Mumbar, koyunun kalın bağırsaklarının iç harç ile doldurulmasıyla yapılan bir çeşit dolma türüdür. Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi illerinin büyük çoğunluğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin bazı illerinde yapılmaktadır. Mumbar, genellikle kışın daha fazla tüketilir. Peki, mumbar dolması nasıl yapılır?
#Mumbar2013’te küçük bir etkinlik olarak başlayan ‘Adana Portakal Çiçeği Karnavalı’ bugün yüzbinlerce kişinin katıldığı, eğlencenin doruğa ulaştığı ‘Türkiye’nin tek karnavalı’ olma özelliğini taşıyor. ‘Nisanda Adana’da’ sloganıyla yapılan bu karnavala her yıl aynı coşkuyla katılıyorum. Her yıl o tarihin gelmesini iple çekiyorum.
#SeyahatKimi tatilini iptal etti kimi hep gittiği restorana ‘bir süreliğine’ gitmemeye karar verdi. “Türkler merhametli millet. Bir Türk saldırırsa kurtaran bir başka Türk olur” diyen de var ama Türkiye’de yaşayan ‘çekik gözlüler’in geneli Çinli zannedilip tepki görmekten endişe ediyor.
#Cin