak belirlendi. Hepsiburada’nın ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan organizasyon, 11 Mayıs 2018 tarihinde Grand Pera’da saat 10:00’da başlayacak ve tüm gün boyunca devam edecek.
#MomtalksMomTalks 2018, uzmanları akademik bir platformda annelerle bir araya getiriyor. Türkiye’nin önde gelen uzmanlarının katılımı ile gerçekleştirilecek olan organizasyon, 11 Mayıs 2018 tarihinde Grand Pera’da saat 10:00’da başlayacak ve tüm gün boyunca devam edecek.
#AnneBir çalışanın işine ve çalıştığı işyerine motive bir şekilde bağlı kalabilmesinin ardında farklı faktörler bulunuyor. Bu faktörler azaldığında çalışanın işine ya da işyerine bağlılığı kayboluyor, bıkkınlık başlıyor. Çalışanlar işyerlerine ulaşabilmek için evden çıktıklarında ayakları geri geri gidiyor.
Çocukken, ‘Büyüyünce ne olacaksın?’ sorusuyla karşılaşmayan yoktur. Büyükler, çocukların hareketlerine, yeteneklerine bakarak ‘Bu çocuk mühendis olsun, madem boyu uzun basketçi olsun’ gibi tahminlerde bulunmayı çok severler. Bunlar aslında, bizim önümüze konan ilk hedeflerdir. İleride, eğitim ve iş hayatımızda da farklı hedefler peşinde koşarız. Peki, hedef belirlerken nelere dikkat etmeli?
#HedefKuşak farkları her dönemin tartışılan konusu. Antik tabletlerde bile gelecek nesillere öğütler mevcut. Kurucu, Refah, X, Y, Z... Bunlar 20. yüzyılın başından günümüze adlandırılan kuşaklar. Ancak iki ‘harf’ var ki özellikle eğitim ve iş dünyasına getirdikleriyle öne çıkıyor.
#Genç